Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Σύνδεση με SQL Server Express

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò mpera. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος mpera στις 26-02-2008, 22:36. Υπάρχουν 1 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  26-02-2008, 03:36 40491

Σύνδεση με SQL Server Express

Αγαπητοί,

Πώς είναι δυνατόν να συνδεθώ με SQL Server Express?

Προσπαθώ ανεπιτυχώς εδω και αρκετή ώρα να πραγματοποιήσω μια σύνδεση μέσω ODBC του SQLSERVERXPress με Access2007.
    Το πρώτο βήμα όπως διάβασα σε ένα site, είναι να προσθέσω ένα UserDSN, στο ODBC Data Source Administrator, όμως δεν είναι δυνατό (δεν έχω καταφέρει) να "δώ" τον Server μου στη φόρμα "Create a New Data Source to SQL Server" (Administrative tools > Data Sources > ODBC Data Source Administrator > UserDSN Tab > Add > Create New Data Source > <Επιλέγω> SQL Server (Κάτω - κάτω στη λίστα) > Finish > Which SQL Server do you want to connect to?) .
    Εδώ: Which SQL Server do you want to connect to? αρχίζει η οδύσσειά μου, καθώς δεν βλέπω με τίποτα τον SQL Server μου.
    Διάβασα επίσης ότι "By Default", ο SQL Server εγκαθίσταται με απενεργοποιημένη την επιλογή του να "ακούει" ο Server Remote Connections, οπότε:
    Κίνηση 1η: πάω SQL Server Configuration Manager > Protocols for SQLEXPRESS > TCP/IP > Το ενεργοποιώ (Enable).
    Κίνηση 2η: Properties στο ΤCP/IP > Protocol > Enabled=Yes / IP Address Tab > IP1 > Active=Yes, Enabled=Yes
    Κίνηση 3η: Γράφω σε cmd prompt: sqlcmd -s (local)\SQLEXPRESS, [όπου (local)=το δικό μου όνομα υπολογιστή], αλλά παίρνω τα παπούτσια μου...καθώς δεν λαμβάνω την ένδειξη 1> που δηλώνει ότι τρέχει το service. Το περίεργο είναι ότι σε cmd prompt γράψω ΝΕΤ START, μου λέει ότι το service SQLEXPRESS "τρέχει".
    Τι πρέπει να κάνω βρε παιδιά; Δεν μπορώ να βγάλω άκρη...Tongue Tied

Συγνώμη για τη μακροσκελή περιγραφή των ενεργειών μου αλλά είναι απαραίτητη προκειμένου να καταλάβει κάποιος τι κάνω λάθος και να βοηθήσει.

Με τιμή,

Μιχάλης

Weapons not food, not homes, not shoes
    Not need, just feed the war cannibal animal.
  •  26-02-2008, 22:36 40522 σε απάντηση της 40491

Απ: Σύνδεση με SQL Server Express

Το βρήκα. Έπρεπε να  βάλω  απ'ευθείας  στο Which SQL Server do you want to connect to? όνομα του server μου, χωρίς να το αναζητήσω απο το drop down list...

...

Hmm

Φιλικά

Μιχάλης

Weapons not food, not homes, not shoes
    Not need, just feed the war cannibal animal.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems