Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Βοήθεια σχετικά με τρόπο εμφάνισης αποτελεσμάτων web page

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò alex_VB. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος alex_VB στις 20-11-2009, 15:07. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  18-11-2009, 20:47 55280

Βοήθεια σχετικά με τρόπο εμφάνισης αποτελεσμάτων web page

Παιδιά Καλησπέρα.

Θα ήθελα μια βοήθεια σχετικά με τα παρακάτω. (ASP.NET - VB - VS2008)

Έχω τρεις πίνακες σε μία βάση SQL. (Πίνακας κατηγορίες πελατών - Πίνακας υποκατηγορίες κατηγοριών και πελάτες).
    Θέλω να με βοηθήσετε σχετικά με το πώς θα εμφανίσω στη σελίδα μου αποτελέσματα πελατών με την εξής μορφή:

Κατηγορία 1
             Υποκατηγορία 1
                            Πελάτης 1
                            Πελάτης 2   
                            Πελάτης 3
             Υποκατηγορία 2
                            Πελάτης 4
                            Πελάτης 5   
                            Πελάτης 6
    Κατηγορία 2
             Υποκατηγορία 3
                            Πελάτης 7
                            Πελάτης 8   
                            Πελάτης 9
             Υποκατηγορία 4
                            Πελάτης 10
                            Πελάτης 11   
                            Πελάτης 12

Αυτό που θα ήθελα από εσάς είναι να μου προτείνετε ενα control το οποίο θα μπορούσε να λειτουργήσει κατ'αυτό το τρόπο και να μου δείχνατε ένα δρόμο προς την υλοποίηση.

Ευχαριστώ πολύ.

www.myautos.gr
    Δημοσίευση στην κατηγορία:
  •  19-11-2009, 08:33 55287 σε απάντηση της 55280

Απ: Βοήθεια σχετικά με τρόπο εμφάνισης αποτελεσμάτων web page

Το Treeview control σου κάνει ταμάμ Big Smile
    Δες το κατατοπιστικότατο παράδειγμα από το MSDN

Manos
  •  19-11-2009, 22:40 55315 σε απάντηση της 55287

Αγαπητέ φίλε Μάνο σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Αυτό που μου έστειλες είναι καταπληκτικό και σίγουρα θα το χρησιμοποιήσω όχι όμως στην τρέχουσα περίπτωση. Καμιά φορά στη περιγραφή μας κάνουμε λάθη και νομίζουμε πως όπως τα έχουμε εμείς στο μυάλο μας έτσι θα τα καταλάβει και ο άλλος που θα μας διαβάσει.το ίδιο λάθος έκανα κι εγώ και γι αυτό που ζήτησα, όπως το περιέγραψα μου πρόσφερες τον κατάλληλο τρόπο για να το λύσω.

Σε μια πιο εύστοχη περιγραφή λοιπόν θα έλεγα ότι το control που θα μου εμφανίζει τους πελάτες θα ήθελα να είναι της μορφής grid view ή datalist διότι θέλω να εμφανίσω πολλά στοιχεία ανά πελάτη. Δλδ:

Κατηγορία 1
             Υποκατηγορία 1
                            Πελάτης 1 (Κωδ πελ , Ονοματεπώνυμο , τηλέφωνο διεύθυνση κλπ)
                            Πελάτης 2 (Κωδ πελ , Ονοματεπώνυμο , τηλέφωνο διεύθυνση κλπ)  
                            Πελάτης 3(Κωδ πελ , Ονοματεπώνυμο , τηλέφωνο διεύθυνση κλπ)
             Υποκατηγορία 2
                            Πελάτης 4 (Κωδ πελ , Ονοματεπώνυμο , τηλέφωνο διεύθυνση κλπ)
                            Πελάτης 5  (Κωδ πελ , Ονοματεπώνυμο , τηλέφωνο διεύθυνση κλπ)  
                            Πελάτης 6 (Κωδ πελ , Ονοματεπώνυμο , τηλέφωνο διεύθυνση κλπ)
    Κατηγορία 2
             Υποκατηγορία 3
                            Πελάτης 7   (Κωδ πελ , Ονοματεπώνυμο , τηλέφωνο διεύθυνση κλπ)
                            Πελάτης 8   (Κωδ πελ , Ονοματεπώνυμο , τηλέφωνο διεύθυνση κλπ)
                            Πελάτης 9   (Κωδ πελ , Ονοματεπώνυμο , τηλέφωνο διεύθυνση κλπ)
             Υποκατηγορία 4
                            Πελάτης 10 (Κωδ πελ , Ονοματεπώνυμο , τηλέφωνο διεύθυνση κλπ)
                            Πελάτης 11  (Κωδ πελ , Ονοματεπώνυμο , τηλέφωνο διεύθυνση κλπ) 
                            Πελάτης 12  (Κωδ πελ , Ονοματεπώνυμο , τηλέφωνο διεύθυνση κλπ)

Με λίγα λόγια δεν θα με πείραζε τα κατηγορία και υποκατηγορία να ήταν ένα απλό label και τα υπόλοιπα να ήταν ένα gridview ή ένα datalist. Απλά δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο control το οποίο μπορεί να λειτουργήσει έτσι όπως το θέλω. Αν ξέρεις κάτι περισσότερο θα με βοηθούσες πάρα πολυ. Όπως και νά χει σε ευχαριστώ πάρα πολύ όσο για το χρόνο σου τόσο και για την πρότασή σου διότι πρόκειται να μου χρησιμεύσει σε άλλα σημεία μέσα στην εφαρμογή μου.

www.myautos.gr
  •  20-11-2009, 07:44 55330 σε απάντηση της 55315

Λοιπόν δεν σου απαγορεύει κανείς να χρησιμοποιήσεις Treeview control για τη περίπτωση σου, αλλά ναι για απλό display των data ίσως είναι λίγο overkill.

Λοιπόν σου έχω δεύτερη (ταμάμ) λύση που ακούει στο όνομα nested repeaters. Κάνει ακριβώς αυτό που θέλεις. Εδώ έχω ένα παράδειγμα από το αγαπημένο μου CodeProject.

Αν κάνεις ένα googling for nested repeaters θα βρεις πολλά παραδείγματα. 

Καλή επιτυχία. 

Manos
  •  20-11-2009, 15:07 55356 σε απάντηση της 55330

Thanks Μάνο! Αυτό ακριβώς έψαχνα.

Άντε τώρα να το κάνεις να δουλέψει.

www.myautos.gr
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems