Έχω εμπειρία σε προγραμματισμό με C# (windows applications) και SQL Server όχι όμως σε ASP.net (έχω ασχοληθεί μόνο με web services και λίγο με πολύ απλές σελίδες). Θέλοντας να ξεκινήσω να κατασκευάζω εφαρμογές σε asp.net (απλές και σύνθετες web pages, portals) θα ήθελα τη βοήθειά σας στα παρακατώ:
- Βιβλία-web sites στα οποία θα διαβάσω-κατανοήσω τον μηχανισμό με τον οποίο δουλεύει η ASP.net χωρίς να ξεκινήσω να μαθαίνω C# από την αρχή. Προτείνετε να ξεκινήσω asp 3.5?
- Θα ήθελα να ξεκινήσω να κατασκευάζω "αξιοπρεπή" sites (VS 2005 εκτός κι αν προτείνετε κάτι καλύτερο...) με functionalities αλλά δεν θέλω να ξεκινάω κάθε φορά από μια λευκή web page. Υπάρχει κάποιο template το οποίο να έχει functionality και από το οποίο να μπορώ να ξεκινώ? (π.χ. να έχει έτοιμη την φόρμα επικοινωνίας στην οποία ο επισκέπτης συμπληρώνει όνομα,επίθετο,mail και γράφει το μήνυμά του ενώ ο κώδικας φροντίζει αυτό το μήνυμα να πάει στο κατάλληλο email?) Υπάρχουν τέτοια templates με functionality σε διάφορα σχέδια? Αν ναι από που μπορώ να τα κατεβάσω?
Κάθε συμβουλή-παρατήρηση είναι χρήσιμη