Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Single Sign On

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Oldgeorge. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Oldgeorge στις 19-11-2008, 12:07. Υπάρχουν 0 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  19-11-2008, 12:07 46330

Single Sign On

Καλημέρα σε όλους, στα πλαίσια της γενικότερης εργασιακής παράνοιας ήταν αναπόφευκτο τελικά να έρθω αντιμέτωπος και το γνωστό πρόβλημα του single sign on.  Μέχρι στιγμής τα πράγματα ήταν εύκολα, με μερικές αλλαγές/επεκτάσεις στον membership provider είχα καταφέρει να έχω SSO across applications/domains με την μοναδική ιδιαιτερότητα ότι όλες οι εφαρμογές είναι asp.net.

Δυστυχώς, τώρα οι απαιτήσεις ανέβηκαν και πρέπει να αλλάξουν οι υποδομές έτσι ώστε να υλοποιηθεί στο εγγύς μέλλον SSO που να καλύπτει και ένα σετ από J2EE εφαρμογές που θα τρέχουν σε Tomcat/JBoss.  Πολύ ακριβές pay to play λύσεις έχω βρει με αμφίβολα αποτελέσματα (βλ. ατελείωτες ώρες testing και στησίματος test environments), όπως κοιτάω και το CAS του Yale το οποίο φαίνεται να είναι αρκετά ώριμο και λειτουργικό.  Επίσης, έχω διαβάσει και μερικά αρθράκια/blogs για ADFS/ADAM και φαίνεται ότι και αυτό μπορεί να κάνει την δουλειά που θέλουμε με λίγο ζόρι (π.χ. να δώσουμε LDAP στο J2EE), αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αν μπορούν όλα τα απαραίτητα services για το ADFS να παίζουν σε ένα μόνο server ή πρέπει να είναι με το ζόρι layered στήσιμο.

Έχει κανείς actual εμπειρία πάνω στο θέμα ή κάποια αντίστοιχη/νέα πρόταση;

Any comments really welcome :)

The people of the straight land have really got it made, a warm friendly sleep from the craddle to the grave
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems