Καταρχην Καλησπερα σας!
Αναζητώντας λυση σε ενα προβληματακι που εχω κολλησει εδω και 2 μερες επεσα πανω σε αυτο το forum και επειτα απο αρκετο ψαξιμο στα προηγουμενα posts αποφασισα να ανοιξω αυτο το τοπικ μηπως και βρω μια λυση και παω ενα βημα παρακατω.
Λοιπον..εχουμε και λεμε.
Φτιαχνω μια σελιδα στην οποια θα μπορω να ανεβαζω φωτογραφιες και στην συνεχεια θα μπορω να τις εμφανιζω στην σελιδα κατα αλμπουμ. Ουσιαστικα ενα απλο image gallery.
Εχω φτιαξει λοιπον την βαση δεδομενων και ολο τον κωδικα στον οποιο
- δημιουργω albums και ενημερωνω την βαση δεδομενων.
- ανεβαζω το αρχειο και ενημερωνω τον αναλογο πινακα στη βαση μου.
- δημιουργω τον φακελο που θα αποθηκευτει το αρχειο.
Απο εδω και περα εχω εναν πινακα
με στηλες
idimage_name - ονομα αρχειου
image_type - τυπος αρχειου
image_size - μεγεθος
image_album - ονομα αλμπυμ
image_th -path του thumbnail
Με το καταλληλο query παιρνω τις φωτογραφιες που με ενδιαφερουν καθε φορα και τις βαζω σ'ενα dataset.
Απο εδω και περα εχω κολλησει.
Θελω τωρα να μπορω να παιρνω τα thumbnails να τα εμφανιζω σε ενα πλαισιο ωστε να μπορει ο χρηστης να κλικαρει οποιο thumb θελει και να ανοιγει η εικονα σε ενα image control που εχω δημιουργησει.
Εχω φαει πολλες ωρες! και εχω κανει πολλες δοκιμες.Φανταζομαι οτι πρεπει να φτιαξω εναν κωδικα ο οποιος να δημιουργει δυναμικα imagebuttons.
Οταν το εκανα αυτο ναι μεν πηρα τα thumbs αλλα οταν κλικαρω πανω τους δεν γινεται τιποτα γιατι δεν ξερω που και πως θα βαλω τον κωδικα που θα τρεχει οταν παταω ενα δυναμικο imagebutton.
την δημιουργια την εκανα με τον παρακαττω κωδικα
For i = 0 To k - 1
Dim imag As ImageButton = New ImageButton
imag.ImageUrl = thumb_path
kk.Controls.Add(imag) οπου το kk ειναι <li id="kk" runat="server">
Next i
Τα φωτα σας παρακαλω. Δεν ζηταω παιδια να μου φτιαξετε τον κωδικα.Αλλα να μου δωσετε ενα παραδειγμα,μια λογικη και να με καθοδηγησετε σχετικα με ποια εργαλεια που θα με βοηθησουν για να πετυχω αυτο που θελω.
Ειμαι καινουριος στην asp,εχω λογικη σκεψη αλλα δεν γνωριζω ολα τα εργαλεια τις διαδικασιες που χρησιμοποιουνται στην asp.
Ευχαριστω