Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Ανάπτυξη εφαρμογών με DAL & BLL

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Ηλίας Κεκάκος. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος sovilo στις 18-09-2006, 12:55. Υπάρχουν 1 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  16-09-2006, 21:25 16811

Ανάπτυξη εφαρμογών με DAL & BLL

Μήπως κάποιος μπορεί να μου γράψει λίγα πράγματα για ανάπτυξη database εφαρμογών σε windows form & VB.NET; Προσπαθόντας να βρώ κάτι αλλά με παραδείγματα κατάφερα να μετατρέψω ένα tutorial για web application σε windows application. Ο τύπος χρησιμοποιεί σαν DAL την σύνδεση με tableadapters μέσω των wizards του VS2005 και προσθέτει διάφορα queries που δημιουργεί στο Business Logic Layer. Ένας άλλος δεν χρησιμοποιεί καθόλου tableadpters αλλά τον παλιό τρόπο με datasets, dataadapters & readers. Τέλος βρήκα και κάτι παραδείγματα στο help του VS2005 με objects & tableadapters και προσπαθώ να καταλάβω πως μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις μια απλή εφαρμογή βασεων δεδομένων. Αν κάποιος μπορεί να βοηθησει λέγοντάς μου πιος πιστέυει ότι είναι ο καλύτερος τρόπος ανάπτυξης και να επισυνάπσει κάποιο παράδειγμα με μια απλή εφαρμογη κάποιας οθόνης καταχώρησης του Northwind ή της Pubs θα του ήμουν υπόχρεος. Προσπαθώ να μπώ στον αντικειμενοστραφή προγραμματισμό αλλά είναι δύσκολο ένεκα του ότι δεν μπορώ να βρώ κάποια tutorials αλλά κια ουτε κάποια σεμινάρια για .ΝΕΤ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

•  18-09-2006, 12:55 16835 σε απάντηση της 16811

Απ: Ανάπτυξη εφαρμογών με DAL & BLL

Θα σου πρότεινα να δεις το βιβλίο Beginning Visual Basic 2005 Databases της wrox. Δεν το έχω διαβάσει αλλά από ένα ξεφύλλισμα που του έκανα μου φάνηκε αρκετά κατανοητό. Αναφέρεται σε Access, SQL, και Oracle.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems