Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

κάλεσμα μαθόδου γραμμένη σε C# από site .aspx

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò nikos1987. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος nikos1987 στις 25-09-2009, 14:43. Υπάρχουν 10 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  24-09-2009, 02:02 53927

κάλεσμα μαθόδου γραμμένη σε C# από site .aspx

Γεια σε όλους μιας και ειμαι καινούριος και τώρα ξεκίνησα να ασχολούμε με τις τεχνολογίες της microsoft.

Θα ήθελα την εξής βοήθεια. Έχω φτιάξει σε C# μια μέθοδο ι οποια παιρνει κάποια ορίσματα και επιστρέφει έναν ακέραιο.
    έλω να φτιάξω ενα site σε asp.net ("ελπίζω να τα λέω καλά") από το οποίο να καλώ αυτήν την μέθοδο δίνοντάς της τα ορίσματα από forms μέσα στο site και αυτή να μου επιστρέφει έναν ακέραιο.

Θα μπορούσε κάποιος να μου δώσει μια ιδέα του πως θα γίνει αυτό σε κώδικα asp.net?Δηλαδή γίνετε να καλέσω ια συνάρτηση βιβλιοθήκης από ιστοσελίδα? Θα το έψαχνα περισσότερο στο web αλλά έχω πίεση χρόνου 2 μέρες που πρέπει να φτιάξω κάτι. Περιμένω απεγνωσμένα μια απάντηση σας.

Ευχαριστώ
  •  24-09-2009, 03:00 53928 σε απάντηση της 53927

Απ: kalesma methodou grammeni se c# apo site .aspx

καταρχάς καλημέρα και καλώς ήρθες στην οικογένεια του dotnetzone. Εν δευτέροις δεν επιτρέπονται τα greeklish, δες κανόνες, οπότε καλό είναι να ξαναγράψεις το κείμενο σου στα ελληνικά, αλλιώς θα ξυπνήσεις την οργή των moderators Stick out tongue.

Όσον αφορά το θέμα σου, για δώσε περισσότερες πληροφορίες. Τη μέθοδο που την έγραψες, μέσα σε δικιά σου κλάση και θες να τη καλέσεις μεσα από webform;;;
  •  24-09-2009, 10:18 53930 σε απάντηση της 53928

Ναι η μέθοδος είναι γραμμένη σε C# και είναι δικιά μου κλάση με δικό μου namespace και θέλω να την καλέσω μέσα από webform όπως είπες.
    Πιο κάτω είναι ένα πλάνο αυτού που θέλω να φτιάξω. Έχει και ερωτήσεις μέσα που ψάχνω απάντηση.

(μην με ρωτήσετε γιατί τα έβαλα στα αγγλικά τα Step γιατι ούτε εγώ ξέρω...........)
  •  24-09-2009, 10:31 53931 σε απάντηση της 53930

Όπως θα έχεις καταλάβει η C# είναι αντικειμενοστραφής γλώσσα οπότε πρέπει να παίξεις με αντικείμενα. Πρέπει να φτιάξεις αντικείμενο της κλάσης FindIt εκτός και η μέθοδός σου είναι static.

Για να μπορεί να δει την κλάση σου η φόρμα θα πρέπει να την τοποθετήσεις μέσα στον κατάλογο App_Code.

Το αρχείο XML θα πρέπει να είναι σε κάποιο υποκατάλογο του site όπου θα έχει δικαιώματα εγγραφής και ανάγνωσης ο ASPNET user καθώς και ο Internet user (IUSR_xxx). Για λόγους ασφαλείας δεν θες να δώσεις αυτά τα δικαιώματα στον root κατάλογο.

•  24-09-2009, 11:03 53932 σε απάντηση της 53931

Αν είναι static δεν μπορω να την χρησιμοποιήσω?

Όταν λές να τοποθετήσω την κλάση εννοείς το αρχείο .cs?? Επίσης το App_code πού το βρίσκω? Πάνω δεξιά στον solution explorer εχει εναν φάκελο App_Data. Εχει καμια σχεση αυτος?

Δουλέβω στο Visual studio 2008.
  •  24-09-2009, 11:21 53933 σε απάντηση της 53932

Αν είναι static δεν χρειάζεται να φτιάξεις αντικείμενο από την κλάση αλλά καλείς την μέθοδο ως εξής:

Class.method(arg1,arg2, …);

Ναι, στο αρχείο cs αναφέρομαι. Αυτό πρέπει να τοποθετήσεις μέσα στον κατάλογο App_Code.

Για να προσθέσεις τον κατάλογο App_Code πήγαινε στον Solution Explorer, κάνε δεξί κλικ στο Project και επέλεξε «Add ASP.NET Folder -> App_Code». Κοίτα και αυτό

•  24-09-2009, 18:30 53943 σε απάντηση της 53933

Χωρίς να θέλω να φανώ κακός, για τις δύο μέρες που λές είναι λίγο δύσκολο.

Προφανώς πρέπει κάποιος να στο φτιάξει, και μετά να ασχολήθεις ποιο ήρεμα με την τεχνολογία.

Με ένα post κανείς δεν μπορεί να σου πεί ότι πρέπει να φτιάξεις μια Class Library, να σου γράψει τις μεθόδους,

να σου πεί να την κάνεις reference στο behind code file της ASP.NET φόρμας σου, using namespace;, χρησιμοποίησε τις

μεθόδους στο click του submit δίνοντας το αποτέλεσμα εκεί που το χρειάζεσαι.

Φιλικά.

•  24-09-2009, 20:11 53944 σε απάντηση της 53943

Το ξέρω οτι είναι δυσκολο αλλά οχι ακατόρθωτο. Σημερα γενικά έχω βγάλει σχεδόν το 50 % οπότε καλά πάω. Μόνο που κόλησα παλι καπου.

Θέλω να μετράω τους χαρακτήρες που υπάρχουν μέσα σε ενα textbox και να εμφανιζω το πληθος τους σε ενα label. Κάθε φορά που γίνετε μια αλλαγή στο TextBox θα ανανεώνεται και το label.
    Οπότε λογικά αυτο θα το κάνω με javascript έτσι δεν είναι? Πώς όμως θα προσθέσω javascript στην σελίδα? Προσπαθώ τόση ώρα και όλο σφαλματα μου βγαζει (Identifier Expected κτλ.)
    Πρέπει να είναι σε διαφορετικό αρχείο .js η function και αν ναι πώς το κάνω?

thanks
  •  25-09-2009, 13:03 53960 σε απάντηση της 53944

Κανεις δεν ξερει ρε παιδια????
  •  25-09-2009, 13:20 53963 σε απάντηση της 53960

Νίκο, ζητάς να σου εξηγήσουμε τα εντελώς βασικά της Javascript και της ASP.NET σε 5 αράδες χωρίς να διαβάσεις εσύ σε κάποιο tutorial ή How-To, για να μπορέσεις να έχεις έτοιμο κάτι σε 2 μέρες. Χονδρικά, ζητάς να σου γράψουμε εμείς ένα tutorial (το οποίο μπορεί να πάρει 30') γιατί δεν θέλεις ή δεν ξέρεις που να διαβάσεις. Συγγνώμη, αλλά όπως σου είπαν και άλλοι κάτι τέτοιο δεν γίνεται. Είναι αδύνατον να ξεκινήσεις σε προγραμματισμό από το 0 και να καταλάβεις τί γίνεται σε 1-2 μέρες.

Υποψιάζομαι ότι το όλο θέμα αφορά εργασία για κάποια σχολή. Αμφιβάλλω αν θα ανέθετε κανείς σε κάποιον ο οποίος δεν ξέρει τα βασικά σε προγραμματισμό να φτιάξει κάτι το οποίο θα συνδυάζει ASP.NET με Javascript και θα περίμενε να δει αποτέλεσμα σε 2 μέρες.
    Βασικό στοιχείο σε μία εργασία είναι να μάθεις να ψάχνεις και να διαβάζεις μόνος σου. Δεν είναι δυνατόν να μάθεις και βασικές αρχές προγραμματισμού και Javascript και ASP.NET σε 2 μέρες. Πρέπει να στρωθείς και να πειραματιστείς για 1 εβδομάδα, διαβάζοντας τα beginner's guides και δοκιμάζοντας τα διάφορα samples.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  25-09-2009, 14:43 53965 σε απάντηση της 53963

Συμφωνω με όλα αυτα που λες αν και δεν προκειται για εργασια σχολης. Δεν είναι οτι δεν θέλω να ψαξω να βρω λυση. Πρώτα ψαχνω στο google και σε πολλα αλλα να δω τι μπορω να βρω και μετά κάνω μια ερωτηση σε forum. Απλα χτηες εψαχνα πανω απο 4 ωρες να βρω αυτο με την javascript και δεν βρηκα τπτ γιαυτο εβαλα ερωτηση.Δεν θελω λεπτομερειες στο τι να κανω. Χοντρικα τι πρεπει να κανω, που πρεπει να βαλω το αρχειο .js κτλ. Τελος παντον. Εγω συνεχιζω να ψαχνω και ελπιζω και σε μια βοηθεια απο εδω.

Ευχαριστω

Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems