Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Crystal reports ή κάτι άλλο???

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò maria_papan. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος maria_papan στις 15-05-2009, 12:43. Υπάρχουν 9 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  15-05-2009, 10:03 50719

Crystal reports ή κάτι άλλο???

καλημέρα. κάπου στην εφαρμογή μου υπάρχει ένα button με το όνομα ΕΚΤΥΠΩΣΗ. Αυτό θα εκτυπώνει τα στοιχεία ενός μετόχου αφού τον επιλέγω από ένα datagridview (ΒΔ) κάνοντας ένα κλικ πάνω του. Πατώντας το κουμπί της εκτύπωσης θέλω να με εμφανίζει μια λευκή σελίδα στυλ Α4, (την οποία θα την έχω οργανώσει εγώ για το που θα φαίνονται τα στοιχεία του μετόχου). Επίσης στην σελίδα αυτή την λευκή θέλω να βάζω και περιεχόμενα μεταβλητών που υπάρχουν στην φόρμα μου και δεν προέρχονται από την ΒΔ.

Κάτι που είδα και δοκίμασα με crystal reports δεν μου έκανε. οπότε θέλω να μ πείτε ποια τεχνολογία να χρησιμοποιήσω στο Visual Studio 2005 C#

•  15-05-2009, 10:14 50720 σε απάντηση της 50719

Απ: Crystal reports ή κάτι άλλο???

Γιατί δεν σου έκανε? Υπάρχουν διάφορα εργαλεία reporting, αλλά είναι αδύνατο να σου προτείνει κανείς κάτι αν δεν ξέρει τί θέλεις και τί δεν θέλεις.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  15-05-2009, 10:21 50721 σε απάντηση της 50720

χμμμμμ...

το παράδειγμά μου νομίζω πως ήταν αρκετά απλό και κατανοητό. Δε ξέρω δλδ πως αλλιώς να εκφράσω τον προβληματισμό μου.

•  15-05-2009, 11:19 50723 σε απάντηση της 50721

Ποιό παράδειγμα? Είπες ότι θέλεις να φτιάξεις μία σελίδα με συγκεκριμένη μορφή. Το Crystal Reports το κάνει αυτό.

Λες επίσης ότι δεν σου κάνει το Crystal Reports. Γιατί? Τί είναι αυτό που δεν σου αρέσει? Δεν σου αρέσει ο τρόπος σχεδίασης, δεν σου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο φτιάχνεις τα query, δεν σου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο περνάς τα δεδομένα, θέλεις να τυπώσεις σε μέγεθος B5 και δεν το καταφέρνεις?

•  15-05-2009, 11:24 50725 σε απάντηση της 50723

γιατί έχω την εντύπωση πως στο crystal report δε μπορώ να περάσω το περιεχόμενο μιας μεταβλητής η οποία αυτή μεταβλητή ειναι ενα κείμενο σε ενα textbox στη φορμα μου.
  •  15-05-2009, 11:48 50726 σε απάντηση της 50723

θεώ να σου πω πως δεν έχω τον πλήρη έλεγχο των δεδομένων που μπαίνουν στο crystal report. πως μπορώ να τα προσπελάσω τα δε δομενα αυτα? επίσης όταν εισάγω ένα άδειο τεχτ στο crystal report πως μορώ να το γεμίσω όχι με δεδομένα απο τη ΒΔ αλλά από μια μεταβλητή στη φόρμα μου... αν με εξηγήσεις αυτά τα 2 τότε λύθηκαν όλα
  •  15-05-2009, 11:49 50727 σε απάντηση της 50725

Όλα σχεδόν τα εργαλεία reporting έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις παραμέτρους τις οποίες είτε δίνει ο χρήστης απευθείας στο report viewer ή περνάνε από τον κώδικα στο report viewer. Για να περάσεις παραμέτρους στα Crystal Reports σε περιβάλλον WinForms θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το property ParameterFieldInfo της κλάσης CrystalReportViewer. Φυσικά, θα πρέπει να έχεις ήδη ορίσει μέσα στο report σου τις κατάλληλες παραμέτρους και να τις έχεις χρησιμοποιήσει στη σχεδίαση.

Κοίτα και το Parameter Fields Runtime Customization το οποίο περιγράφει πως περνάς τις παραμέτρους με κώδικα στην CrystalReportViewer.

•  15-05-2009, 12:02 50729 σε απάντηση της 50727

αυτά τα κουτιά που σέρνα στο crystal report, σε αυτά θέλω να έχω τον έλεγχο. πως θα τα προσπελάσω αυτά???

•  15-05-2009, 12:04 50730 σε απάντηση της 50729

το βρήκα reportobjects λέγονται.
  •  15-05-2009, 12:43 50733 σε απάντηση της 50727

τπτ τζίφος.... δε μπορώ να δώσω, να περάσω τιμή σε ένα text στο crystal report
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems