Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

MVC with Entity Framework OR LinqToSql

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò StrouMfios. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος StrouMfios στις 13-04-2009, 23:21. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  02-04-2009, 23:33 49815

MVC with Entity Framework OR LinqToSql

Εδω και λίγες μέρες ξεκίνησα την υλοποίηση ενος Project και πειραματίζομαι με το MVC Pattern και με το Entity Framework.
    Η ερώτηση μου είναι η εξής:

Είναι καλύτερα να γίνει η υλοποίση με EF ή με linqToSql πάνω στο MVC?

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

αν δεν το θες, www.antallakseto.gr
  •  04-04-2009, 23:33 49867 σε απάντηση της 49815

Απ: MVC with Entity Framework OR LinqToSql

Πιστεύω ότι αν έχεις την δυνατότητα είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσεις το Entity Framework , αυτό προτείνει και το ουσιαστικά και το ADO.NET team στο blog του

http://blogs.msdn.com/adonet/archive/2008/10/29/update-on-linq-to-sql-and-linq-to-entities-roadmap.aspx

και νομίζω ότι θα δώσουν μεγάλο βάρος σε αυτό.

Don't try to argue with the machine
    Elias Markelis
    MCPD,MCT
  •  12-04-2009, 16:31 50039 σε απάντηση της 49867

Ευχαριστώ για την απάντση σου eliasm.

Ξεκινάω με EF και βλέπουμε  :)

•  12-04-2009, 18:46 50042 σε απάντηση της 50039

Μάλλον έχεις παρεξηγήσει τί είναι το MVC. Δεν έχει τίποτε να κάνει με το data layer και συνεπώς δεν επηρεάζεται από την επιλογή Entity Framework ή LINQ to SQL. Το MVC είναι ένας τρόπος να ξεχωρίσεις τα δεδομένα και το buziness functionality μίας εφαρομγής (M) από το UI (V) χρησιμοποιώντας μία ενδιάμεση κλάση-τροχονόμο (C). Το Entity Framework και το LINQ to SQL αφορούν το data layer, το οποίο βρίσκεται κάπου πίσω από το μοντέλο. Οποιαδήποτε τεχνολογία να χρησιμοποιήσεις στο data layer, EF, LINQ to SQL, DataSets, ακόμα και .... Raw Sockets η υλοποίηση του MVC δεν θα επηρεαστεί.

Η ερώτηση σου έχει νόημα αν αυτό που ζητάς δεν είναι πως να υλοποιήσεις το MVC αλλά το domain model. To domain model παρότι χρησιμοποιείται συχνά μαζί με το MVC, είναι ένα ανεξάρτητο pattern. Για παράδειγμα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις domain model για να υλοποιήσεις ένα web service. Σε αυτή την περίπτωση έχει νόημα να ρωτήσεις τί περιορισμούς σου επιβάλει το EF και τί το Linq to SQL. Και η αλήθεια είναι ότι και τα δύο .... σε περιορίζουν πολύ. Αν δεν θέλεις όμως να χρησιμοποιήσεις κάποιο από τα άλλα ORMs όπως το NHibernate, το Entity Framework είναι καλύτερη μακροχρόνια επιλογή, αν και θα πρέπει να υλοποιήσεις εσύ τις λειτουργίες που λείπουν ενώ υπάρχουν στο LINQ to SQL.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  13-04-2009, 23:21 50079 σε απάντηση της 50042

Ξεκαθάρισες το τοπίο μου αλλα μου δημιούργησες άλλα ερωτήματα!!..
    Αυτο είναι καλο Cool ...

Το θέμα είναι οτι θέλω να κάνω μια εφαρμογή στην οποία να μπορώ να ενσωματώσω αρκετό Client Side κώδικα.

Είμαι Classic Asp Programmer και είμαι πολύ καινούριος στην .Net. Είδα όμως οτι δεν είναι τοσο εύκολο να "πειράξεις" τα web Controls. Σου δίνει 1000 καλύτερα βέβαια.
    Όσον αφορά το MVC και με τον τρόπο που διάλεξα να το υλοποιήσω,  ναι μεν απαιτεί περισσότερο κόπο αλλα νομίζω πως έχεις τον χώρο να κινηθείς πιο άνετα απο άποψη Client Side.

Έχει αρκετές πλευρές και δεν ξέρω ποια είναι ι καλύτερη για την δουλειά που θέλω να κάνω.

Η εφαρμογή που θέλω να στήσω είναι ενα Social Network πού σίγουρα θα χρειαστώ Roles,Permissions per user και ότι αλλο Functionality μπορει να έχει μια εφαρμογή τέτοιου είδους.

Κατα την άποψή σου ποιά θα ήταν η καλύτερη λύση?

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems