Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Πώς μπορώ να δηλώσω global variables σε ένα maintenance plan?

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Vironas15. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Vironas15 στις 11-10-2006, 11:12. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  09-10-2006, 14:08 18298

Πώς μπορώ να δηλώσω global variables σε ένα maintenance plan?

Στον SQL Server 2005 έχω φτιάξεί ένα maintenance plan το οποίο έχει διάφορα tasks (π.χ. Backup, Rebuild Index κλπ)

Θα ήθελα όμως να δηλώσω κάποιες global variables. Έτσι θα μπορούσα να έχω καλύτερο logging, να ξέρω πότε εκτελέστηκε ποιό task με ακρίβεια κλπ. Πώς γίνεται να δηλώσω global variable στο maintenance plan, ορατές από όλα τα tasks?

Αν γίνεται, θα ήθελα επίσης να προσαρμόσω το μήνυμα που θα στέλνει ένα Notify Operator task και να μην το δίνω στατικά εξ αρχής. Αν είχα μια global variable τότε πώς θα μπορούσα δυναμικά να το κάνω?

•  10-10-2006, 16:41 18397 σε απάντηση της 18298

Απ: Πώς μπορώ να δηλώσω global variables σε ένα maintenance plan?

Δεν ξερω μπορεί να είναι λάθος αυτό που θα πω... αλλά δεν θα μπορούσες να έχεις έναν πίνακα κάπου όπου θα κρατάς αυτές τις τιμές?

Μπορεί να είναι λάθος αυτό που είπα... απλά επειδή δεν έχω δουλεψει με το maintenance plan. Αν έχεις πρόσβασει σε data μπορείς να έχεις και table μηνυμάτων ώστε να επιλέγεις από εκεί και τα μηνύματα.

Αν αυτό που λέω δεν γίνεται... απλα delete to ποστ !!!!

-------------------------------
    Κ. Γιαγιάς

Θα ήθελα να είμαι μέσα στην φωτογραφία και όχι εδώ!!!!

http://beastie06.wordpress.com
  •  11-10-2006, 11:12 18456 σε απάντηση της 18397

Απ: Πώς μπορώ να δηλώσω global variables σε ένα maintenance plan?

Σ ευχαριστώ αλλά τη λύση αυτή τη σκέφτηκα και πιστεύω ότι δεν είναι συντηρήσιμη διότι αν το maintenance plan έχει αρκετούς  κόμβους (π.χ.  backup tasks, DB Integrity tasks, Execute SQL Tasks κλπ) θα πρέπει πριν να εκτελέσω το καθένα να εκτελώ ένα Execute SQL Task για να γράφω στον πίνακα και μετά από κάθε task ξανά το ίδιο για να να γράψω άλλες πληροφορίες στον πίνακα. Όμως ο λόγος για τον οποίο θέλω να έχω global variable είναι για να μπορώ να κρατάω τους χρόνους που διήρκεσε κάθε task ( και να τους γράφω κάπου) και για να μπορώ να χτίζω δυναμικά το μήνυμα που θα στείλω στον operator ( ελπίζοντας ότι θα μπορέσω να στείλω στον operator μήνυμα το οποίο θα δίνεται δυνατικά στο task- Ελπίζω κι αυτό να γίνεται :) )

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems