Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

παιδιά .. Βοηθήστε με γιατί θα πάρω χάπια

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò AngleV. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος AngleV στις 10-11-2006, 11:57. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  09-11-2006, 15:19 20099

παιδιά .. Βοηθήστε με γιατί θα πάρω χάπια

Ανάθεμα την ώρα και την στιγμή που ασχολήθηκα με αυτό το επάγγελμα.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η Microsoft κάθε λίγο και λιγάκι μας τα αλλάζει και είμαστε αναγκασμένοι να διαβάζουμε κατεβατά ολόκληρα και να σπάμε το κεφάλι μας να μάθουμε τις νέες τεχνολογίες που φτιάχνει.

Και αναφέρομαι στην SQL.
    Αποφάσισα ο καψερός να ασχοληθώ με την ASP.NET και γω. Να σου λοιπόν και ακούω για τον SQL Server Express 2005.

Τόσο καιρό έγραφα κώδικα και με ενα connection string συνδεόμουν στην βάση που υπάρχει στο σερβερ και έσβηνα έγραφα πρόσθετα κλπ.

Τώρα μαθαίνω για App_Data φακέλους για mdf files και δε συμαζεύεται.

Τέλος πάντων αν θα μπορούσε κάποιος συνάδελφος να μου ξεδιαλύνει λίγο το τοπίο όσο αναφορά τα ερωτήματα που θέτω παρακάτω θα τον ευχαριστούσα δεόντως.

Έχω στήσει μια εφαρμογή σε απλή ASP που χρησιμοποιεί SQL 2000 και έχω αναπτύξει αρκετούς πίνακες με αρκετά πεδία κλπ.
    Την βάση την διαχειρίζομαι με το SQL Web Console που μου παρέχει το πακέτο φιλοξενείας.
    Αφού σκέφτομαι να αναβαθμίσω όλη την εφαρμογή απο ASP σε .ΝΕΤ ποιά απο τις 2 βάσεις να χρησιμοποιήσω ;

1. Αυτή που έχω ήδη ή αυτή που αποθηκεύεται στο φάκελο App_Data  και γιατί ;
    2. Αν υποθέσουμε ότι χρησιμοποιώ αυτη που έχω ήδη υπάρχει κάποιος τρόπος να την συνδέσω με το VS έτσι ώστε να δουλεύω local κάνοντας χρήση dataset κλπ δουλέυοντας με τα Controls του VS παρά να γράφω κώδικα για το κάθε τι ;
    3. Αν υποθέσουμε οτι χρησιμοποιήσω αυτη που χρησιμοποιεί το φάκελο App_Data λόγω μεγέθους κάθε φορά που θα κάνω αλλαγές θα πρέπει να την σηκώνω ξανά στο server ;
       Αν ναι το μέγεθος είναι 30 MB. Με FTP θα χω πρόβλημα κάθε φορά.
    4. Σήκωσα στο remote server το παράδειγμα με τα Membership Roles και Authentication και όταν κάνω κλικ για login παίρνω πάντα το ίδιο μύνημα

An error has occurred while establishing a connection to the server.  When connecting to SQL Server 2005, this failure may be caused by the fact that under the default settings SQL Server does not allow remote connections. (provider: SQL Network Interfaces, error: 26 - Error Locating Server/Instance Specified)

Κάνω εγω κάτι λάθος ή πρέπει ο Admin του server όπου φιλοξενείτε η ιστοσελίδα να κάνει κάτι ;
       Ζητώ συγγνώμη αν λέω βλακείες αλλά είμαι άσχετος όσο αναφορά την .NET
       Βοήθηστε με λίγο να πιάσω το νόημα ...

Ευχαριστώ

•  09-11-2006, 16:19 20106 σε απάντηση της 20099

Απ: παιδιά .. Βοηθήστε με γιατί θα πάρω χάπια

AngleV wrote:
    Ανάθεμα την ώρα και την στιγμή που ασχολήθηκα με αυτό το επάγγελμα.

Μόνιμη απορία πολλών, σίγουρα όμως έχει και τις όμορφες στιγμές του.

AngelV wrote:
    Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η Microsoft κάθε λίγο και λιγάκι μας τα αλλάζει και είμαστε αναγκασμένοι να διαβάζουμε κατεβατά ολόκληρα και να σπάμε το κεφάλι μας να μάθουμε τις νέες τεχνολογίες που φτιάχνει.

και τι να κάνει; να κάθεται; πώς θα ζήσει;

AngelV wrote:
    Και αναφέρομαι στην SQL.
    Αποφάσισα ο καψερός να ασχοληθώ με την ASP.NET και γω. Να σου λοιπόν και ακούω για τον SQL Server Express 2005.

Τόσο καιρό έγραφα κώδικα και με ενα connection string συνδεόμουν στην βάση που υπάρχει στο σερβερ και έσβηνα έγραφα πρόσθετα κλπ.

Και τώρα το ίδιο κάνεις, δίνεις ένα connection string και συνδέεσαι στη βάση

angelV wrote:
    Τώρα μαθαίνω για App_Data φακέλους για mdf files και δε συμαζεύεται.

ευτυχώς συμμαζεύεται.

AngelV wrote:
    Έχω στήσει μια εφαρμογή σε απλή ASP που χρησιμοποιεί SQL 2000 και έχω αναπτύξει αρκετούς πίνακες με αρκετά πεδία κλπ.
    Την βάση την διαχειρίζομαι με το SQL Web Console που μου παρέχει το πακέτο φιλοξενείας.
    Αφού σκέφτομαι να αναβαθμίσω όλη την εφαρμογή απο ASP σε .ΝΕΤ ποιά απο τις 2 βάσεις να χρησιμοποιήσω ;

μπορείς να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς και την παλιά διατηρώντας το ίδιο connection string. Το asp.net λειτουργεί μια χαρά με τον sql server 2000

AngelV wrote:

1. Αυτή που έχω ήδη ή αυτή που αποθηκεύεται στο φάκελο App_Data  και γιατί ;
    2. Αν υποθέσουμε ότι χρησιμοποιώ αυτη που έχω ήδη υπάρχει κάποιος τρόπος να την συνδέσω με το VS έτσι ώστε να δουλεύω local κάνοντας χρήση dataset κλπ δουλέυοντας με τα Controls του VS παρά να γράφω κώδικα για το κάθε τι ;
    3. Αν υποθέσουμε οτι χρησιμοποιήσω αυτη που χρησιμοποιεί το φάκελο App_Data λόγω μεγέθους κάθε φορά που θα κάνω αλλαγές θα πρέπει να την σηκώνω ξανά στο server ;
       Αν ναι το μέγεθος είναι 30 MB. Με FTP θα χω πρόβλημα κάθε φορά

1. όποια θες, υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα για κάθε λύση. Αν διατηρήσεις την βάση στον 2000 προφανώς γλιτώνεις όλη την ταλαιπορεία, διατηρείς το ίδιο connection string και ξεμπερδεύεις. Ναι ΑΛΛΑ χρησιμοποιείς παλιο software!!! Αν αποφασίσεις να πας σε 2005 έκδοση έχεις 2 επιλογές, ή τον sql server του provider (ένα μηχάνημα dedicated για τοσ sql server με ότι αυτό συνεπάγεται σε ταχύτητα αλλά και κόστος) ή να σηκώσεις το δικό σου express instance με τα αρχεία σου στο app_data φάκελο

2. θα αργεί πολύ, γιατί δεν σηκώνεις ένα local άδειο αντίγραφο;

3. Γι' αυτό σου λέω κάνεις τις αλλαγές τοπικά ελέγχεις και μετά τρέχεις τα scripts και απομακρισμένα οπότε δεν χρειάζεται να ανεβοκατεβάζεις τα αρχεία (αυτοί που έχουν αρχειά 500 ΜΒ και πάνω τι λες να κάνουν;)

AngelV wrote:

4. Σήκωσα στο remote server το παράδειγμα με τα Membership Roles και Authentication και όταν κάνω κλικ για login παίρνω πάντα το ίδιο μύνημα

An error has occurred while establishing a connection to the server.  When connecting to SQL Server 2005, this failure may be caused by the fact that under the default settings SQL Server does not allow remote connections. (provider: SQL Network Interfaces, error: 26 - Error Locating Server/Instance Specified)

πήγες να συνδεθείς με τον sql server και έφαγες τα μούτρα σου, υπάρχουν δύο περιπτώσεις α) το instance που προσπαθείς να συνδεθείς δεν υπάρχει / είναι πεσμένο β) πήγες να συνδεθείς με το TCP το οποίο (όπως λέει και το msg είναι κλειστό )

Μάριος

•  09-11-2006, 17:14 20113 σε απάντηση της 20106

Ενα τηλεφώνημα τα ξεκαθάρισε όλα.

Το πακέτο φιλοξενείας δεν έχει εγκατεστημένο τον SQL Server 2005.
    Αυτό που δε κατάλαβα είναι τι εννοείς με το  "ή να σηκώσεις το δικό σου express instance με τα αρχεία σου στο app_data φάκελο" ;

Επίσης

Μπορώ να κάνω connect στο VS2005 την SQL 2000 απομακρυσμένα ;

Να κάνω δηλαδή New Connection και να δώσω εκεί την IP και την πόρτα του SQL Server 2000 έτσι ώστε να γίνει attach  η βάση στο VS και να μπορώ να δουλεύω τους πίνακες ;

•  10-11-2006, 10:11 20132 σε απάντηση της 20099

Σιγά σιγά πάμε και λίγο παραπέρα.

Στην συγκεκριμένη σελίδα εξηγεί πως να χρησιμοποιήσει κάποιος τα νεα features της ASP.NET όπως Roles, MemberShips κλπ με τον SQL Server 2000.

Το δοκίμασα και τελικά κατάφερα να το κάνω να δουλέψει.

Εντούτης το πρόβλημα που αντιμετωπίζω τώρα είναι οτι στο Visual Studio 2005 όλα αποθηκέυονται αυτόματα στην aspnetdb.mdf

Όταν σηκώνω τις σελίδες στον remote server οι εγγραφές δεν υπάρχουν στον SQL 2000.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να κάνω export ενα Query απο τον πίνακα που θέλω των εγγραφών και να το εκτελέσω μετά στον SQL Server 2000 ;
  •  10-11-2006, 11:29 20135 σε απάντηση της 20132

είναι πιθανό να υπάρχουν οι εγγραφές αλλά να αντιστοιχούν σε άλλη application (αυτή που έχεις τοπικά). Αυτό συμβαίνει αν δεν έχεις ορίσει application name στο membership μέσα στο web.config οπότε χρησιμοποιεί το default το οποίο είναι διαφορετικό.

Αυτό μπορείς να το ελέγξεις βλέποντας κατευθείαν μέσα στους πίνακες αν υπάρχουν οι χρήστες και όχι αν απλά μπορείς να κάνεις Login ή όχι. Πάντως η δήλωση της εφαρμογής γίνεται από την applicationName property που διαθέτει και ο Membership provider και ο roleManager provider

•  10-11-2006, 11:57 20138 σε απάντηση της 20099

Ίσως δεν εχω γίνει κατανοητός.

Local δουλεύω την εφαρμογή χρησιμοποιώντας Membership provider και roleManager provider.

Αυτά έχουν δημιουργήσει στην βάση aspnetdb.mdf τους πίνακες και τις κατάλληλες εγγραφές.

Κατόπιν στο web.config έδωσα ConnectionString kai συνδέομαι με τον SQL Server 2000. Στην βάση η οποία είναι remote υπάρχoyn οι πίνακες που απαιτούν οι Membership provider και roleManager provider αλλά είναι άδειοι.

Απλά έτρεξα το C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\InstallCommon.sql και έφτιαξε το schema.

Το θέμα είναι πως θα κάνω απο την aspnetdb.mdf export τις εγγραφές έτσι ώστε να τις κάνω import στην remote βαση που χρησιμοποιεί η εφαρμογή ;

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems