Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Πρόβλημα με installation USB συσκευής σε WindowsNT.

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò kostbill. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Παναγιώτης Καναβός στις 11-04-2007, 15:10. Υπάρχουν 6 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  11-04-2007, 11:03 28513

Πρόβλημα με installation USB συσκευής σε WindowsNT.

Καλημέρα.

Εχω μια συσκευή USB, για να την κάνω install έχω ενα αρχείο *pdf που δίνει κάποιες οδηγίες. Στις οδηγίες, λέει οτι οταν τα windows ρωτήσουν "search for the best driver for you device" να βάλω το cdrom που έχω προμηθευτεί με τον driver και να επιλέξω ένα αρχείο (ApexICE.inf). Όταν όμως το επιλέγω και πατάο ΟΚ, αυτόματα βρίσκει ένα άλλο αρχείο inft, το c:/winnt/int/usb.inf (το PC είναι windows NT). Όταν επιλέγω αυτό που μου δίνει, η συσκευή δε γίνεται install. 'Οταν πατάω δεξί κλίκ στο αρχείο που πρέπει (ApexICE.inf) πάλι δε γίνεται install.

Δοκίμασα να αντιγράψω το ApexICE.inf στον φάκελο c:/winnt/int αλλά πάλι δε μπορεί να το επιλέξει.

Δοκίμασα να μετονομάσω το ApexICE.inf σε usb.inf αλλά εκεί λέει οτι δε το βρίσκει.

Όταν βγάζω το usb.inf απο τον φάκελο, τότε πάλι δε το βρίσκει.

Καμία ιδέα για το τί πρέπει να κάνω ωστέ να το κάνω install?

Ευχαριστώ πολύ.

Βασίλης.

•  11-04-2007, 11:37 28517 σε απάντηση της 28513

Απ: Πρόβλημα με installation USB συσκευής σε WindowsNT.

Θα βοηθούσε αν ανέφερες το error code που σου επιστρέφει. Μπορεί απλά οι drivers να μην υποστηρίζουν Windows NT.  Έχουν περάσει σχεδόν 7 χρόνια από τότε που βγήκαν τα Windows 2000 και το νέο (τότε) μοντέλο driver ήταν πολύ διαφορετικό από τα NT 4. Δεν αποκλείεται η κατασκευάστρια του USB να μην υποστηρίζει Windows NT.
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  11-04-2007, 11:54 28521 σε απάντηση της 28517

Καλημέρα και ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση.

Όταν βρίσκει τον δικό του driver λέει το εξής:

"windows found a driver that is a closer match for this device than your current driver.
    To install the driver Windows found, click Next.

c:\winnt\inf\usb.inf"

Όταν πατάω OK για να συνεχίσει να κάνει το install μου πετάει το εξής:

"An error occured during the installation of the device

The installation failed because a function driver was not specified for this device instance."

Καμιά ιδεά?

•  11-04-2007, 12:09 28527 σε απάντηση της 28521

Η συσκευή υποστηρίζει Windows NT? Αυτό πρέπει να κοιτάξεις πρώτα.

•  11-04-2007, 12:19 28529 σε απάντηση της 28527

Πώπω, DSP emulator εγκαθιστάς? Αααχ, θυμήθηκα τα νιάτα μου και το DSP emulator που χρησιμοποιούσαμε μέσω DOS και σειριακής! Τότε το τσιπάκι 2111 δεν είχε καν stack! Πιό εύκολα δούλευες μέσω assembly παρά με τον C compiler που σου έδινε η Analog! Και τώρα σου δίνουν USB!

Και δεν έχει driver για Windows NT. Windows  98, 2000, XP. Απλά, δεν μπορείς να εγκαταστήσεις τους driver σε Windows NT μηχάνημα. Η αρχιτεκτονική των Windows 98 και μετά είναι διαφορετική από αυτή των NT. Οι ίδιοι drivers απλά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε NT.

•  11-04-2007, 14:36 28541 σε απάντηση της 28529

Καλησπέρα.

Χαίρομαι που βρήκα συνάδελφο.

Η αλήθεια είναι οτι πραγματικά δεν έχει στο *.pdf αρχείο οδηγίες εγκατάστασης για WindowsNT. Δοκίμαζα τις οδηγίες για το 2000.

Δοκίμασα σε ένα άλλο PC που έχει Windows2000 και ο driver εγκαταστάθηκε σωστά.

Ακόμα και τώρα όμως έχει πρόβλημα, αλλά δε νομίζω οτι μπορεί να βοηθήσει κάποιος απο το forum.

Δεν ήξερα οτι το 21161 είναι τόσο παλιό IC.

Πώς και το γύρισες απο embedded developer σε visual προγραμματισμό?

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, Βασίλης.

•  11-04-2007, 15:10 28544 σε απάντηση της 28541

Δεν ασχολήθηκα ποτέ με embedded, ούτε καν με το τσιπάκι που λες. Το 1995, στο μάθημα Ψηφιακή Επεξεργασία Σημάτων είχαμε εργαστήριο με την πειραματική πλακέτα του 2111. Είχε πολύ πλάκα. Είχε και ένα σχετικά άθλιο emulator, και ένα μπερδεψούρικο compiler. Πιο εύκολα έκανες τη δουλειά σε assembly παρά με τα εργαλεία αυτά! Μπορούσες όμως να υλοποιήσεις πολύ ωραία φίλτρα, fourier και τα υπόλοιπα κόλπα που χρειαζόσουν για επεξεργασία σημάτων.

Μετά, ήρθε η Intel, έβαλε όλα αυτά στους Pentium και τους XScale, έβγαλε και τις βιβλιοθήκες με έτοιμους τους αλγόριθμους και χάθηκε η μαγεία ...

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems