Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Πως θα κάνω copy μια ORACLE 10g database

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò axaros. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος axaros στις 19-12-2006, 09:54. Υπάρχουν 6 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  18-12-2006, 11:57 22433

Πως θα κάνω copy μια ORACLE 10g database

Καλημέρα σε όλους !

Μήπως ξέρει κανείς πως θα κάνω copy (data + shema) μιας Oracle 10g database;
    Θα ήθελα να αυτοματοποιήσω τη διαδικασία ώστε το συγκεκριμένο task να γίνεται
    στο setup της εφαρμογής μου ...

Πάνος Αβραμίδης
  •  18-12-2006, 12:24 22435 σε απάντηση της 22433

Απ: Πως θα κάνω copy μια ORACLE 10g database

Θα υπάρχει η βάση ήδη, στημένη από τον DBA, ή θα παίξεις π.χ. με Oracle XE και θα τα κάνεις όλα μόνος σου;
    Γενικά θα πρότεινα να πάρεις export σαν system και να κάνεις import στο setup σου. Αν πάλι όλο σου το σχήμα είναι κάτω από ένα χρήστη μόνο, τότε κάνε τα export/import με το χρήστη αυτό.

Νατάσα Μανουσοπούλου
  •  18-12-2006, 14:00 22441 σε απάντηση της 22433

Μπορείς να δοκιμάσεις να γράψεις ένα script με SQL εντολές και μέσα να έχεις όλες τις CREATE TABLE εντολές. Όσο για τα δεδομένα, αν είναι πάντα τα ίδια, να τα έχεις σε κάποιο text αρχείο και υπάρχουν εντολές όπου μπορείς να κάνεις load τα αρχεία σε πίνακα. Αν θέλεις να αποφύγεις περιπτώσεις όπου ο πίνακας που θα φτιάξεις υπάρχει ήδη κτλ, θα πρότεινα να έχεις στην αρχή του script σου εντολές DROP TABLE myTable;
    Τάσος Καραγιάννης

Baby debugging steps...
  •  18-12-2006, 14:16 22442 σε απάντηση της 22435

tasos, αυτό περίπου κάνει η import/export στην Oracle, με τη διαφορά ότι δεν κάνει έλεγχο αν προϋπάρχει ο πίνακας (νομίζω). Που τα detach/attach του SQL Server!

Η Oracle έχει και τη δυνατότητα να δημιουργήσεις template μίας βάσης και να δημιουργήσεις νέες βάσης βάση αυτού του template.

Πάντως, σε καμμία περίπτωση η διαδικασία δεν είναι εύκολη ή γρήγορη. Έχω ακούσει πολλούς που προτιμούν να φτιάξουν ένα ghost του partition της Oracle και να το αντιγράφουν, παρά να κάνουν setup τη βάση. Άλλη λύση που έχω ακούσει, είναι με κάποιο admin εργαλείο να πέρνουν snapshots του σκληρού και του registry πριν και μετά την εγκατάσταση της Oracle, και να φτιάχνουν πακέτα που να εγκαθιστούν το diff των δύο snapshots.
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  18-12-2006, 14:22 22443 σε απάντηση της 22433

Η απάντηση της mns είναι αυτό που χρειάζεσαι.

Σε γενικές γραμμές μπορείς να πάρεις ένα backup, dmp, της βάσης(schema) που επιθυμείς, οπότε στο install που θα κάνεις το περνάς με import στο server. Με αυτό τον τρόπο θα έχεις ένα αντίγραφο της βάσης, data & schema.

Εντολές :

1. exp "user"/"password"@"instance" file= "full path file name"

2. create user identified by "password"

3. imp "user"/"password"@"instance" file="full path file name"

Η πρώτη εντολή είναι για να πάρεις ένα full backup της βάσης πρότυπο. Τη δεύτερη την εκτελείς για να φτιάξεις τον user που θα ρίξεις το schema. Τέλος η τρίτη εντολή κάνει το restore στο schema του παραπάνω user.

Ελπίζω να σε βοήθησα.
    System crashed: Coffee_Cup.Content is null
    Please assign coffee to Content and press any key to continue and any other key to cancel

Καλέας Κων/νος
  •  18-12-2006, 15:31 22446 σε απάντηση της 22443

Να προσθέσω εδώ, από την εμπειρία μου με exp/imp, ότι επειδή δεν είναι πραγματικά backup, αλλά εκτέλεση script, μπορεί το imp να αποτύχει εξαιτίας διάφορων περίεργων bug που δεν δεν επιτρέπουν την εκτέλεση κάποιου script. Για παράδειγμα, μου έχει τύχει να χτυπάει το script επειδή κάποιος είχε βάλει κατά λάθος στο όνομα του πίνακα το ελληνικό 'N' αντί για το αγγλικό. Παρότι ο πίνακας δημιουργήθηκε την πρώτη φορά και έγινε exp, δεν γινόταν imp.

Καλό είναι να το έχεις αυτό υπόψη αν συμβούν περίεργα. Κατά κανόνα, τα προβλήματα αυτά διορθώνονται με patches.
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  19-12-2006, 09:54 22466 σε απάντηση της 22446

Σας ευχαριστώ πολύ όλους ...
    Θα δοκιμάσω αυτά που μου είπατε και θα επανέρθω ....

Πάνος Αβραμίδης
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems