Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

ΕΚΤΥΠΩΣΗ REPORT ΑΠΟ ΣΕΛΙΔΑ ASP.NET

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò maimoy. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος maimoy στις 05-02-2007, 12:22. Υπάρχουν 6 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  31-01-2007, 12:56 24333

ΕΚΤΥΠΩΣΗ REPORT ΑΠΟ ΣΕΛΙΔΑ ASP.NET

Εχω φτιαξει μια εφαρμογή σε ASP.NET και c# όπου κάποιος μπορει και περνάει στοιχεία τιμολογίων σε μια βάση δεδομένων SQL. Κάποια στιγμή θέλω να μπορεί να τα τυπώνει σε εναν dot-matrix εκτυπωτή. Εχω προσθέσει ενα κουμπί print με το οποίο δημιουργείτε μια Report την οποία εχω φτιάξει ώστε να εμφανίζονται τα στοιχεία που θέλω, όπως θέλω.

Πως μπορώ να εκτυπώσω αυτή την Report.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

•  31-01-2007, 13:09 24334 σε απάντηση της 24333

Απ:ΕΚΤΥΠΩΣΗ REPORT ΑΠΟ ΣΕΛΙΔΑ ASP.NET

Αν κατάλαβα καλά θέλεις να γίνεται η εκτύπωση μόνη της χωρίς να πατήσει το "print" ο χρήστης.
    Αυτό δεν γίνεται (και σωστά δεν γίνεται). Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις javascript για να πεταχτεί το παράθυρο εκτύπωσης στην οθόνη του χρήστη. για να εκτυπωθεί όμως το report θα πρέπει να πατήσει ο χρήστης το ok
  •  31-01-2007, 13:40 24335 σε απάντηση της 24334

Οχι. Οταν πατάς το κουμπί Print (linkbutton) εμφανίζετε στο κάτω μέρος της web form ενα reportviewer το οποίο ήταν visible=false όπου μέσα εκεί έχω φτιάξει ένα report με τα στοιχεία που θέλω στις θέσεις που τα θέλω. Δυστυχώς το reportviewer δεν εχει τα κουμπια για print, print preview που έχει όταν το χρησιμοποιείς από windows εφαρμογή. Εχει μόνο ένα export σε PDF και Excel.

Τα περιεχόμενα του reportviewer θέλω να εκτυπώνονται από τον υπολογιστή του χρήστη και ας πρέπει να κάνει και κάποιο κλικ παραπάνω.

•  31-01-2007, 14:02 24336 σε απάντηση της 24335

έχω την εντύπωση ότι πρέπει να φτιάξεις μια printer-friendly σελίδα
  •  31-01-2007, 14:21 24338 σε απάντηση της 24336

Χρησιμοποιώ μια Report την οποία έχω φτιάξει ώστε να έχω πλήρη έλεγχο που τυπώνετε τι (θέση, μεγεθος) ώστε ο χρήστης να τυπώνει κάποιο τιμολόγιο σε εκτυπωτή dot-matrix σε τυπωμένο μηχανογραφικό χαρτί. Δεν είναι απλά μια ητμλ σελίδα που θέλω να τυπώσω.

•  31-01-2007, 14:32 24339 σε απάντηση της 24338

Το ReportViewer control έχει ένα property που λέγεται ShowPrintButton και πρέπει να το θέσεις σε true. Το "περίεργο" είναι πως αυτό το property έχει default value true...

Νατάσα Μανουσοπούλου
  •  05-02-2007, 12:22 24529 σε απάντηση της 24339

Αυτό το property είναι true, αλλά για να σου δείξει το εικονιδιο του εκτυπωτή πρέπει το reportviewer  να ανοίγει το report που θέλεις να δείξεις σε remote μορφή, δηλαδή πρέπει να βρώ λύση με τα reporting services του SQL Server.

Μόλις βρώ ακρη ακριβώς θα δώσω εδώ την απάντηση.

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems