Θέλω να δημιουργήσω μία φόρμα σε WindowsFormApplication όπου θα χρησιμοποιεί το ReportViewer (με VB2008express).
Ψάχνοντας μπερδεύτικα αρκετά μπορώ να πώ. Είδα για crystal reports για SQL reports κτλ κτλ κτλ και έχασα την μπάλα.
Βρήκα στο τέλος το ReportViewerSamples2008 όπου η εφαρμογή WebLogAnalyzer δείχνει ότι παίζει χωρίς SQL servers κτλ..
Έχει περαστεί και το Microsoft Report Viewer 2008 Redistributable
Χρησιμοποιώ ένα .mdb αρχείο όπου παίρνει δεδομένα από 2 relational tables και εμφανίζει σε μία φόρμα την master εγγραφή σε labels και τις details σε datagrid.
Περνάω το component στο toolbox, το πετάω σε μία φόρμα και στο task προσπαθώ να κάνω "Design a new report". Δεν κάνει τίποτα.
α)Υπάρχει πρόβλημα;
Παρεπιπτόντως, εντελώς αυθέραιτα, αν περάσω ένα .rldc αρχείο το αναγνωρίζει και μπορώ να επιλέξω DataSources για να συνεχίσω.
Φυσικά δεν παίζει γιατί το Me.LogFileEntryBindingSource.DataSource είναι άλλα αντ' άλλων.
Όποτε το πρώτο που σκέφτηκα είναι να δημιουργήσω ένα .rdlc αρχείο όπου να είναι σχετικό με το datagrid.
β) Αυτό πώς μπορεί να δημιουργηθεί κατά την εκτέλεση του προγράμματος;
γ) Πώς θα εμφανιστούν έπειτα οι εγγραφές;
δ) Μήήήπως υπάρχει κάποιο tutorial (και video ακόμα καλύτερα) όπου εξηγεί από το μηδέν τα βήματα για την δημιουργία report μέσω του ReportViewer (με namespace Microsoft.Reporting.WinForms και όχι WebForms)
Νομίζω ότι πρέπει να ξεχάσω τις όποιες υποτυπώδεις γνώσεις που έχω περί προγραμματισμού και να αρχίσω από το απόλυτο 0...
Visual Basic 2008 Express edition (και βλέπουμε)