Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Runtime ρουτίνες για διαχείριση βάσης δεδομένων

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò giocha. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Παναγιώτης Καναβός στις 20-04-2007, 01:05. Υπάρχουν 1 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  19-04-2007, 23:52 30391

Runtime ρουτίνες για διαχείριση βάσης δεδομένων

Θέλω να διαχειρίζομαι μια βάση δεδομένων (είτε σε ACCESS είτε σε SQL SERVER) αλλά θέλω όλα αυτά να τα κάνω με κώδικα γραμμένο μέσα σε ρουτίνες κι όχι με τα εργαλεία της Visual Basic .NET (Express Edition) drag n drop και να δημιουργείτε μόνος του ο κώδικας.... 

Δηλαδή θέλω:
    01. Σύνδεση με βάση δεδομένων
    02. Δημιουργία data table για σύνδεση
    03. Δημιουργία  dataset για τις εγγραφές
    04. Δημιουργία εντολών inster, update, delete για την διαχείριση των εγγραφών
    05. Δημιουργία και εκτέλεση query

Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στο να μου δώσει παραδείγματα κώδικα είτε δικά του είτε έτοιμα...
  •  20-04-2007, 01:05 30393 σε απάντηση της 30391

Απ: Runtime ρουτίνες για διαχείριση βάσης δεδομένων

Ούτε λίγο ούτε πολύ ρωτάς πως δουλεύουν σχεδόν όλες οι κλάσεις του ADO.NET! Κοίτα πρώτα το documentation και κυρίως τα overviews τα tutorials που έχει. Καλύπτουν όλα όσα θές. Εντελώς χονδρικά, το Connection class σε συνδέει με τη βάση, το Command Class εκτελεί τις εντολές και τα queries, και τα αποτελέσματα τα παίρνεις μέσω ενός DataReader, ή χρησιμοποιείς ένα TableAdapter για να γεμίσεις ένα DataTable. Από εκεί και πέρα, το MSDN καλύπτει οτιδήποτε χρειαστείς, είτε εισαγωγικό είτε πιο προχωρημένο.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems