Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Full text query timing out

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Mitsaras. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Mitsaras στις 12-10-2008, 12:45. Υπάρχουν 1 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  11-10-2008, 19:02 45378

Full text query timing out

Έχω ένα ακατανόητο πρόβλημα με τον SQL Server Express 2008 και τα fulltext queries του. Συγκεκριμένα, όποτε προσπαθώ να εκτελέσω ένα οποιοδήποτε fulltext query (απλό ή περίπλοκο) μέσω ενός συγκεκριμένου webapplication, αυτό αποτυγχάνει και λαμβάνω ότι το query απέτυχε λόγω timeout.

Ωραία ως εδώ. Έπειτα, αν ανοίξω ένα Management studio και εκτελέσω ένα ft query από εκεί, καθυστερεί γελοιωδώς πολύ (30+ δευτερόλεπτα), δεν αποτυγχάνει και επιστρέφει τα αποτελέσματα κανονικά. Από εκείνη τη στιγμή και μετά, όλα τα queries εκτελούνται ταχύτατα και κανονικά για κάποιο διάστημα (από μερικά λεπτά μέχρι και ώρες) μέσα από την εφαρμογή και το management studio, ώσπου να αρχίσει πάλι η ίδια διαδικασία με τα ίδια προβλήματα.

Να σημειώσω εδώ ότι η υπόλοιπη εφαρμογή λειτουργεί κανονικότατα εκτός από τα σημεία που απαιτείται ft querying. Η μνήμη που έχω αποδόσει στον SQL server είναι 256MB (μιλάμε για hosted virtual server οπότε δεν έχω μεγάλο περιθώριο σε αυτό το ζήτημα) αν και το μέγιστο peak που έχω δει να καταναλώνει το sql service ήταν 120MB. Κατά την εκτέλεση και αναμονή για τα αποτελέσματα η CPU δεν φαίνεται να επηρρεάζεται. Έχω κάνει drop & rebuild τα ft indices καθώς και sp_updatestats (scheduled daily).

Έχετε καμιά ιδέα τι άλλο θα έπρεπε να κοιτάξω;

Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
  •  12-10-2008, 12:45 45392 σε απάντηση της 45378

Απ: Full text query timing out

Any pointers? Anyone?

Ελπίζω πως δεν κάνω δύσκολες ερωτήσεις ούτε κάνω κάτι λάθος ρωτώντας!

Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems