Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Username μεσω του WebServer

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò labroutsaki. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος labroutsaki στις 04-12-2008, 12:27. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  04-12-2008, 11:20 46687

Username μεσω του WebServer

Καλημέρα σε όλους,

Έχω φτιάξει μια σελίδα στην οποία γίνεται διαχείριση λογαριασμών οι οποίοι είναι αποθηκευμένοι σε μια βάση δεδομένων. Θα ήθελα να ορίζω ένα username το οποίο θα το παίρνω μέσω του webserver ώστε όταν θα φορτώνω τη σελίδα να ξέρει ότι είμαι ο τάδε χρήστης (υποθέτω ότι όλοι έχουν windows) και να μου εμφανίζει μόνο τους λογαριασμούς για τους οποίους είμαι υπεύθυνος εγώ και όχι όλους τους λογαριασμούς που υπάρχουν στον πίνακα της βάσης μου. Γράφω σε c# αλλά είμαι λίγο καινούρια κ δεν ξέρω πολλά πράγματα. Αν υπάρχει κάποιο παράδειγμα να με βοηθήσει είναι καλοδεχούμενο..

Ευχαριστώ πολύ!!

•  04-12-2008, 12:09 46690 σε απάντηση της 46687

Απ: Username μεσω του WebServer

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις την HttpRequest.LogonUserIdentity για να βρεις το Windows user name του χρήστη. Μπορείς μετά να προσθέσεις άλλη μία στήλη στον πίνακα σου με το όνομα του υπεύθυνου χρήστη και να φιλτράρεις τα αποτελέσματα που δείχνεις με αυτό το όνομα. Αυτό φυσικά προϋποθέτει ότι η εφαρμογή σου χρησιμοποιεί Windows Authentication, τουλάχιστον στο διαχειριστικό της κομμάτι.

Υ.Γ. Όταν λες λογαριασμούς, εννοείς user accounts ή π.χ. λογαριασμούς ΔΕΗ ? Ή τραπεζικούς λογαριασμούς? Γιατί αν εννοείς user accounts, αξίζει να κοιτάξειτ το ASP.NET Membership provider το οποίο υλοποιεί το authentication μέσω βάσης αλλά και τη διαχείριση του profile του χρήστη. Μπορείς μετά να προσθέσεις το username του υπευθύνου στο profile του χρήστη.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  04-12-2008, 12:27 46691 σε απάντηση της 46690

Απ: Username μεσω του WebServer

Τραπεζικούς λογαριασμούς εννοώ.. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, θα κοιτάξω αυτά που μου έγραψες κ για οποιοδήποτε πρόβλημα θα ξαναγράψω.. Πάντως εγώ στο table που έχω δημιουργήσει έχω προσθέσει μια στήλη "UserName" κ αυτό που θέλω είναι όταν θα ανοίγει ένας user τη σελίδα θα τον αναγνωρίζει από το Windows Id κ να του εμφανίζει μόνο τους λογαριασμούς τους οποίους διαχειρίζεται..

Τhanks again!!

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems