αν και ψιλομπερδεμενος, θα σου απαντησω
βασικα μπορεις να κανεις μαζικα και μεμονομενα "ανεβασμα" στην βαση και με τουσ 2 τροπους.
τωρα η διαφορα απο το να γραψεις τα strings με το να κανεις χρηση dataset ειναι για μενα κυριος θεμα πρακτικης και συνηθειας.
δουλευα αρχικα παρα πολυ το dataset αλλα ομολογω οτι υπηρχαν στιγμες κυριως στα update που απλα δεν εκανα οτι θα επρεπε να κανει, και ναι μεν ειναι ποιο ευκολο να σχεδιαστει αλλα ποιο "δυσκολο" να το τροποποιησεις αργοτερα, δεν ειναι ευελικτο (για μενα τουλαχιστον) ενω το να γραψεις τα strings ειναι λιγο ποιο συνθετο χρονοβορο και θελει προσοχη (ενα spαce / comma μπορει να αποβει μοιραιο) αλλα ειναι πολυ ποιο πρακτικο και μαλιστα αν το κανεις με string.format() και περνας τις τιμες δυναμικα.
υπαρχει και ο τροπος με LINQ Που δουλευω τελευταια και μου αρεσει παρα πολυ γιατι συνδιαζει και τα 2!
εγω κυριως αν ειναι να κανω χρηση strings εχω φτιαξει μια ωραια class που εχω μεσα και το connection string, φτιαχνω datatables και ολέγχω ολες τις περιπτωσεις Instert,update,delete με μια common function (executeNonQuery) που εχω φτιαξει, και μαλιστα παιζει και σε access (oledb) και sql (sqldb), ολα ειναι συγκεντρωμενα σε 1 μερος και το ελεγχω.
σε θεμα ταχυτητας τεραστιες διαφορες ειδα μεταξυ strings & dataset VS LINQ, η LINQ καταλαβαινει το αντικειμενο που θες να γραψει και το κανει σφερα! βεβαια εχει ορια ως προς το ποσο δυναμικη μπορει να γινει, δηλαδη να ενημερωνη πινακες και πεδια που τα ονοματα τους ειναι καθε φορα διαφορετικα. Εκει η λυση ειναι SQL strings.
εστι βασικα η διαφορα πολυ "απλα" θα ελεγα οτι σε dataset/table adapters ειναι οτι περιεχει τα βασικα strings Που εσυ θελεις και απλα τα καλεις, ενω στην αλλη περιπτωση τα κανεις ολα απο το 0 αλλα εχεις εσυ τον απολυτο ελεγχο.
ξαναλεω θεωρητικες βασεις δεν εχω τοσο δυνατες στο κομματι (δεν προλαβαινεις αμα εχεις πραξεις να βγαλεις) αλλα πρακτικα διαχειρηση με BindindedControls δεν υπηρξε ουτε μια φορα που να μην εχω προβληματα και θα επρεπε να κοιτω και τον dataset.designer.
This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-