Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Εισαγωγή mp3 σε sql server..

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò johnyc. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Panagiotis Kefalidis στις 23-05-2008, 19:21. Υπάρχουν 15 απαντήσεις.
Σελίδα 1 από 2 (16 εγγραφές)   1 2 >
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  21-05-2008, 17:59 42122

Εισαγωγή mp3 σε sql server..

Θέλω να κάνω εισαγωγή αρχείων και συγκεκριμενα mp3 από ιστοσελιδα στην sql βαση μου. Γραφω με NetBeans ... Μπορεί να μου πει κάποιος τις εντολές που χρειάζονται; Θα πρέπει να γίνει μετατροπή σε byte array;
  •  21-05-2008, 18:24 42125 σε απάντηση της 42122

Απ: Εισαγωγή mp3 σε sql server..

Ένα θέμα αρχιτεκτονικής θα σου πω. "Η βάση δεδομένων δεν είναι file system".

while (!dead) learn();
  •  21-05-2008, 18:31 42126 σε απάντηση της 42125

Σωστό αυτό αλλά αν πρέπει να γίνει έτσι η υλοποίηση... Πως μπορώ να το αποθηκεέυσω στο server και να το τραβάω αλλιώς;
  •  21-05-2008, 19:12 42127 σε απάντηση της 42126

Δυστυχώς δεν ξέρω αυτό το εργαλείο. Σε .Net θα έκανα με serializing
    while (!dead) learn();
  •  21-05-2008, 22:57 42131 σε απάντηση της 42126

Γιατί "έτσι πρέπει"? Αυτό θα σου δώσει την απάντηση και στο πως θα πρέπει να γράψεις τον κώδικα σου. Προφανώς, αναζήτηση σε binary περιεχόμενο δεν μπορείς να κάνεις. Έχεις ανάγκη για συχνές αλλαγές και transaction support στο mp3? Είναι τόσο μικρά τα αρχεία ώστε να μην επηρεάζουν τη λειτουργία της βάσης? Θα υπάρχουν πολλές αναζητήσεις ή λίγες? Αν τα αρχεία είναι πολύ μεγάλα μπορούν να προκαλέσουν fragmentation στη βάση. Επίσης, αν διαβάζεις ένα μεγάλο binary στα πλαίσια ενός transaction, αυξάνεται η διάρκεια του transaction και η πιθανότητα blocking. Όσο κάποιος διαβάζει το binary, κάποιος άλλος ο οποίος θέλει να πειράξει τις άλλες στήλες του πίνακα θα πρέπει να περιμένει.

Οι απαντήσεις στα παραπάνω είναι πολύ σημαντικές για το πως θα σχεδιάσεις τους πίνακες της βάσης σου. Μπορείς π.χ. να έχεις ένα πίνακα με όλες τις στήλες που χρειάζεσαι και μία στήλη varbinary(max) για το mp3. Έτσι θα μπορείς να διαβάσεις όλες τις πληροφορίες με ένα select αλλά θα αυξάνεται έτσι η πιθανότητα blocking. Ή, μπορείς να έχεις δύο πίνακες, ένα με τις στήλες που χρησιμοποιείς γενικά σε αναζητήσεις και ένα πίνακα ο οποίος θα περιέχει μόνο τη στήλη varbinary. Όσες αναζητήσεις θέλεις θα τις κάνεις στον πρώτο πίνακα και από τον δεύτερο θα τραβάς μόνο τα binary δεδομένα όταν τα χρειαστείς. Μπορείς επίσης να έχεις τους δύο πίνακες σε διαφορετικά filegroups για να αποφύγεις το fragmentation. Κοίτα οπωσδήποτε στο documentation του SQL Server για να δεις πως δουλεύει ο τύπος varbinary(max), π.χ. το Managing ntext, text and image data.

Από εκεί και πέρα, το πως θα διαβάσεις ή θα τροποποιήσεις τα mp3 εξαρτάται από το API που χρησιμοποιείς. Γενικά, επειδή δεν είναι εύκολη η ανάγνωση ενός μεγάλου binary με τη μία σχεδόν όλα τα APIs δίνουν τρόπο να διαβάσεις ή να γράψεις τα binary δεδομένα τμηματικά. Αφού λες για NetBeans προφανώς χρησιμοποιείς Java, οπότε θα πρέπει να κοιτάξεις στο JDBC API. Το JDBC έχει το interface java.sql.blob . Αυτό σου επιτρέπει να γράψεις τα δεδομένα είτε ως byte array είτε μέσω ενός stream.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  22-05-2008, 11:52 42134 σε απάντηση της 42131

Καταρχήν η υλοποίηση πρέπει να γίνει με αυτό τον τρόπο γιατί έτσι μας ζήτησε ο καθηγητής μας οποτε δεν μπορούμε ενα κανουμε αλλιώς. Εχουμε ενα πίνακα που θα αποθηκεύσουμε το κλειδι του τραγουδιου καθως και ενα varbinary για το mp3. Σε τι μορφη πρεπει να φερουμε το αρχειο π.χ. byte array και με ποιες εντολες θα κανουμε το insert στη βαση και με ποιες το select για την ανακτηση του αρχειου και την επαναφορα στην αρχικη του μορφη. Eπίσης το blob που ανέφερες τι ακριβώς κάνει κα πως μπορεί να μας βοηθήσει;
  •  22-05-2008, 12:19 42135 σε απάντηση της 42134

Μη ζητάς «έτοιμο φαγητό», γιατί δεν θα μάθεις τότε τίποτα!
    while (!dead) learn();
  •  22-05-2008, 12:52 42138 σε απάντηση της 42134

Μα ... σου έδωσα και τα links κατευθείαν στα documentation του SQL και της Java! Αν είχα να κάνω τώρα κάτι παρόμοιο, κι εγώ το documentation θα διάβαζα. Δεν θυμάμαι απέξω τις εντολές! Και στην πρώτη σου ερώτηση σου απάντησα ήδη.

•  22-05-2008, 12:52 42139 σε απάντηση της 42135

Γιώργο, λίγα πράγματα πάνω στην τοποθέτηση σου:
    1ον Έχω πολύ αυστηρή διορία να παραδώσω την εργασία και παρότι σωστό αυτό που λες, ζητάω ένα πολύ μικρό κομμάτι σε σχέση με το συνολικό μέγεθος της εργασίας το οποίο θα με βοηθήσει να λύσω το συγκεκριμένο πρόβλημα που έχω
    2ον Αν δεν διατίθεσαι να απαντήσεις στην απορία που έχει κάποιος έχοντας ήδη αναφέρει ότι δεν γνωρίζεις το συγκεκριμένο θέμα το να προσπαθείς να "συνετίσεις" τον άλλο με αυτονόητα πράγματα τύπου "τα αγαθά κόποις κτώνται" είναι κατά τη γνώμη μου εριστικό. Αν έχεις αυτή τη γνώμη μπορείς να μην απαντήσεις απλά αν ξέρεις, έχεις κάνει 3 δημοσιεύσεις πάνω στο θέμα που δεν προσφέρουν τίποτα. Άμα είναι να απαντάμε όλοι με γενικότητες και φιλοσοφίες δεν υπάρχει κανένας λόγος ύπαρξης του forum.
  •  22-05-2008, 13:09 42142 σε απάντηση της 42139

Εγώ για το καλό σου το είπα! Επίσης είπα πως θα το υλοποιούσα εγώ μήπως βρεις κάτι αντίστοιχο. Ο Παναγιώτης σου έδωσε περισσότερες και ακριβέστερες πληροφορίες τη άλλο να κάνουμε.
    while (!dead) learn();
  •  22-05-2008, 13:10 42143 σε απάντηση της 42139

Κανονικά δεν απαντάμε σε φοιτητές, ακριβώς επειδή η εργασία είναι του φοιτητή και πρέπει αυτός να μάθει να ψάχνει, να διαβάζει και να κρίνει. Σκοπός της εργασίας δεν είναι μόνο να παραδώσεις το πρόγραμμα, αλλά να μάθει κανείς να δουλεύει. Αυτή τη στιγμή σου έχουμε δώσει τα links απευθείας στο documentation που σε ενδιαφέρει. Τουλάχιστον διάβασε τα, και κάνε κάποιο google να βρεις την απάντηση!

Τέλος, δεν νομίζω ότι ο Γιώργος έγραψε κάτι περίεργο, εγώ συνήθως απαντάω με αρκετά πιο ... ενδιαφέροντα τρόπο.

•  22-05-2008, 13:28 42145 σε απάντηση της 42143

Μάλιστα. Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες και τα link Παναγιώτη, θα τα μελετήσω μπας και βγάλω άκρη επιτέλους . Αυτό με τον πιό ενδιαφέροντα τρόπο δεν το κατάλαβα, τύπου απειλής μου ακούστηκε χωρίς να έχω πει κάτι κακό επί της ουσίας. Θα μπορούσα και εγώ να μπαίνω σε κάθε topic και να δήλωνα σε όποιον έχει απορία ότι πρέπει να βρει μόνος του τη λύση. Αυτό τι θα προσέφερε? Καλύτερα να μην απαντηθεί καθόλου η ερώτηση μου αν θεωρείτε ότι είναι "κακό" για μένα να μου δώσετε τον κώδικα έτοιμο. Την ερώτηση θεώρησα ότι έχω δικαίωμα να την υποβάλλω, τελικά δεν είμαι και τόσο σίγουρος... Ευχαριστώ πολύ
  •  23-05-2008, 12:11 42182 σε απάντηση της 42145

Δυστυχώς δεν έχω ασχοληθεί προγραμματιστικά με τα blobs για να σε βοηθήσω παραπάνω στον κώδικα, αλλά έχω μερικά tips:

1. Ένα πολύ σημαντικό πράγμα να κοιτάξεις είναι να ΜΗΝ κρατιέται log file για τα binary δεδομένα, εκτός αν είναι πολύ μικρά ή/και πολύ σημαντικά. Αλλιώς, μπορείς να καταλήξεις με τα log files να πιάνουν πολύ περισσότερο χώρο στο δίσκο απ'ότι η πραγματική βάση.
    2. Εφόσον είναι binary αρχεία, προσπάθησε να έχεις σε ένα  table όλες τις πληροφορίες εκτός από το binary και από έναν δεύτερο πίνακα να παίρνεις μόνο το binary που σε ενδιαφέρει. Έτσι γλυτώνεις και τις πολλές ανακτήσεις από τη βάση και δεν θα κάνει την εφαρμογή σου να σέρνεται.
    3. Ξέρω ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην εργασία σου, αλλά θα προτιμούσα ένα file server με όλα τα binary αρχεία, και ο sql server να σου γυρνάει μόνο τα paths. Θέλει προσοχή στον χειρισμό και ίσως μια δεύτερη εφαρμογή για data entry, αλλά πιστεύω πως είναι αποδοτικότερο.
    I think there's to much blood in my caffeine system..
  •  23-05-2008, 14:01 42196 σε απάντηση της 42182

Απλά να παραθέσω μια παλαιότερη άποψη/συζήτηση που είχα ξεκινήσει σχετικά με το θέμα των ερωταπαντήσεων...

http://www.dotnetzone.gr/cs/forums/thread/30857.aspx

View Παναγιώτης Χαραλάμπους's profile on LinkedIn
    Coding at Mediterranean Acoustics
  •  23-05-2008, 14:58 42200 σε απάντηση της 42196

THX M1ke για την απάντηση. Ψάχνω αυτά τα blobs αλλά τα συσχετίζουν παντού με images, όχι με mp3 που θέλω να ανεβάσω και δεν είναι ιδιαίτερα κατανοητά τα κομμάτια τα σχετικά. Όσο για το τελευταίο, δεν ήξερα ότι έπρεπε να διαβάσω "οδηγίες" για να υποβάλλω ερώτηση στο forum. Επαναλαμβάνω την τοποθέτηση μου ότι αν κάποιος δεν γνωρίζει επί του θέματος, θεωρεί ότι η ερώτηση δεν θα με ωφελήσει ή θεωρεί βλακώδη την ερώτηση ή πολύ γενική μπορεί να μην απαντήσει. Δεν είναι υποχρεωτικό να πάρω κάποια απάντηση, προτιμότερο από το  να βλέπω ότι κάποιος έχει απαντήσει και να διαβάζω για έτοιμα φαγητά και αμπελοφιλοσοφίες τέτοιου τύπου.
Σελίδα 1 από 2 (16 εγγραφές)   1 2 >
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems