Γειά σας, έχω πάλι κάποιο πρόβλημα με rtf σε richTextBox. Μέχρι τώρα αντιγράφω σε ένα string (πχ controlCodeStr) το control code από ένα rtf αρχείο (πχ {\rtf1\ansi{\fonttbl\f0\fswiss Helvetica;}\f0\pard), στη συνέχεια το κείμενο που χρειάζομαι απο το αρχείο αυτό (πχ \f0This is some {\b bold} text.\par) σε ένα άλλο string πχ rtfTextStr και τέλος συνδιάζω σε άλλο string, wholeRtfText, τα 2 προηγούμενα για να έχω ολόκληρο το κείμενο που χρειάζομαι και το φορτώνω σε ένα richTextBox,αυτό το κάνω για να φορτώνω συγκεκριμένες μόνο γραμμές από το rtf αρχείο...
Τέλος πάντων το πρόβλημα το έχω στο richTextBox. Μόλις φορτώνω τo string (myRichTextBox.Rtf = wholeRtfText), παρατηρώ ότι το richTextBox προσαρμόζει το control code. Δεν αλλοιώνει βέβαια το κείμενο, όμως σε περίππτωση που ο χρήστης κάνει κάποια αλλαγή στο font ή στο color και χρειαστεί να σωθούν οι αλλαγές αυτές , το fontTable του αρχείου είναι διαφορετικό από το fontTable της σελίδας που έχω φορτώσει στο richTextBox.
Πιο συγκεκριμένα, αν το control code του αρχείου, δηλ το περιεχόμενο της controlCodeStr, περιέχει κώδικα για 5 fontStyles στο font Table πχ
({\f0\fnil\fcharset161 Microsoft Sans Serif;}{\f1\fnil\fcharset0 Tahoma;}{\f2\fnil\fcharset0 Arial;}{\f3\fnil\fcharset0 Arial Black;}{\f4\fnil\fcharset0 Arial Narrow;}),
και το κείμενο (rtfTextStr), χρεισιμοποιεί τις 3 από αυτές, οι υπόλοιπες 2 δεν περιλαμβάνονται καθόλου στο control code που παράγει το richTextBox πχ
({\f0\fnil\fcharset0 Tahoma;}{\f1\fnil\fcharset0 Arial Black;}{\f2\fnil\fcharset0 Arial Narrow;}.
Ελπίζω να είναι κατανοητό το πρόβλημά μου, όπως το περιγράφω.
Υπάρχει τρόπος που να μην επιτρέπω στο richTextBox να κάνει αυτή την προσαρμογή στον κώδικα, ή κάποιος άλλος τρόπος να που να μπορώ να ελέγξω τις αλλαγές αυτές ώστε κατά το updating του αρχείου να μην έχω τέτοιου είδους λάθη?
Ευχαριστώ πολύ!
panos