Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Εισαγωγή ονόματος στήλης σε dropdownlist

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò labroutsaki. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Markos στις 28-11-2008, 14:31. Υπάρχουν 9 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  27-11-2008, 11:47 46519

Εισαγωγή ονόματος στήλης σε dropdownlist

Καλημέρα σε όλους,

έχω φτιάξει μια σελίδα aspx σε c# στην οποία καλώ έναν πίνακα από τη βάση δεδομένων που εισάγει τα στοιχεία σε μια dropdownlist. Θα ήθελα εκτός από τα στοιχεία να μου εμφανίζεται και το όνομα της κάθε στήλης ή να εισάγω εγώ όποιο θέλω, κάποιο περισσότερο κατάλληλο. Μήπως ξέρετε πώς γίνεται;

Ευχαριστώ πολύ

•  27-11-2008, 11:52 46520 σε απάντηση της 46519

Απ: Εισαγωγή ονόματος στήλης σε dropdownlist

Τί εννοείς να σου εμφανίζει το όνομα της στήλης? Αντί για π.χ. "Λάρισα" θέλεις να σου εμφανίζει "City - Λάρισα"? Θέλεις δίπλα από το drop down να σου δείχνει σε ένα label το όνομα της στήλης? Κάτι άλλο?
    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  27-11-2008, 12:02 46521 σε απάντηση της 46520

Αυτό θέλω. Θέλω να υπάρχει στην πρώτη γραμμή της στήλης η λέξη, πχ. City και από κάτω όλες οι τιμές να είναι ονόματα πόλεων,δλδ

City

Λάρισα

Αθήνα κλπ

•  27-11-2008, 13:03 46524 σε απάντηση της 46521

Κανείς που να ξέρει πως γίνεται?????

•  27-11-2008, 13:22 46525 σε απάντηση της 46524

Δεν εξηγείς τί κάνεις ήδη, π.χ. αν χρησιμοποιείς data binding ή όχι. Μπορείς πολύ απλά να χρησιμοποιήσεις την Items.Add του DropDownList για να προσθέσεις ένα νέο item, πριν αρχίσεις να φορτώνεις τα δεδομένα, ή την Items.Insert για να το προσθέσεις σε συγκεκριμένο σημείο. Τα δοκίμασες αυτά?

•  27-11-2008, 13:51 46526 σε απάντηση της 46525

Δε χρησιμοποιώ την data binding. Αυτό που θέλω είναι ο πίνακας που εκτυπώνω να εμφανίζει τίτλο για κάθε στήλη. Προσπάθησα με add και insert αλλά δεν κατάφερα κάτι. Επίσης προσπάθησα με Gridview που βρήκα κάποια πράγματα στο internet αλλά και πάλι δε μου παίζει

•  28-11-2008, 09:41 46542 σε απάντηση της 46526

Άπο dropdownlist πήγες σε GridView, τον Παναγιώτη δεν του έδωσες ξεκάθαρη απορία για το τι
    θέλεις να κάνεις, ούτε πως το κάνεις, και νομίζω ότι κανείς δεν έχει καταλάβει. Δύσκολο να πάρεις
    συγκεκριμένη απάντηση.

To έχω κάνει κι εγώ, αν το διορθώσεις λίγο και τα πάρεις απο την αρχή, θα είναι καλύτερα.

•  28-11-2008, 10:42 46545 σε απάντηση της 46542

Ο Παναγιώτης έχει deadlines και ασχολείται με DNZ μόνο όταν βρίσκει χρόνο. Αν βλέπετε απαντήσεις πριν τις 9 μμ είναι γιατί χρησιμοποιώ μηχανή του χρόνου για να απαντήσω ετεροχρονισμένα! Μην πούνε και ότι προτιμώ να απαντάω αντί να δουλεύω! Stick out tongue

Από εκεί και πέρα, κάτι μαντεύω για το τί συμβαίνει αλλά μέχρι ένα σημείο. Το DropDownList φορτώνεται με δύο τρόπους: ή με databinding ή με Items.Add/Insert. Μπορεί κάποιος να χρησιμοποιεί DataReader αντί για DataSource αλλά πάλι Databinding είναι. Με την Items.Insert άνετα μπορείς να εισάγεις ένα αντικείμενο στην πρώτη-πρώτη θέση. Ίσως όμως κάτι δεν δούλεψε παρακάτω. Ίσως να μπήκε το αντικείμενο σε λάθος σημείο γιατί π.χ. χρησιμοποιήθηκε η Add αφού φορτώθηκαν τα αντικείμενα. Αυτό δεν μπορώ να το μαντέψω.

•  28-11-2008, 12:24 46548 σε απάντηση της 46521

Μήπως θέλεις το όνομα του πεδίου (π.χ. City) να είναι απλά mask της null τιμής; Δηλαδή να εμφανίζεται όταν ο χρήστης δεν έχει επιλέξει την πόλη; Δε μου φαίνεται λογικό το "City" να αποτελεί επιλογή της dropdown λίστας. Βοήθησέ μας λίγο περισσότερο.

Ακόμα κι ένας άνθρωπος μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο. Μη θέλεις να κυβερνήσεις. Απλά δείξε το μονοπάτι κι ο κόσμος θ' ακολουθήσει!!
  •  28-11-2008, 14:31 46553 σε απάντηση της 46521

Ουπς... WebForms. Έκανα ένα μικρό πείραμα και απ' ό,τι φαίνεται, ούτε το Add() ούτε το Insert() του DDL δουλεύει.

Πιο συγκεκριμένα, έφτιαξα μια βάση δεδομένων σε Access με έναν πίνακα "Cities" και ένα πεδίο "City" και το γέμισα πόλεις. Στη συνέχεια δημιούργησα ένα WebSite στο VS2005 και στο Default page έριξα ένα AccessDataSource Control και καθόρισα τις παραμέτρους του DataSource. Επίσης, έριξα στη φόρμα ένα DropDownList και καθόρισα τις παραμέτρους του Binding. Χρησιμοποίησα το Selecting event του AccessDataSource control για να προσθέσω, με Add() στο DDL, το στοιχείο "--City--" πριν φορτωθούν τα δεδομένα. Δε δούλεψε. Δε δουλεύει ούτε και το Insert(), αφού φορτωθούν τα δεδομένα. Το μόνο που μου έδωσε το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι το παρακάτω snippet στο Load event της σελίδας:

DataSourceSelectArguments dssa=new DataSourceSelectArguments();
    DataView dv = (DataView)AccessDataSource1.Select(dssa);
    DropDownList1.Items.Add("--City--");
    //
    foreach (DataRowView drv in dv)
    {
       DropDownList1.Items.Add(drv["City"].ToString());
    }

Υπάρχει κανείς με κάποια καλύτερη ιδέα;

Update:

Το ξανακοίταζα τώρα και βρήκα καλύτερη λύση. Απ' ό,τι φαίνεται δε μου πάει σήμερα η μέρα. Το Insert() δουλεύει και με απλό databinding. Απλά η εντολή:

DropDownList1.Items.Insert(0, "--City--");

πρέπει να εκτελεστεί μέσα στο DataBound event του DropDownList. Τι να πω. Sorry...

Ακόμα κι ένας άνθρωπος μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο. Μη θέλεις να κυβερνήσεις. Απλά δείξε το μονοπάτι κι ο κόσμος θ' ακολουθήσει!!
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems