stellathes:Σε ευχαριστώ για την ανταπόκριση,
Το μήνυμα που βγάζει όταν παω να επιλέξω πελάτη απο το σύνθετο πλαίσιο
τις φόρμας ειναι <
κλειδί συνδέσμου "?'' στον πίνακα που χρησιμευει ως πλευρα "ενα" της
σχέσης ενα-προς πολλα. Καταχωρήστε μια εγγραφή στην πλευρά "ενα" τον
πίνακα με την επιθυμητη τιμη κλειδι και επειτα καντε την καταχωρηση, με
το επιθυμητο κλειδι συνδεσμου στον πινακα " πολλα μονο".
Το θεμα ειναι οτι δεν εχω κανει καμια αλλαγη και αυτο μου το εβγαλε στα ξαφνικα ενω μεχρι προτεινως δουλευε μια χαρα εχω κανει ηδη 400 εγγραφες χωρις κανενα προβλημα
φιλικα
ΣΤΕΛΛΑ
κι εμένα μου φαίνεται ότι η κοπέλα μιλά για αρχείο access και όταν λέει "φόρμα" μιλά για τις φόρμες που κάνεις σε access, δεν έχει να κάνει με προγραμματισμό και καμία .net γλώσσα. κάτι χάλασε στις σχέσεις των πινάκων και το compbo box που σχετίζονταν με αυτό τις πετά αυτό το μήνυμα...
και το χειρότερο είναι office Ελληνικό! δεν μπορώ να καταλάβω τίποτα από τις μεταφράσεις των errors που κάνει η microsoft Hellas.
όπως και να χει Στέλλα, (μαντεύω τώρα) έχεις κάνει μια σχέση ένα - προς πολλά, από την γραμμή εργαλείων σου βρες το κουμπάκι που λέει "σχέσης" όταν πας το ποντίκι από πάνω, και τσεκάρισε να εμφανιστούν Όλοι οι πίνακες, προσεκτικά χωρίς να "χαλάσεις" κάτι βρες ποιους πίνακες ενώνονται με "γραμμή" μεταξύ τους. λογικά ξανα μαντευω θα πρέπει να έχεις 2 πίνακες οι οποίοι από τη μια μεριά θα ξεκάνει η "γραμμή" και ένα πεδίο που τα έχει ένα "κλειδάκι" Πρωτεύων κλειδί, και θα καταλήγει σε ένα άλλο Παρόμοιο πεδίο σε άλλον πίνακα!
το σφάλμα μου δίνει την εντύπωση ότι έχεις κάνει μια σχέση ενός πεδίου που είναι πρωτεύων κλειδί (μοναδικό δηλαδή) με ένα άλλο πεδίο άλλου πίνακα που ΔΕΝ είναι ίδιο.
με ποιο απλά λόγια έχεις ένα πελατολόγιο και προφορές είπες.
κάθε πελάτης σου πρέπει να έχει κάτι σαν "κωδικός πελάτη" που είναι μοναδικός, έτσι όταν περνάς μια προσφορά αυτό το μοναδικό κωδικό πελάτη, πρέπει να αντιγράφεται σε ένα ολόιδιο πεδίο στον πινάκα με τις προσφορές!
αν ο κωδικός είναι της μορφής 123456 και το πεδίο που γράφετε στους πελάτες λέγετε PelatesID πρέπει να έχεις και στον άλλο πίνακα ακόμα ένα PelatesID που θα "γράφεται" αυτός ο κωδικός και να είναι ίδιας μορφής δηλαδή στο παράδειγμα μας αριθμητικό. 123456.
είναι σαν να προσπαθείς να περάσεις ονοματεπώνυμο στο πεδίο αριθμός τηλεφώνου και μάλιστα να μην υπάρχει και τέτοιο πεδίο!
σχέσεις δεν γίνονται από "μόνες" τους κάποιος η εσύ κατα λαθος άνοιξες τις σχέσεις και έσυρες το ποντίκι και κατα λαθος έφτιαξες μια τέτοια σχέση.
δεν ξέρω καν αν μαντεύω σωστά αλλά προσπαθώ απλά να καταλάβω σε τι περιβάλλον δουλεύεις και τη "πρόγραμμα" και τι πας να κάνεις ακριβώς και γιατί...οπότε μπορεί και αυτό που μαντεύω να είναι άσχετο.
i tried
This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-