Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Διαθέσιμα Windows 7 RC και Windows 2008 Server R2 RC από την Παρασκευή

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Παναγιώτης Καναβός. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Mitsaras στις 04-05-2009, 01:03. Υπάρχουν 1 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  03-05-2009, 17:19 50418

Διαθέσιμα Windows 7 RC και Windows 2008 Server R2 RC από την Παρασκευή

Τα Windows 7 RC και τα Windows 2008 Server R2 RC είναι ήδη διαθέσιμα στους partners και όσους έχουν συνδρομή MSDN ή Technet από την Πέμπτη 30 Απριλίου. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την Τρίτη, 5 Μαΐου για να τα κατεβάσουμε. Τα Windows 7 RC θα είναι διαθέσιμα στο ευρύ κοινό μέχρι το τέλος Ιουλίου. Η έκδοση RC δεν μπορεί να εγκατασταθεί επάνω από την Windows 7 Beta 1 αν και υπάρχουν κάποια κόλπα για να το παρακάμψει κανείς. Για μία πρώτη ματιά, διαβάστε το What you need to know about the Windows 7 Release Candidate.

Τα Windows 7 θεωρούνται πλέον feature complete, δηλαδή δεν πρόκειται να προστεθούν νέα features στο μέλλον. Επίσης, εκτός και αν ανακαλυφθεί κάποιο σοβαρό bug, δεν θα υπάρξει δεύτερη έκδοση Release Candidate.

Η διαθεσιμότητα της έκδοσης RC δεν ξεκίνησε χωρίς προβλήματα, καθώς για ένα διάστημα οι servers "μπούκωσαν" από τη μεγάλη ζήτηση (Microsoft makes Windows 7 RC available but can't handle the rush). Παρόμοια προβλήματα είχαν εμφανιστεί δύο μέρες νωρίτερα με τη διαθεσιμότητα του Office 2007 Service Pack 2 καθώς και τον Ιανουάριο, με την διαθεσιμότητα της έκδοσης Windows 7 Beta 1.

Για όποιον ενδιαφέρεται για μερικά από τα μικρά μυστικά του setup της έκδοσης Windows 7 RC, όπως τον τρόπο να εγκαταστήσει την έκδοση RC επάνω από τη Beta 1, αξίζει να διαβάσει το άρθρο Windows 7 setup secrets του Ed Bott στο ZDNet.
    Προσωπικά, θα παρακάμψω το "κόλπο" παρότι χρησιμοποιώ τα Windows 7 Beta 1 κανονικότατα για development σε Sharepoint και Project Server VMs από τον Ιανουάριο. Better safe than sorry ...

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
    Δημοσίευση στην κατηγορία: ,
  •  04-05-2009, 01:03 50434 σε απάντηση της 50418

Απ: Διαθέσιμα Windows 7 RC και Windows 2008 Server R2 RC από την Παρασκευή

Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος από τα περισσότερα από τα builds των Windows 7. Στο PC μου έχω εγκαταστήσει τα 7048, 7077 και προχθές την RC1 (μην ρωτήσετε τα προφανή, όλοι ξέρετε την απάντηση).

Το RC δεν μου έχει εμφανίσει κανένα απολύτως πρόβλημα σταθερότητας. Σε ό,τι αφορά την ταχύτητα, προσωπικά μικρές διαφορές βλέπω από τα Vista SP1 αν και αυτές συνεισφέρουν αρκετά θετικά στην όλη εμπειρία. Όσο για τα καινούρια features των Windows 7, είναι μικρές αλλά έξυπνες και (κατ' εμέ) καλοδεχούμενες αλλαγές.
    Νομίζω ότι κρίνοντας από την θετική αντιμετώπιση του κόσμου, τις μικρές και όχι τόσο low level αλλαγές που έχουν επιτελεσθεί και την σύγκριση με τα Vista μπορεί κάποιος να βγάλει πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα για το αγοραστικό κοινό.

Παρ' ότι είμαι από τους λίγους που δηλώνουν ευθέως ότι δεν θα ξαναγυρνούσαν με τίποτα πίσω στα XP από τα Vista (προσωπικά ο κύριος λόγος ήταν οι hardware βελτιώσεις, ειδικά στον τομέα του audio), πλέον δηλώνω ότι δεν θα μπορέσω υπό οποιαδήποτε συνθήκη να επανεγκαταστήσω Vista στα μηχανήματά μου.

Μην αφήνετε τα media να σας "ταΐζουν"!
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems