Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Πρόβλημα στον Netscape

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Karist. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Mitsaras στις 27-07-2007, 14:29. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  27-07-2007, 11:08 33851

Πρόβλημα στον Netscape

Καλημέρα σε όλους

Στο MasterPage έχω περάσει ένα table και σε κάποια κελιά έχω σε HTML κώδικα τις παρακάτω εντολές για να μου εμφανίζονται τα ανάλογα χρώματα.

1.  <td rowspan="3" style="vertical-align: top;filter:progid:DXImageTransform.Microsoft.Gradient(GradientType=0, StartColorStr='navy',EndColorStr='LightSkyBlue'); width: 210px; height: 618px;">
    2. <td colspan="2" style="width: 1000px; height: 25px;filter:progid:DXImageTransform.Microsoft.Gradient(GradientType=0, StartColorStr='navy',EndColorStr='navy'); text-align: right;">
    3.  <td style="width: 790px; height: 100px;background-color: lightskyblue; FILTER: progid:DXImageTransform.Microsoft.Alpha( style=2,opacity=40,finishOpacity=100)">

Όλα μια χαρά όσο χρησιμοποιώ  ΙΕ6 & > αλλά  ανακάλυψα  Crying    ότι τα χρώματα για το 1 & το 2 δεν εμφανίζονται στον Netscape από την 8 έκδοση μέχρι και την τελευταία ( 9 ) που κατέβασα ελπίζοντας ότι το πρόβλημα θα είχε λυθεί.

Μέχρι τώρα, ότι έχω βρει είναι απογοητευτικό.

Ξέρει κανείς πως μπορεί να λυθεί αυτή η διαφορά συμβατότητας;
    Υπάρχει άλλος τρόπος με τα ίδια αποτελέσματα;
    Συνήθως τι χρησιμοποιείτε σε ανάλογες περιπτώσεις;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

•  27-07-2007, 11:34 33855 σε απάντηση της 33851

Απ: Πρόβλημα στον Netscape

Τα directX φίλτρα τα οποία χρησιμοποιείς (filter:progid...) είναι ΙΕ-Only και δεν πρόκειται να δουλέψουν σε άλλον browser.

Στα δύο πρώτα προσπαθείς να εφαρμόσεις gradient. Δεν υπάρχει κάποιος εύκολος και συμβατός με όλους τους browsers τρόπος για να πετύχεις κάτι τέτοιο, οπότε η λογικότερη απάντηση είναι να χρησιμοποιήσεις εικόνα σε συνδυασμό με κάποιο CSS.

Στο τρίτο χρησιμοποιείς gradient opacity, κάτι που δε μπορείς να πετύχεις σε non-IE browsers, παρά μόνο χρησιμοποιώντας PNG αρχεία. Αλλά... δε δουλεύει στον IE (τι έκπληξη...). Το πρόβλημα είναι ότι η ομάδα του IE εδώ και πολλάαα χρόνια (από την έκδοση 4 και ίσως ακόμα νωρίτερα) αρνούνταν να δώσουν τη δυνατότητα να εμφανίζει τα PNG αρχεία κανονικά χωρίς ποτέ να αιτιολογήσουν την απόφασή τους. Το κάνανε στην έκδοση 7 βέβαια, ωστόσο η εγκατεστημένη βάση που χρησιμοποιούν IE6.0 δεν είναι καθόλου αμελητέα.

Προσωπικά θα πρότεινα να αποφύγεις τις vendor specific λύσεις, είτε είναι αυτές του IE, είτε του firefox ή του opera (έχουν κι αυτοί οι browsers τα δικά τους). Οι ευκολίες που φαινομενικά προσφέρουν οδηγούν σε πονοκεφάλους όταν προσπαθείς να κάνεις ένα site να εμφανίζεται το ίδιο (ή έστω περίπου ίδιο) στη μεγαλύτερη μερίδα των browsers.

Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  27-07-2007, 11:54 33856 σε απάντηση της 33855

Σε ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκρισή σου.

Εχεις κάποιο παράδειγμα για το πως θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω εικόνα σε συνδιασμό με CSS;

•  27-07-2007, 14:29 33861 σε απάντηση της 33856

Χμ απολογίες. Αναφέρθηκα σε CSS για να συμπεριλάβω την περίπτωση που θα χρειαστεί stretching, αλλά απ' ότι βλέπω δεν υπάρχει τρόπος να κάνεις stretch background images. Άρα μένεις με τη λύση της (unstretched) εικόνας. Λογικά αυτό θα είναι (αν είναι) πρόβλημα μόνο σε layout δυναμικού πλάτους.

Ομολογουμένως ποτέ δε βρέθηκα στην ανάγκη να κάνω stretch background εικόνες, οπότε δε μπορώ σε βοηθήσω παραπάνω. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι παραπάνω, θα με ενδιέφερε κι εμένα.  

Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems