Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Άνοιγμα αρχείου με το default πρόγραμμα

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò M1ke. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Nassos.NET στις 19-05-2008, 12:51. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  17-05-2008, 22:55 42060

Άνοιγμα αρχείου με το default πρόγραμμα

Γεια σας!

Προσπαθώ να φτιάξω έναν file explorer και έχω τα εξής 3 προβλήματα:

a. Πως θα ανοίξω το αρχείο με το default πρόγραμμα των windows, χωρίς να το ορίσω εξαντλητικά? (σαν forwarding στο shell, ώστε να κάνει ότι νομίζει)
    b. Υπάρχει περίπτωση να βρίσκω προγραμματιστικά το αντίστοιχο component και να το ανοίγω μέσα στη φόρμα? (όπως τα pdf στους browsers)
    c. Παίρνω πληροφορίες για τους φακέλους από το system.IO.DirectoryInfo. Πως γίνεται να ανοίγει στο (my) computer και όχι σε κάποιο συγκεκριμένο path?

Ευχαριστώ!

I think there's to much blood in my caffeine system..
  •  18-05-2008, 17:25 42066 σε απάντηση της 42060

Απ: Άνοιγμα αρχείου με το default πρόγραμμα

M1ke:
    Γεια σας!

Προσπαθώ να φτιάξω έναν file explorer και έχω τα εξής 3 προβλήματα:

a. Πως θα ανοίξω το αρχείο με το default πρόγραμμα των windows, χωρίς να το ορίσω εξαντλητικά? (σαν forwarding στο shell, ώστε να κάνει ότι νομίζει)

Είναι  τόσο απλό όσο και το System.Diagnostics.Process.Start(myDocumentName);

M1ke:
    b. Υπάρχει περίπτωση να βρίσκω προγραμματιστικά το αντίστοιχο component και να το ανοίγω μέσα στη φόρμα? (όπως τα pdf στους browsers)
    c. Παίρνω πληροφορίες για τους φακέλους από το system.IO.DirectoryInfo. Πως γίνεται να ανοίγει στο (my) computer και όχι σε κάποιο συγκεκριμένο path?

Ευχαριστώ!

Χρησιμοποιείς την Environment.GetFolderPath(Environment.SpecialFolder.MyComputer).

Νατάσα Μανουσοπούλου
  •  18-05-2008, 17:45 42068 σε απάντηση της 42066

Και ξαφνικά όλα φαίνονται τόσο πιο καθαρά. Ευχαριστώ πολυ!

Οπότε τα a,c απαντήθηκαν. Βασικά, θα διαμορφώσω το b. ως εξής:

Προφανώς δεν έχει νόημα να βρίσκω το αντίστοιχο component, αφού σε runtime δεν θα ξέρω τι μεθόδους έχει ώστε να το χειριστώ.

Γίνεται τουλάχιστον να μάθω με ποια εφαρμογή ανοίγει by default ένα αρχείο (χωρίς να εκκινήσω την εφαρμογή με το Process.Start), ώστε να μπορώ να το εμφανίσω?
    (θα ήταν καλύτερο από πλευράς απόδοσης να το έψαχνα μόνος μου στη registry?)

I think there's to much blood in my caffeine system..
  •  18-05-2008, 20:45 42072 σε απάντηση της 42068

Δεν ξέρω κάποιο managed API για να πάρεις τέτοιου είδους πληροφορία. Μπορείς όμως να καλέσεις με P/Invoke την SHGetFileInfo, με την οποία μπορείς να βρεις το icon που αντιστοιχεί στον τύπο του αρχείου (και μάλιστα αν θέλεις το σύστημα θα στο δώσει με εμφάνιση που δηλώνει ότι είναι επιλεγμένο), το όνομα του τύπου, κ.ά.
    Νατάσα Μανουσοπούλου
  •  19-05-2008, 12:51 42084 σε απάντηση της 42072

Επίσης μπορείς να βρείς απο το Registry στο Section HKEY_CLASSES_ROOT υπάρχουν όλα τα extentions το αρχείων και με ποιά προγράμματα ανοίγουν, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό.
    Νασος

"Success is the ability to go from one failure to another with no loss of enthusiasm."
    Winston Churchill

"Quality means doing it right when no one is looking."
    Henry Ford

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems