Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Μια βοήθεια σε φορμα.....

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò stellathes. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Johnnyxp64 στις 23-09-2008, 10:02. Υπάρχουν 11 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  03-09-2008, 18:46 44465

Embarrassed [:$] Μια βοήθεια σε φορμα.....

Εχω κανει μια βαση δεδομενων οπου καταχωρω τις προσφορες των πελατων και ενω δουλευε μια χαρα το πεδιο απο οπου επελεγα τον πελάτη (την λιστα επιλογών) καπου στις 400 εγγραφές μου εβγαλε ενα μηνυμα οτι πρεπει να επιλεξω το ενα για να ενημερωθει τα πολλα
    μπορει καποιος να μου πει πως θα το διορθωσω
    ευχαριστω εκ των προτερων
  •  08-09-2008, 05:18 44519 σε απάντηση της 44465

Απ: Μια βοήθεια σε φορμα.....

Μάλιστα, εδώ την βρήκαμε την λύση.

Από που να ξεκινήσει και που να τελειώσει κανείς και, στο τέλος να μην πέσουμε καν μέσα...

Άγνωστε μου συνάδελφε, αυτό που έγραψες δεν είναι ερώτηση για την οποία περιμένει απάντηση κανείς και ίσως για αυτό δεν σου έχει απαντήση ακόμα κανένας.
  •  08-09-2008, 10:36 44521 σε απάντηση της 44519

Πάλι καλά που το είπε άλλος αυτή τη φορά, για να μην λένε μόνο εμένα κακό! Με τέτοια περιγραφή ερώτησης, η απάντηση είναι μόνο .... Ε?

Καταρχήν, ποιό είναι το μήνυμα λάθους? Όχι σε ελεύθερη νεοελληνική μετάφραση, το ίδιο ακριβώς το μήνυμα λάθους. Αν το μήνυμα λάθους εμφανίζεται με MessageBox μπορείς να πατήσεις Ctrl+C για να αντιγράψεις το περιεχόμενο όλου του μηνύματος στο Clipboard και να μας το δείξεις. Επίσης, μπορείς να ψάξεις στο goole με το μήνυμα λάθους και να βρεις πιθανές απαντήσεις.

Όσο πιο συγκεκριμένος γίνεται κανείς τόσο ευκολότερο είναι να του απαντήσει κάποιος, ή να βρει μόνος του την απάντηση. Αν πήγαινες στο γιατρό, θα του έλεγες απλά "πονάω κάπου" ή θα του έδινες και περισσότερες λεπτομέρειες? Ο γιατρός τουλάχιστον μπορεί να σου αρχίσει τις ερωτήσεις, όταν ρωτάς όμως σε ένα forum, μία περίεργη διατύπωση κατά κανόνα θα έχει ως απάντηση ... την σιωπή. Άσε που πολλές φορές η σωστή διατύπωση της ερώτησης βοηθάει κι εσένα να βρεις την απάντηση.

Υπάρχει πάντως και ένας (ελαφρά αστείος) οδηγός για το πως να κάνεις μία καλή ερώτηση, στο "Πως να κάνετε ερωτήσεις". Αν και θα έπρεπε να ζητήσουμε από το Ζαχαρία να μας φτιάξει τη δική του εκδοχή Stick out tongue

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  21-09-2008, 16:59 44806 σε απάντηση της 44521

Σε ευχαριστώ για την ανταπόκριση,
    Το μήνυμα που βγάζει όταν παω να επιλέξω πελάτη απο το σύνθετο πλαίσιο τις φόρμας ειναι <<Το τρέχον πεδίο πρέπει να συμφωνεί με το κλειδί συνδέσμου "?'' στον πίνακα που χρησιμευει ως πλευρα "ενα" της σχέσης ενα-προς πολλα. Καταχωρήστε μια εγγραφή στην πλευρά "ενα" τον πίνακα με την επιθυμητη τιμη κλειδι και επειτα καντε την καταχωρηση, με το επιθυμητο κλειδι συνδεσμου στον πινακα " πολλα μονο".
    Το θεμα ειναι οτι δεν εχω κανει καμια αλλαγη και αυτο μου το εβγαλε στα ξαφνικα ενω μεχρι προτεινως δουλευε μια χαρα εχω κανει ηδη 400 εγγραφες χωρις κανενα προβλημα

φιλικα
    ΣΤΕΛΛΑ
  •  21-09-2008, 17:06 44807 σε απάντηση της 44806

H βάση που δουλεύεις είναι MS Access?
  •  21-09-2008, 18:04 44808 σε απάντηση της 44806

stellathes:
    Σε ευχαριστώ για την ανταπόκριση,

Το μήνυμα που βγάζει όταν παω να επιλέξω πελάτη απο το σύνθετο πλαίσιο
    τις φόρμας ειναι <
    κλειδί συνδέσμου "?'' στον πίνακα που χρησιμευει ως πλευρα "ενα" της
    σχέσης ενα-προς πολλα. Καταχωρήστε μια εγγραφή στην πλευρά "ενα" τον
    πίνακα με την επιθυμητη τιμη κλειδι και επειτα καντε την καταχωρηση, με
    το επιθυμητο κλειδι συνδεσμου στον πινακα " πολλα μονο".

Το θεμα ειναι οτι δεν εχω κανει καμια αλλαγη και αυτο μου το εβγαλε στα ξαφνικα ενω μεχρι προτεινως δουλευε μια χαρα εχω κανει ηδη 400 εγγραφες χωρις κανενα προβλημα

φιλικα

ΣΤΕΛΛΑ
    κι εμένα μου φαίνεται ότι η κοπέλα μιλά για αρχείο access και όταν λέει "φόρμα" μιλά για τις φόρμες που κάνεις σε access, δεν έχει να κάνει με προγραμματισμό και καμία .net γλώσσα. κάτι χάλασε στις σχέσεις των πινάκων και το compbo box που σχετίζονταν με αυτό τις πετά αυτό το μήνυμα...

και το χειρότερο είναι office Ελληνικό! δεν μπορώ να καταλάβω τίποτα από τις μεταφράσεις των errors που κάνει η microsoft Hellas.

όπως και να χει Στέλλα, (μαντεύω τώρα) έχεις κάνει μια σχέση ένα - προς πολλά, από την γραμμή εργαλείων σου βρες το κουμπάκι που λέει "σχέσης" όταν πας το ποντίκι από πάνω, και τσεκάρισε να εμφανιστούν Όλοι οι πίνακες, προσεκτικά χωρίς να "χαλάσεις" κάτι βρες ποιους πίνακες ενώνονται με "γραμμή" μεταξύ τους. λογικά ξανα μαντευω θα πρέπει να έχεις 2 πίνακες οι οποίοι από τη μια μεριά θα ξεκάνει η "γραμμή" και ένα πεδίο που τα έχει ένα "κλειδάκι" Πρωτεύων κλειδί, και θα καταλήγει σε ένα άλλο Παρόμοιο πεδίο σε άλλον πίνακα!

το σφάλμα μου δίνει την εντύπωση ότι έχεις κάνει μια σχέση ενός πεδίου που είναι πρωτεύων κλειδί (μοναδικό δηλαδή) με ένα άλλο πεδίο άλλου πίνακα που ΔΕΝ είναι ίδιο.

με ποιο απλά λόγια έχεις ένα πελατολόγιο και προφορές είπες.

κάθε πελάτης σου πρέπει να έχει κάτι σαν "κωδικός πελάτη" που είναι μοναδικός, έτσι όταν περνάς μια προσφορά αυτό το μοναδικό κωδικό πελάτη, πρέπει να αντιγράφεται σε ένα ολόιδιο πεδίο στον πινάκα με τις προσφορές!

αν ο κωδικός είναι της μορφής 123456 και το πεδίο που γράφετε στους πελάτες λέγετε PelatesID πρέπει να έχεις και στον άλλο πίνακα ακόμα ένα PelatesID που θα "γράφεται" αυτός ο κωδικός και να είναι ίδιας μορφής δηλαδή στο παράδειγμα μας αριθμητικό. 123456.

είναι σαν να προσπαθείς να περάσεις ονοματεπώνυμο στο πεδίο αριθμός τηλεφώνου και μάλιστα να μην υπάρχει και τέτοιο πεδίο!

σχέσεις δεν γίνονται από "μόνες" τους κάποιος η εσύ κατα λαθος άνοιξες τις σχέσεις και έσυρες το ποντίκι και κατα λαθος έφτιαξες μια τέτοια σχέση.

δεν ξέρω καν αν μαντεύω σωστά αλλά προσπαθώ απλά να καταλάβω σε τι περιβάλλον δουλεύεις και τη "πρόγραμμα" και τι πας να κάνεις ακριβώς και γιατί...οπότε μπορεί και αυτό που μαντεύω να είναι άσχετο.

i tried

This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-
  •  22-09-2008, 09:47 44816 σε απάντηση της 44808

Κατάλαβες απόλυτα το πρόβλημα μου ..... σε ευχαριστώ
    έκανα οσα αναφερεις επανω με τις σχεσεις και παρόλα αυτα συνεχίζει να μην λειτουργει το συνθετο πλαίσιο της φορμας μου ...... ειναι ms access ελληνικα. στον πίνακα της φόρμας οταν κανω τις καταχωρήσεις μου τις δεχεται στο συνθετο πλαίσιο που εχω το προβλημα απο την φορμα δεν τις δεχεται....
    ελπιζω να εδωσα ενα στιγμα παραπανω.
    φιλικά
    στελλα
  •  22-09-2008, 12:31 44820 σε απάντηση της 44816

stellathes:
    Κατάλαβες απόλυτα το πρόβλημα μου ..... σε ευχαριστώ
    έκανα οσα αναφερεις επανω με τις σχεσεις και παρόλα αυτα συνεχίζει να μην λειτουργει το συνθετο πλαίσιο της φορμας μου ...... ειναι ms access ελληνικα. στον πίνακα της φόρμας οταν κανω τις καταχωρήσεις μου τις δεχεται στο συνθετο πλαίσιο που εχω το προβλημα απο την φορμα δεν τις δεχεται....
    ελπιζω να εδωσα ενα στιγμα παραπανω.
    φιλικά
    στελλα

ΟΚ

Λογικό είναι όταν πας χειροκίνητα στον πίνακα και πληκτρολογείς να δέχεται τα πάντα αλλά στην φόρμα που έφτιαξες όχι.

Μάλλον έχει λάθος στον σχεδιασμό του combo box και όταν το πατάς πεταει το σφάλμα.

Καταρχάς βρες την βάση, (όχι την συντόμευση της) και κράτα αντίγραφο κάπου γιατί θα προτείνω ανασχεδιασμό του πλαισίου και αν γίνει λάθος μην το κάνουμε χειροτέρα να έχουμε αντίγραφο Ok?

Πες που λίγο ακριβώς κάποια πράγματα που θα σε ρωτήσω και θα σου κάνω ένα demo με εικόνες να δεις και να κάνεις τα ιδια και στο δικο σου.

Θέλω να ξέρω ακριβώς όταν πατάς το πλαίσιο που λες τι θα ήθελες να εμφανίζεται στην λίστα του μέσα??

2 τι όνομα έχει Ακριβώς ο πίνακας των πελατών, πως λεγεται ο πίνακας των προσφορών και αν το περιεχόμενο του σύνθετου πλαισίου «τραβαει» τις τιμές από 3 πίνακα το όνομα και αυτού θα ήθελα.

•  22-09-2008, 14:47 44825 σε απάντηση της 44816

Δες και αυτή τη συζήτηση όπου δείχνω το τρόπο να δουλεύεις με combo boxes στην Access για να πάρεις μια ιδέα του τι πρέπει να κάνεις.

Manos
  •  22-09-2008, 16:44 44829 σε απάντηση της 44820

μπορώ να σου στείλω το κομματι της βασης που εχει το προβλημα... εαν αυτο σε βοηθαει περισσοτερο και σε βγάζει απο τον κοπο του demo .....
  •  22-09-2008, 16:48 44830 σε απάντηση της 44825

ειδα την παραπομπη και σε ευχαριστω θα το προσπαθεισω αν και το δικο μου ειναι ελληνικα ......

φιλικα
    στελλα
  •  23-09-2008, 10:02 44834 σε απάντηση της 44829

stellathes:
    μπορώ να σου στείλω το κομματι της βασης που εχει το προβλημα... εαν αυτο σε βοηθαει περισσοτερο και σε βγάζει απο τον κοπο του demo .....

ναι αυτο θα ηταν ιδανικο σου στελνω σε προσωπικο μηνυμα το e-mail μου για την αποστολη.

συγνωμη αν αργησα να απαντησω δεν ειχα internet χθες.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems