Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

universal form designer

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò psileas. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Johnnyxp64 στις 31-08-2008, 17:32. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  27-08-2008, 15:27 44324

universal form designer

Θα ήθελα την πολύτιμη βοήθειά σας σε ένα πρόβλημά μου.

Θέλω να ενσωματώσω σε μια εφαρμογή C# που κατασκευάζω ένα visual designer για φόρμες που θα εκτυπωθούν (παραστατικά κλπ) ή/και reports. Οι φόρμες θα πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε σε dot matrix εκτυπωτές (αποστολή ως plain ascii) είτε σε οποιοδήποτε εκτυπωτή χρησιμοποιώντας τον driver των Windows. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή που έχουν οι περισσότερες εμπορικές εφαρμογές για το σχεδιασμό και τη γραμμογράφηση των παραστατικών.

Έχετε υπόψιν σας κάποια free ή commercial βιβλιοθήκη που να το κάνει αυτό;
    Σας ευχαριστώ
    Δημοσίευση στην κατηγορία: , ,
  •  27-08-2008, 19:43 44328 σε απάντηση της 44324

Απ: universal form designer

Μου φαίνεται ότι όταν λες "φόρμα" εννοείς τυπωμένο έντυπο και όχι φόρμα στην οθόνη. Ουσιαστικά μιλάς για άλλη μία μορφή report, οπότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε λύση reporting σου αρέσει. Το Visual Studio έχει το Report Viewer component  το οποίο είναι ουσιαστικά μία περιορισμένη έκδοση των Reporting Services του SQL Server. Αν θέλεις περισσότερο έλεγχο από το πρόγραμμα σου μπορείς να αγοράσεις και να χρησιμοποιήσεις τα ActiveReports. Τέλος υπάρχει πάντα και η λύση των Crystal Reports αν και είναι κομματάκι στριφνή. Όλα τα παραπάνω εργαλεία, και ουσιαστικά όλα τα reporting εργαλεία περιλαμβάνουν και visual designer για τα reports.

Εκεί που θα συναντήσεις πρόβλημα όμως είναι οι dot-matrix εκτυπωτές και το ASCII. Πολύ απλά, κανένα reporting εργαλείο δεν υποστηρίζει σχεδίαση και εκτύπωση ASCII, καθώς η ζήτηση για κάτι τέτοιο είναι αμελητέα και ζητείται μόνο σε μερικές "περίεργες" χώρες. Τί νόημα έχει να τυπώνεις σε dot-matrix όταν μπορείς να τυπώσεις δύο αντίτυπα σε laser?
    Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να στείλεις απευθείας τους ASCII χαρακτήρες στον εκτυπωτή σου, αν και για κάτι τέτοιο δεν υπάρχουν Visual Designers. Αν κάνεις ένα search θα δεις ότι το θέμα έχει ξανασυζητηθεί αρκετές φορές.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  28-08-2008, 11:15 44332 σε απάντηση της 44328

Οπότε, η μόνη λύση που βλέπω είναι να φτιάξω κάτι τέτοιο μόνος μου Smile
    Αν και να σου πω την αλήθεια μου φαίνεται λίγο περίεργο εώς αδύνατο να μην υπάρχει κάτι έτοιμο...

Παραθέτω ένα screenshot από μια εμπορική εφαρμογή μήπως γίνει ποιο κατανοητό αυτό που θέλω. Είναι μια φόρμα με την οποία μπορείς να σχεδιάσεις παραστατικά (τιμολόγια κλπ)

•  30-08-2008, 17:52 44382 σε απάντηση της 44332

καταρχας συγνωμη για ορθογραφικα αλλα δεν εχω συνηθισει ελληνικα αλλα greekenglish.

στο θεμα σου ομως τωρα, φιλε μου γνωριζω καλα την εφαρμωγη που μας εδωσες και τι ακριβως θελεις να φτιαξεις μιας και ειχα κι εγω τετοια αναγκι στο παρελθον.

βρηκα την λυση σε αυτο και αλλα πολλα "ελληματα" που εχει το vs2005-2008 σε controls στην σουητα DevExpress, τωρα ειναι η εκδοση 8.2.2 και το δικο σου προβλημα θα σε βοηθηση να το ξεπερασεις αυτο

http://www.devexpress.com/Products/VCL/ExLayoutControl/

δεν θα φτιαξεις report, αλλα κανωνικη φορμα αφου δεις ποσο ευκολο και powerfull ειναι αυτο το control μετα εγκατεστησε και τα powertools gia visual studio και συνδιασετο με το "printForm control" ή καπως ετσι.

στην ουσια θα εχεις το ελευθερο να σχεδιαζει ο καθενας φορμες οχι μονο εκτυπωσεις αλλα και ολοκληρης της εφαρμογης οπως του αρεσει του καθενα και να τις εκτυπωσεις μετα!

σαν δευτερη λυση και ποιο δισκολη ειναι Crystal Report Designer, κατι που απλα διαβασα οτι γινεται αλλα δεν το επιχηρησα, πολυ συνθετο και πολυπλοκο να γινει.

i σοθτα που εναφερω κυκλοφωρει και "σπασμενη" αλλα δεν μπορω να δωσω link ασφαλους download, (forum rules)

οταν με το καλο φτιαξεις την εφαρμογή σου αρκει τα dipendent .dll αρχει να τα κανει κι αυτα "build" και να τα εχεις στο ιδιο path με την εφαρμογή σου για να παιξουν, no installation, no runtimes, no registration! ειναι τελειο.

goodluck

p.s σχετικα με ascii και fonts, αν ειναι οντος να τυπωσεις σε dotmatrix, κοιτα sta crystal report για λυση! απο την αλλη ομως αν ειναι απλα text και καθολου γραφικα στην φορμα, μπορει και να εκτυπωσει τους χαρακτηρες σαν εικονα και να μην εχεις προβλημα με γραμματοσειρες κτλ. δοκιμασε!
    This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-
  •  30-08-2008, 18:49 44383 σε απάντηση της 44382

Το control στο οποίο αναφέρεσαι είναι για Delphi και όχι για Visual Studio. Παρότι η DevExpress έχει άλλο control για Layout για το Visual Studio μάλλον δεν θα βοηθήσει εδώ καθώς το θέμα μας δεν είναι πως να τυπώσουμε φόρμες όπως αυτές είναι στην οθόνη απλά γιατί είναι πολύ δύσκολο να προσαρμόσεις μία οθόνη στις διαστάσεις μίας προ-τυπωμένης φόρμας για dot-matrix - και ο μόνος λόγος να χρησιμοποιήσει κανείς dot-matrix είναι για να τυπώσει σε έτοιμα χαρτιά και τριπλότυπο.

Όσον αφορά το screen-shot, είναι ένα report designer. Δεν μοιάζει με Crystal Reports ή Report Viewer οπότε μπορεί να είναι κάποιο από τα άλλα reporting εργαλεία. Πέρα από τα ActiveReports, και η DevExpress έχει τα XtraReports, και η Telerik το Telerik Reporting. Δεν ξέρω όμως πόσο καλά θα δουλέψουν με τον Text Only printer driver. Η ζήτηση για ASCII printing είναι εξαιρετικά περιορισμένη και αφορά μόνο ταμειακές μηχανές. Ακόμα και στην Ελλάδα δεν είναι απαραίτητο να τυπώνει κανείς σε dtomatrix πλέον!

Τέλος, όσον αφορά τα "forum rules", δεν είναι και τόσο έξυπνο να χρησιμοποιεί κανείς πειρατικά προγράμματα για software που θα πουλήσει στην αγορά. Είναι ένας εγγυημένος τρόπος να κλείσει η εταιρεία σου όταν την πάρουν χαμπάρι και τη στείλουν στα δικαστήρια. Από την άλλη, αν η εταιρεία σου είναι τόσο τσιγκούνα ώστε δεν θέλει να αγοράσει τα απαραίτητα controls ... μάλλον είναι ώρα να ψάξεις για πιο σοβαρή εταιρεία.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  31-08-2008, 17:32 44392 σε απάντηση της 44383

δεν εχει να κανει με τσιγκουνια παρα με χρηστικοτητα, και δεν μιλουσα για εταιρεια, αλλα ως ιδιωτης να πειραματιστει...

οσο για το link εγω εκανα την δουλεια μου με το layout control για vb.net και σε dotmatrix.
    μπορει να μην θελουμε να τυπωσουμε φορμα σε εκτυπωτη αλλα μπορουμε να κανουμε "πατεντες" αν δεν υπαρχει αλλος τροπος-χρονος. εγω σταθηκα και πολυ τυχερος στα εκατοστα και τα χιλιοστα που "επεφτε" το text στην προτυπωμενη φορμα.
    και εκανα την δουλεια μου ανετα, ενα απλο λευκο winform και εκτυπωση αυτου! οπως περιεγραψα παραπανω.

οσο για το screenshot einai application tis softOne, καθαρα σε delphi και οι προγραμματιστες εχουν δωσει ενα τμημα τις engine κατα-καποιο τροπο open να κανεισ δικες σου φορμες αλλα εχει μειωνεκτηματα δεν μπορεισ να τοποθετησεις τα πεδια ανα 1χιλιοστο αλλα ανα 3-4 και καθε χαρατκηρας δεν εχει ποικιλια fonts και αλλα.

τελος παντον, το θεμα ειναι οτι μπορει να γινει με το control η με crystal kai φυσικα οπως πολυ σωστα ανεφερες το XtraReport.
    εγω το ανακαλυψα αργα τοτε :(

παντος το καλητερο ειναι αν μπορει καποιοσ να "πεισει" τον αγοραστει να εγκαταλειψει τα προτυπομενα 2πλοτυπα κτλ και τους παλαιους εκτυπωτες που τοσο ευκολα χαλανε και κοστιζουν πολλα με ενα απλο συστημα εκτυποωσεις inkjet kai φορολογικου Β τυπου.
    διστυχος δεν ειναι "σπανιες" οι περιπτωσεις στην ελλαδα που εχουν κολησει στους dotmatrix.

η δουλεια του προγραματιστη γινεται χιλιες φορες ποιο ευκολη οσο αφορα τις εκτυπωσεις μετα και μοινετε και το κοστος αντικαταστασεις του ιδιοκτητη.και φυσικα ειναι "της μοδας"
    This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems