Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Ερώτηση για SQL Server, PPC και Emulator.

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò m4gicii. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος m4gicii στις 15-07-2007, 18:13. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  23-06-2007, 01:57 33120

Ερώτηση για SQL Server, PPC και Emulator.

Κύριοι γεία σας,

Έχω το εξής θέμα. Έχω μια εφαρμογή για Win Mobile 5.0 γραμμένη σε VB .Net 05 η οποία κάνει κάποιες εγγραφές σε έναν SQL Server σαν μια κοινή εφαρμογή για desktop μηχανήματα με χρήση ADO, χωρίς την χρήση web services κλπ. Θεωρούμε οτι το PPC θα βρίσκεται πάντα εντός εμβέλειας του ασύρματου δικτύου. Το ερώτημά μου είναι το εξής. Η εφαρμογή δουλεύει άψογα, δηλαδή όπως θέλω να δουλεύει, στον emulator για PPC. Θα δουλεύει έτσι και στο PPC ή θα πρέπει να ακολουθήσω κάποια άλλη μέθοδο;

•  23-06-2007, 12:10 33125 σε απάντηση της 33120

Απ: Ερώτηση για SQL Server, PPC και Emulator.

Το ότι η συσκευή θα βρίσκεται στην εμβέλεια του ασύρματου δικτύου δεν σημαίνει σε καμμία περίπτωση ότι θα υπάρχει και σύνδεση. Οι ασύρματες συνδέσεις είναι εκ φύσεως αναξιόπιστες και επηρεάζονται πολύ από παρεμβολές και φυσικά εμπόδια όπως ένας τοίχος. Αν η εφαρμογή σου συνδέεται σαν μία απλή desktop εφαρμογή θα αντιμετωπίσεις οπωσδήποτε θέματα χαμένων συνδέσεων και timeouts όταν θα υπάρχουν προβλήματα στη σύνδεση. Το λιγότερο που πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις exception handlers οι οποίοι θα προσπαθούν να εκτελέσουν ξανά τα queries κάθε φορά που παρουσιάζεται πρόβλημα λόγω σύνδεσης.

Το πρόβλημα είναι ότι όταν συνδυάσεις τα retries που κάνει το ασύρματο δίκτυο και η εφαρμογή σου, ο χρόνος εκτέλεσης ενός query μπορεί να αυξηθεί σημαντικά, οδηγώντας σε timeouts. Θα πρέπει να μειώσεις όσο γίνεται τη διάρκεια κάθε σύνδεσης, φροντίζοντας τα queries και τα αποτελέσματα τους να είναι μικρά. Και πάλι όμως υπάρχει σημαντική πιθανότητα κάποια queries να αντιμετωπίσουν πολλά retries. Ο μόνος τρόπος να δεις πόσο θα σε επηρεάσουν αυτά τα πράγματα είναι να δοκιμάσεις την εφαρμογή σε πραγματικό περιβάλλον. Μπορεί να διαπιστώσεις ότι δεν υπάρχει σημαντικό πρόβλημα (π.χ. αν χρησιμοποιείς την εφαρμογή σε ένα καφέ, δεν υπάρχουν πολλά εμπόδια), ή ότι υπάρχει σημαντικό πρόβλημα (σε περιβάλλον αποθήκης με πολλά μεταλλικά ράφια, ή μέσα σε κτίριο με τοίχους).

Μία καλύτερη λύση είναι να αλλάξεις την αρχιτεκτονική της εφαρμογής ώστε να κάνει cache σε μία τοπική βάση τα δεδομένα που χρειάζεται και να καλεί τον κεντρικό SQL Server μόνο όταν θέλει να στείλει ένα batch αλλαγών. Δες το Mobile Client Software Factory το οποίο βοηθάει να υλοποιήσει ακριβώς αυτό το είδος εφαρμογής.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  09-07-2007, 18:22 33480 σε απάντηση της 33125

Ευχαριστώ για την απάντηση, χρησιμοποίησα τελικά το Mobile Client Factory, όμως έχω το εξής πρόβλημα.

Όταν το ασύρματο δίκτυο δεν χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση WEP τότε όταν πάει το PPC να συνδεθεί στον SQL Server, μου βγάζει οτι δεν τον βρίσκει, ενώ όταν χρησιμοποιεί WEP τότε δουλεύει κανονικά. Να σημειώσω οτι και στις δύο περιπτώσεις τα shared αρχεία του H/Y του SQL Server τα βλέπει κανονικά, ενώ τα desktop μηχανήματα δεν έχουν κανένα πρόβλημα.

Καμιά ιδέα;

•  15-07-2007, 18:13 33593 σε απάντηση της 33480

Τελικά το έλυσα βάζοντας σαν Gateway στο PPC την ΙP του SQL Server
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems