Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

master page & forms

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Ευθύμης Δημόπουλος. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος nullvoid στις 03-04-2008, 12:32. Υπάρχουν 8 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  01-04-2008, 14:26 41244

master page & forms

Καλημέρα,

θέλω να κάνω το εξής σε asp.ΝΕΤ 2.0

φτιάχνω μια master page όπου σε ένα div υπάρχει ένα TreeView control και σε κάποιο άλλο div ένα Menu
    για να τρέξει το TreeView χρειάζεται να είναι σε μια form runat="server"

σε μια content page τώρα και μέσα σε ένα div ξανά θέλω να φτιάξω μια submit φόρμα
    αυτή η φόρμα δεν μπορεί να είναι runat="server" γιατί θα υπάρχουν δύο όμοιες στην ίδια σελίδα!!!
    και επομένως δε μπορώ να χρησιμοποιήσω ούτε <asp: TextBox, Button...

Φτιάχνοντας λοιπόν μια <form id="test" method="post" action="results.aspx">
    και βάζοντας <input type="text" id="xe1" /> και <input type="submit" id="Submit1" value="submit" />
    και τρέχοντας τη σελίδα, δε με πηγαίνει καν στην result.aspx

βάζοντας τώρα μια άδεια φόρμα πριν από αυτην και αλλάζοντας το <input type="text" name="xe1" />
    παίζει κανονικά,

μπορεί να εξηγήσει κανείς τι γίνεται?
    πως αλλιώς θα μπορούσε να γίνει αυτό ώστε να χρησιμοποιώ <asp: TextBox, Button ???

Ευχαριστώ...

•  01-04-2008, 16:21 41247 σε απάντηση της 41244

Απ: master page & forms

Στο ASP.NET η λογική είναι ότι ξεχνάς τις φόρμες, τα request, τα GET, τα POST, κλπ και παίζεις με το event-driven μοντέλο του ASP.NET. Επομένως, ξεχνάς την δεύτερη form και απλά βάζεις τα controls σου. Στο κουμπάκι που θα έκανε submit πιάνεις το event και κάνεις εκεί ότι είναι απαραίτητο.
  •  02-04-2008, 09:29 41257 σε απάντηση της 41247

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου,
    μου πήρε λίγη ώρα να το εντοπίσω και να μπω στη λογική του .NET

υπάρχει κανένα sample που να δείχνει πως γίνεται

όταν έχεις μια master page με μια form runat="server"
    και σε μια content page (πχ send.aspx) να έχεις ένα TextBox + ένα Button και θέλεις
    να το στείλεις σε μια άλλη σελίδα (results.aspx)???

μεταξύ δύο απλών σελίδων (χωρίς master) μου δούλεψε οκ
    αλλα με δυσκολεύει να γίνει με χρήση master page...

(τι να πω...)

thnx...
  •  02-04-2008, 10:37 41259 σε απάντηση της 41257

OK Λύθηκε... (νομίζω....) Smile
  •  02-04-2008, 12:05 41260 σε απάντηση της 41259

Αν θέλεις γράψε πώς λύθηκε και τι έκανες - ίσως να βοηθήσει κάποιον άλλον που θα έχει το ίδιο πρόβλημα στο μέλλον - ή ίσως να μπορεί κάποιος από το forum να σου προτείνει κάποια βελτίωση στη λύση σου.
  •  03-04-2008, 10:20 41277 σε απάντηση της 41260

Κατ' αρχήν είχες απόλυτο δίκιο σχετικά με τις πολλαπλές φόρμες.
    Δεν έχουν λόγο ύπαρξης και περιπλέκουν τα πράγματα. Το καλύτερο είναι να παίζει κανείς με τα event των controls.

Τη λύση τη βρήκα στο παρακάτω link (ελπίζω να επιτρέπονται links σε άλλα sites, αλλιώς παρακαλώ να γίνει edit από κάποιον moderator)

Click here

Παρεπιπτόντως και μια ερώτηση...
    Με αυτές τις μεθόδους που παρουσιάζονται στο πιο πάνω link η μέθοδος αποστολής των στοιχείων απο τη μια φόρμα στην άλλη
    είναι παρεμφερής της μεθόδου GET? ή POST?
  •  03-04-2008, 11:10 41278 σε απάντηση της 41277

Οι δύο τρόποι που δείχνει αυτό το site στηρίζονται και οι δύο στην Server.Transfer.
    Η μέθοδος αυτή παίζει server-side και όχι client-side, επομένως δεν έχει να κάνει με GET και POST. Εσωτερικά δηλαδή, μεταφέρει τον έλεγχο στην δεύτερη σελίδα χωρίς ο client να το αντιληφθεί.

Το ερώτημά μου είναι: χρειάζεσαι όντως αυτή τη δεύτερη σελίδα; Μήπως θα μπορούσες να το κάνεις όλο με μία σελίδα;

•  03-04-2008, 12:03 41281 σε απάντηση της 41278

χμμ φοβάμαι πως δε σε έπιασα... Confused

•  03-04-2008, 12:32 41282 σε απάντηση της 41281

Να το πω αλλιώς: έχεις κάποια controls στην σελίδα Α. Εσύ αυτή τη στιγμή παίρνεις τις τιμές από τα controls και δείχνεις κάτι άλλο στη σελίδα Β. Δεν γίνεται αυτό το κάτι άλλο να το έχεις στην σελίδα Α ώστε να μην χρειάζεται καν η σελίδα Β;
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems