Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Ενεργοποίηση guidelines στο SQL Management Studio (SQL SERVER 2005)

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò nistam. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος nistam στις 19-10-2006, 17:30. Υπάρχουν 0 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  19-10-2006, 17:30 18835

Ενεργοποίηση guidelines στο SQL Management Studio (SQL SERVER 2005)

Προς ενημέρωση όλων.

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς έχετε ενεργοποιήσει guidelines (κάθετες γραμμές στον code editor για να ξέρετε που πεφτουν τα tabs) στο VS2003/2005, πάντως όσοι το έχετε κάνει να ξέρετε ότι παίζει και στον SQL SERVER 2005. Επειδή τα δουλεύω στα Visual Studio που τρέχω, είπα να το δοκιμάσω και εκεί.

Εάν δεν ξέρετε πώς να το κάνετε, κάντε τα ακόλουθα

1) Τρέξτε τον Registry editor

2) Μεταβείτε στο κλειδί:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Microsoft SQL Server\90\Tools\Shell\Text Editor

και στο δεξί μέρος που βλέπετε τις τιμές κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε New-> String value.

3) Για το νέο κλειδί πληκτρoλογήστε Guides και πατήστε Enter

4) Κάντε διπλό κλικ στο κλειδί Guides και στο popup που θα εμφανιστεί πληκτρολογήστε στο πεδίο Value data την τιμή    

RGB(255,0,0) 8,12,16,20,24,28

-------

Οι τιμές μέσα στις παρενθέσεις αντιπροσωπευουν το χρώμα των guidelines (Red/Green/Blue) , κόκκινο στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Επίσης, οι τιμές 8,12,16,20,24,28 αντιπροσωπεύουν τις στήλες (στήλη 8, 12 16 κοκ) όπου θα ενεργοποιηθούν τα guidelines. Είναι λογικό ότι θα πρέπει να αντιπροσωπεύουν και το tab size που έχετε ορίσει στα options του Management Studio. Καλό θα είναι να μην ορίσετε πολλές guidelines, όπως επίσης θα πρέπει να έχετε ορίσει για Font του Text editor μία fixed γραμματοσειρά (π.χ. Courrier New), γιατί αλλιώς θα έχετε αρνητικό αποτέλεσμα.  Μπορείτε πάντως να παίξετε. Η τιμή αυτή πάντως είναι ο,τι έχω ορίσει στο PC μου. Οπως φαίνεται από τη θέση του κλειδιού μέσα στη registry, είναι ρύθμιση ανά χρήστη. Δηλαδή εάν κάνετε Login με άλλο username, θα πρέπει να ξανακάνετε αυτή τη ρύθμιση.

Εψαξα πριν το ποστάρω ,αλλά εαν εχει ποσταριστεί ξανά, σόρι!

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems