Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Πρόβλημα με combobox sort

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò kostasdiktia. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος kostasdiktia στις 07-07-2007, 03:33. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  05-07-2007, 21:26 33420

Πρόβλημα με combobox sort

Καλησπέρα σας,

θέλω να γίνεται ταξινόμιση στο combobox βάσει number και όχι string.. με την εντολή combobox.sorted = True, αφού έχω περάσει τις τιμές με τον εξής τρόπο Combobox.Items.Add(cint(...)),
    η ταξινόμηση εξακολουθεί να γίνεται βάσει string. Υπάρχει κάποιος τρόπος να ταξινομείται βάσει αριθμού? Μπας και γλιτώσω το sorting by code πανω στα items..Big Smile

Ευχαριστώ.
    Κώστας

No knowledge can be certain, if it is not based
    upon mathematics or upon some other knowledge
    which is itself based upon the mathematical
    sciences.
  •  06-07-2007, 00:06 33426 σε απάντηση της 33420

Απ: Πρόβλημα με combobox sort

Γατί δεν τις sort-άρεις, προτού τις βάλεις στο drop-down ? Από πού έρχονται αυτές οι τιμές, και σε τι data structure τις έχεις πριν τις προσθέσεις στο .Items ? Αν είναι IList, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα SortedList με ένα  IComparer, αν δε, έρχονται απο τη βάση ...  order by.

Angel
    O:]
  •  06-07-2007, 02:54 33427 σε απάντηση της 33426

Από listbox και ανάλογα με το item που κάνει click  ο χρήστης μπαίνει αυτόματα στο combo..και εκει καλω την sort (function δικια μου)
    ..απλα θέλω να  αποφύγω αυτη την διαδικασία αν ειναι δυνατον με καποια property για number sort η κάτι αλλο..

list.Items.Add(CInt(nums.SelectedItem.ToString))

nums => listbox
    list     => combobox

sciences.
  •  06-07-2007, 19:09 33436 σε απάντηση της 33427

θα σου πρότεινα να κρατάς τα items τα οποία χρειάζεσαι sorted  σε ένα sorted list, και να κάνεις το sorted list bind στο combo σου. Δε θυμάμαι καλά αν τυχόν αλλαγές στο sorted list θα φανούν αυτόματα και στο combo, αλλα κι άν όχι, είναι άντε 2 γραμμές παραπάνω κώδικας. Σίγουρα πολύ λιγότερες απο  το να σορτάρεις μόνος σου, και σίγουρα το sorted list θα σορτάρει πολλές πολλές πολλές πολλές πολλές φορές πιο γρήγορα απο ΄σένα. Kαι δε χρειάζεσαι και το String parsing μετα για τη μετατροπή σε Integer.

Κι ένα άλλο μικρό σχόλιο:

CInt(nums.SelectedItem.ToString)    ... ΓΙΑΤΙ ?!?!?!. Το ListItem που σου επιστρέφεται απο το nums.SelectedItem έχει property που σου επιστρέφει την τιμή του. Επίσης, το ListBox έχει property SelectedValue, που σου επιστρέφει την επιλεγμένη τιμή κατ' ευθείαν. Και το CInt(...) ... μμμ ... δεν θα το χρησιμοποιούσα για να είμαι ειλικρινής. Είναι κατάλοιπο της παλιάς Visual Basic - αλλά μην πώ και πολλά, γιατί κυρίως γράφω C# και μπορεί να μην ξέρω τι λέω όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα ...

Angel
    O:]
  •  07-07-2007, 03:33 33442 σε απάντηση της 33436

Οποιαδήποτε παρατήρηση δεκτότατη..πως άλλωστε 8α μα8ουμε?Wink
    Thanx

sciences.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems