Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

sql και xml

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò gspiros. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος gspiros στις 31-07-2009, 13:45. Υπάρχουν 5 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  28-07-2009, 15:49 52830

sql και xml

Θέλω να καταχωρίσω ένα αρχείο xml μέσα σε sql sever 2005.
    Στον πίνακα έχω ένα πεδίο με τύπο xml:
    xmlData xml not null

Στον κώδικα έχω ένα XmlDocument.
    Πώς πρέπει να μετατρέψω το XmlDocument?

Ρωτάω διότι πέρνω το:
    Δεν υπάρχει αντιστοίχιση από τον τύπο αντικειμένου System.Xml.XmlDocument σε ένα γνωστό τοπικό τύπο διαχειριζόμενης υπηρεσίας παροχής. body {font-family:"Verdana";font-weight:normal;font-size: .7em;color:black;} p {font-family:"Verdana";font-weight:normal;color:black;margin-top: -5px} b {font-family:"Verdana";font-weight:bold;color:black;margin-top: -5px} H1 { font-family:"Verdana";font-weight:normal;font-size:18pt;color:red } H2 { font-family:"Verdana";font-weight:normal;font-size:14pt;color:maroon } pre {font-family:"Lucida Console";font-size: .9em} .marker {font-weight: bold; color: black;text-decoration: none;} .version {color: gray;} .error {margin-bottom: 10px;} .expandable { text-decoration:underline; font-weight:bold; color:navy; cursor:hand; }Δεν υπάρχει αντιστοίχιση από τον τύπο αντικειμένου System.Xml.XmlDocument σε ένα γνωστό τοπικό τύπο διαχειριζόμενης υπηρεσίας παροχής.
  •  28-07-2009, 20:35 52838 σε απάντηση της 52830

Απ: sql και xml

Ρίξε μια ματιά εδώ, νομίζω ότι είναι κατατοπιστικό. Επίσης, σου προτείνω να αλλάξεις τις ρυθμίσεις σου ώστε να παίρνεις μηνύματα λάθους στα αγγλικά. Θα μπορείς να βρίσκεις πιο εύκολα απαντήσεις ψάχνοντας το exception στο Google.
  •  28-07-2009, 21:10 52839 σε απάντηση της 52830

Το άρθρο που προτείνει ο nullvoid είναι must, αλλά μάλλον το πρόβλημά σου έχει να κάνει με το γεγονός ότι πρέπει να μετατρέψεις το XmlDocument σε SqlXml Type. Η λύση περιγράφεται εδώ. Επίσης, αναφέρεται και στο παράδειγμα του constructor του XmlNodeReader. Ένας τρόπος για να παίρνεις τα δεδομένα σου κατευθείαν σε XmlDocument περιγράφεται εδώ.

Δεν έχω χρησιμοποιήσει στο παρελθόν το Xml πεδίο του SqlServer, οπότε ό,τι σου προτείνω το κάνω με επιφύλαξη.

Ακόμα κι ένας άνθρωπος μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο. Μη θέλεις να κυβερνήσεις. Απλά δείξε το μονοπάτι κι ο κόσμος θ' ακολουθήσει!!
  •  30-07-2009, 19:21 52862 σε απάντηση της 52838

nullvoid:
    Ρίξε μια ματιά εδώ, νομίζω ότι είναι κατατοπιστικό. Επίσης, σου προτείνω να αλλάξεις τις ρυθμίσεις σου ώστε να παίρνεις μηνύματα λάθους στα αγγλικά. Θα μπορείς να βρίσκεις πιο εύκολα απαντήσεις ψάχνοντας το exception στο Google.

...καιιιι πως αλλάζω γλώσσα?
  •  31-07-2009, 11:06 52875 σε απάντηση της 52862

Αναζητώντας στο Google βρήκα αυτή τη συζήτηση που μπορεί να σε βοηθήσει.
  •  31-07-2009, 13:45 52879 σε απάντηση της 52875

Τελικά βρήκα ότι μπορώ απλά να κάνω αυτό:
    Xml.InnerXml;
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems