Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Global Constants

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò dimik. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Δημήτρης Γκανάτσιος στις 28-11-2007, 00:37. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  27-11-2007, 10:43 37756

Global Constants

Καλημέρα σε όλους,

Σε μια Windows Forms εφαρμογή που πρέπει να φτιάξω, υπάρχει ένα directory που πρέπει καταρχάς να υφίσταται, ώστε να λειτουργήσει η εφαρμογή.
    Επίσης αφού βρεθεί αυτό το fullpath θέλω να σώζω ορισμένα συγκεκριμένα directories μέσα στο αρχικό directory. Με άλλα λόγια:

Ας υποθέσουμε ότι πρέπει να υπάρχει το directory: C:\Temp
    και αφού υπάρχει θέλω να έχω ανα πάσα στιγμή κάπου στην εφαρμογή τα directories: C:\Temp\IN, C:\Temp\History, C:\Temp\Error

Άρα η ερώτηση είναι: Ποιά είναι η καλύτερη μέθοδος ώστε με το που ξεκινάει η εφαρμογή να θέτω κάποιες Global σταθερές (με fullpaths στην περιπτωση μου) τις οποίες μπορώ να χρησιμοποιήσω ανά πάσα στιγμή;

Ευχαριστώ.

Σύνταξη στα 18,
    Στράτευση στα 100.
  •  27-11-2007, 17:03 37773 σε απάντηση της 37756

Απ: Global Constants

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε τον μηχανισμό των application settings, είτε να έχεις μια κλάση στο project σου, όπου και θα έχει κάποια static fields ή properties, στα οποία και θα βάλεις τις τιμές που θες.
    Dimitris-Ilias Gkanatsios
    Developer Evangelist, Microsoft Hellas

My Blog
    StudentGuru
    Twitter
    Facebook
  •  27-11-2007, 17:08 37774 σε απάντηση της 37773

ΟΚ, ευχαριστώ. Και πιό ειδικά εσυ τι από τα δύο θα διάλεγες ???

Σύνταξη στα 18,
    Στράτευση στα 100.
  •  28-11-2007, 00:37 37796 σε απάντηση της 37774

θα διάλεγα τα Application Settings. Ταιριάζουν στην περίπτωσή σου, δεν είναι δύσκολα στη χρήση και μπορούν να σε σώσουν από αρκετές σκοτούρες. Static κλάση θα διάλεγα για άλλο λόγο (π.χ. για να σηκώσω ένα object από μια βάση, και να μπορούν όλες οι φόρμες του προγράμματός μου να το δουν)

Dimitris-Ilias Gkanatsios
    Developer Evangelist, Microsoft Hellas

My Blog
    StudentGuru
    Twitter
    Facebook
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems