Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Ποια γλώσσα για χρήση με SQL Server;

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò ripperakos. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Johnnyxp64 στις 02-02-2009, 17:27. Υπάρχουν 1 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  02-02-2009, 16:36 48082

Ποια γλώσσα για χρήση με SQL Server;

Σε ποια γλώσσα θα προτείνατε να εξασκηθώ για χρήση σε αναπτυξη εφαρμογών βάσεων δεδομένων; Εχω μέτρια εμπειρία με C++, αλλά δεν έχω ασχοληθεί με Java ή C#.
    Θα καταπιαστώ με μια πτυχιακή αρχής γενομένης από το Μάρτιο και για ένα εξάμηνο θα έχω την ευκαιρία να ασχοληθώ αρκετά με Databases και προγραμματισμό αυτών,
    αντικείμενο με το οποίο θα ήθελα να σχοληθώ και επαγγελματικά. To RDBMS που θα ήθελα να χρησιμοποιήσω και να μάθω καλά είναι ο SQL Server 2005/2008.

Πέραν αυτού έχετε να προτείνετε κάποια άλλα skills που να "μετράνε" επαγγελματικά για έναν DBA ή DB Programmer;

Ευχαριστώ!
  •  02-02-2009, 17:27 48083 σε απάντηση της 48082

Απ: Ποια γλώσσα για χρήση με SQL Server;

προσωπικα ειμαι λατρης της vb.net λογο συνταξης ευκολια αναγνωσης εμπειριας και δεν εχει τιποτα να ζηλεψει απο την c#, 

αλλα για σενα που εχεις εστω καποια εμπειρια σε συνταξη σε c++ θα σου φανει πολυ ποιο ευκολη η c# μιας και ειναι πολυ ομοια, αλλα εχει πολα θετικα απο την vb στην συνταξη και ειναι και γλωσα που ζητανε πολες εταιρειες να εχεις στο βιογραφικο σου, εστω και να εχεις γνωσεις debuging σε αυτη ειναι θετικο.

οσο αφορα db programming, δεν ξερω πως ακριβως το εχεις στο μυαλο σου ως ιδεα, αλλα γενικα να γνωριζεις καλα sql συνταξη και μαλιστα οχι μονο σε MS-SQL αλλα και Oracle και MySQL να κανεις stored procedures να γνωριζεις τις βασικες διαφορες μεταξυ τους. μια γλωσα οπως αυτες που αναφεραμε δεν ειναι αποκλιστικα για προγραμματισμο βδ, τα παντα μπορεις να κανεις, και ολλες αυτες οι γλωσσες τις περισσοτερες φορες απλα κανouν χρηση sql συνταξης, αρα παλι πρεπει να ξερεις καλα SQL.

γνωμη μου να προτημησεις μια .NET γλωσσα και να δεις σοβαρα και την LINQ κυριως LINQ to SQL που θα σου κανει την ζωη πολυ ποιο ευκολη για απλες και οχι μονο SQL διαδικασιες.

η αποφαση δικη σου.

byeWink

This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems