Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Εργαλείο Xml Exporter

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò manosB. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος manosB στις 16-07-2009, 13:14. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  16-07-2009, 10:55 52529

Εργαλείο Xml Exporter

Παιδιά τα φώτα σας.

Χρειάζομαι ένα εργαλείο Xml exporter. Η πηγή μπορεί να είναι είτε βάση είτε CSV αρχείο.
    Τρόπο τινά να δίνεις την γραμμογράφηση και να σου φτύνει το αρχείο. Δεν είναι ανάγκη να είναι δωρεάν αλλά πρέπει να έχει "καλή" παραμετροποίηση και στο output.
    Αν έχει δοκιμάσει κανείς ας πει τη γνώμη του?

Και .net βιβλιοθήκη ας είναι φτιάχνω εγώ τον rapper.

Manos
  •  16-07-2009, 11:39 52532 σε απάντηση της 52529

Απ: Εργαλείο Xml Exporter

Θα μπορούσες να φορτώσεις ένα DataTable με τα source data  και με την WriteXML για να γράψεις XML χρησιμοποιώντας το schema του dataset. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα XmlDataDocument στο οποίο θα φορτώσεις το DataTable και θα εφαρμόσεις ένα XslTransform για να το μετατρέψεις στη μορφή που θέλεις. Αλλά υποψιάζομαι ότι κάτι άλλο ζητάς ?

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  16-07-2009, 11:48 52533 σε απάντηση της 52532

Παναγιώτη ναι ζητάω κάτι generic. Δηλαδή να μην κάνω αυτό που λες για κάθε XML που χρειάζεται. (Είναι διάφορα XML με διάφορες γραμμογραφίσεις)

Να έχω ένα εργαλείο να του δίνω source και γραμμογράφηση και να το κάνει για εμένα. Φαντάσου ότι αυτή η διαδικασία θα την αναλάβει κάποιος χειριστής και όχι ένας developer.

Manos
  •  16-07-2009, 12:04 52534 σε απάντηση της 52529

Νομίζω η Access κάνει export σε XML.

Ακόμα κι ένας άνθρωπος μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο. Μη θέλεις να κυβερνήσεις. Απλά δείξε το μονοπάτι κι ο κόσμος θ' ακολουθήσει!!
  •  16-07-2009, 12:09 52535 σε απάντηση της 52533

Τότε αυτό που ζητάς είναι στην ουσία πως να γίνεται εύκολα και γρήγορα το mapping. Μετά μπορείς να χρησιμοποιήσεις το XSLT που δημιουργείται για να δουλέψεις ακόμα και με XmlDataDocument. Επειδή όμως αναφέρεσαι σε χειριστές, (operators αντί για users, για όσους δεν ομιλούν την συστεμικήν), καλύτερο είναι να βρεις εργαλείο και όχι να το φτιάξεις μόνος σου. Το MapForce της Altova μπορεί να το κάνει αυτό, μεταξύ πολλών άλλων που κάνει.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  16-07-2009, 13:14 52540 σε απάντηση της 52535

Το Mapforce είχα και εγώ στο μυαλό μου. Αφού μάλιστα είμαι και heavy user του XML SPY είναι η λογική επιλογή.

Δηλαδή λες Παναγιώτη να πάω σε ένα εργαλείο που να μου φτιάχνει το xslt και μετά με μια χαζοεφαρμογή στον χρήστη να κάνω το transfrorm. Δεν έχω την απαίτηση να μάθει mapforce o χρήστης. Ακόμα μαθαίνει το EXCELAngry

Manos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems