Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Mobile G.I.S

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò dani. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος dani στις 12-04-2009, 12:08. Υπάρχουν 0 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  12-04-2009, 12:08 50038

Mobile G.I.S

καλησπέρα σε όλους.Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα. Έχω αναλάβει ενα Project για την σχολή μου, που εχει να κανει με ανάπτυξη mobile εφαρμογης. Η εφαρμογή αυτή θα έχει χάρτες, θα δέχεται αφετηρια και προορισμό και θα σε κατευθύνει στον προορισμό ΜΟΝΟ με τα μεσα μαζικής μεταφοράς. Δηλαδή οι οδηγίες που θα δίνει, θα λαμβάνουν υποψιν μόνο τους δρόμους που μπορείς να χρησιμοποιήσεις λεωφορείο, μετρο/ησαπ κ.λ.π. Επίσης η εφαρμογή, θα λαμβάνει δεδομένα απο το  g.p.s, ώστε να απεικονίζει την τρέχουσα θέση σου πάνω στον χάρτη καθώς και για καποιες αλλες λειτουργίες.
     Είμαστε στην φάση του σχεδιασμού και ψάχνουμε πως θα είναι η αρχιτεκτονική της εφαρμογής. Αυτές οι εφαρμογες που χαρακτηρίζονται occasionally connected χρειάζονται προσοχή. Σε αυτο το σημείο θέλω την βοηθειά σας.Σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω Live Maps. Αν χρησιμοποιήσω Live Maps τότε η εφαρμογή θα πρέπει να ζητάει δεδομένα(χαρτες) απο τον Virtual Earth server, αρα πρέπει να έχω σύνδεση gprs/3g. To πλεονέκτημα είναι οτι θα έχω ευκολία στην κλήση χαρτών(ουσιαστικα καλώ ενα web service). Η καλύτερη προσέγγιση μαλλον είναι, να είναι οι χάρτες τοπικά αποθηκευμένοι και να γίνονται τα περισσότερα πράγματα locally. Ομως πώς μπορεί να γίνει κατι τέτοιο; Το Live Maps έχει ολόκληρο API που κάνει Search, routing κ.α. Αν έχω τους χάρτες τοπικά θα πρέπει να φτιάξω εγώ τέτοιους μηχανισμούς;Περιμένω τις προτασεις σας όσο αφορά την αρχιτεκτονικη της εφαρμογης και τους χάρτες. Εχω δει καποιες προτασεις( E.S.R.I) αλλα δεν ειναι δωρεάν. Επομένως ας το λάβουμε και αυτο υπόψιν.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems