Καλησπέρα,
όπως έχω πει και σε προηγούμενο μήνυμα σε άλλη ενότητα, φτιάχνω πειραματικά ένα site με καταχώρηση φωτοαγγελιών.
Το site φτιάχνετε σε asp και χρησιμοποιών ΒΔ sql2008
Κάθε φωτοαγγελιά περιλαμβάνει τρία – τέσσερα πεδία με κείμενο (“texts”) και 6 φωτογραφίες.
Τα ερωτήματα μου:
1) Χρησιμοποιώ σαν τύπο πεδίου nvchar(50). Θα ήταν προτιμητέο από άποψη χώρου στη ΒΔ να χρησιμοποιήσω έναν σταθερό τύπο όπως το nchar(20) ή να έχω nvchar(50) σε όλα τα text πεδία με την προϋπόθεση μήπως κάποιο πάρει μέγεθος μεγαλύτερο από 20 χαρακτήρες;
2) Σε κάθε εγγραφή στη ΒΔ παίρνει μια αυτόματη αρίθμηση (ID πεδίο). Έχω σκεφτεί οι φωτογραφίες να ανεβαίνουν σε ένα directory και να αποθηκεύονται με όνομα αρχείου «id_αγγελίας»-«φώτο_1».jpg ,
a. π.χ.1) 35-1.jpg όπου το 35 είναι ο αύξων αριθμός της αγγελίας και το 1 είναι η πρώτη φωτογραφία.
b. π.χ.2) 35-2.jpg όπου το 35 είναι ο αύξων αριθμός της αγγελίας και το 2 είναι η δεύτερη φωτογραφία κ.ο.κ.
Στην παραπάνω περίπτωση υπάρχει τρόπος να παίρνω την αυτόματη αρίθμηση που έχει το ID πεδίο από τη βάση κατά την καταχώρηση (κουμπί submit);
Υπάρχει περίπτωση αν δυο ή περισσότεροι χρήστες πατήσουν το «submit» ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, να «μπερδευτεί» η αυτόματη αρίθμηση του ID;
Ένας άλλος τρόπος που σκέφτηκα είναι να γίνετε η καταχώρηση των “texts” της αγγελίας και μετά με ένα “edit” να προσθέτονται οι φωτογραφίες έχω από την πάρει το ID από την καταχώρηση των “texts”.
Εσείς τί προτείνετε;