Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Έρευνα Αποδοχών - Ρόλοι

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Παναγιώτης Καναβός. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Παναγιώτης Καναβός στις 04-01-2006, 02:19. Υπάρχουν 4 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  01-09-2005, 21:21 4955

Έρευνα Αποδοχών - Ρόλοι

Το SD Magazine διαφοροποιεί τις ερωτήσεις μεταξύ management και developers. Προτείνω να επιλέξουμε ή να προσθέσουμε σε αυτούς, ίσως και να τους μεταφράσουμε.

Οι ρόλοι του development είναι:

• Programmer
    • Programmer/Analyst
    • Technical Support Analyst
    • Business Analyst
    • Database Administrator
    • Software Engineer
    • Systems Analyst
    • Systems Programmer
    • Project Leader
    • Software Developer

Οι ρόλοι του management είναι:

• Supervisor
    • Senior Software Engineer
    • Quality Assurance Manager
    • Project Manager
    • Manager
    • Software Architect
    • Chief Architect
    • Director
    • Vice President
    • Chief Technology Officer
    • Chief Scientist

Αν προσέξατε, ο ρόλος του Architect ανήκει στο management.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  31-12-2005, 17:46 8295 σε απάντηση της 4955

Απ: Έρευνα Αποδοχών - Ρόλοι

Καταρχήν καλησπέρα σε όλους, σαν καινούριο μέλος. Αυτή είναι η πρώτη μου δημοσίευση σε αυτό το καταπλήκτικό forum.

Οι ιστορίες του Ζαχαρία πάντα μου φτιάχνουν το κέφι και περιμένω πως και πως μέχρι την στιγμή που θα βγεί η επόμενη.

Περί του θέματος θα ήθελα να αναφέρω οτι το www.career-space.com δίνει μια αρκετά καλή και λεπτομερής περιγραφή περί των αρμοδιοτήτων και των τίτλων που μπορεί να έχει κάποιος σε μια ICT δουλειά.
  •  03-01-2006, 14:57 8340 σε απάντηση της 8295

Τί να σου πώ. Απλά και μόνο το "ICT" μου δημιουργεί πολύ κακή εντύπωση. Δεν καταλαβαίνω πως μπορεί κάποιος να χειρίζεται σαν κοινό κλάδο το IT με το Communication Technologies. Και οι δύο κλάδοι είναι τεράστιοι, σε σημείο που να δυσκολεύεται κανείς να γενικεύσει για τον καθένα από αυτούς, πόσο μάλλον και για τους δύο!

Άλλα πράγματα πρέπει να ξέρουν και να κάνουν όσοι δουλεύουν σε web apps, άλλα όσοι φτιάχνουν transactional συστήματα, άλλα όσοι ασχολούνται με mobile εφαρμογές, σε σημείο που να μην καταλαβαίνει ο ένας τον άλλο. Άλλα πάλι θα πρέπει να ξέρει ο system engineer, άλλα ένας infrastructure architect που θα σχεδιάσει τα συστήματα και τις εφαρμογές που χρειάζεται μια επιχείρηση. Και θα κολλήσουμε σε αυτά και τις τηλεπικοινωνίες? Γιατί?

Τί δουλειά έχουν μαζί ο χάρτης Smith και το class diagram?
  •  04-01-2006, 02:08 8357 σε απάντηση της 4955

Stick out tongue [:P] Απ: Έρευνα Αποδοχών - Ρόλοι

Συμφωνώ με τα λεγόμενα σου, αλλά δυστυχώς ο κλάδος του IT έχει "συγχωνευτεί" με τα λεγόμενα Communications Technologies.

Και εγώ συμμερίζομαι την άποξη σου, οτι άλλο ο web developer, άλλο ο application developer και άλλο ο mobile developer. Το ίδιο συμβαίνει και με τους engineer και τους architect.

Προσωπικά δεν μπορώ να εκφέρω ολοκληρωμένη άποξη, διότι μόλις το Σεπτέμβριο του 2005 τελείωσα το Master μου, και είμαι ακόμα σε νηπιακό στάδιο.

Αλλά όπως τα βλέπω τα πράγματα μέσα απο τις ιστορίες του Ζαχαρία, μάλλον λίγο-από-όλα developer/engineer/architect θα πρέπει να είναι κάποιος για να τα βγάλει πέρα με την ελληνική πραγματικότητα αυτού που αποκαλείται πληροφορική
  •  04-01-2006, 02:19 8358 σε απάντηση της 8357

Ίσα-ίσα, δεν έχει υπάρξει καμμία συγχώνευση, ούτε είναι δυνατόν να υπάρξει. Στην Ελλάδα και μόνο, υπάρχει μια προσπάθεια να μπουν τα δύο άσχετα πράγματα στο ίδιο καλάθι προκειμένου να μπορέσουν να χωθούν διάφοροι στα μεγάλα επιδοτούμενα έργα. Πέρα από αυτό, οι δύο κλάδοι είναι τόσο διαφορετικοί αλλά και μεγάλοι που δεν επιτρέπουν σε κάποιον να ασχοληθεί και με τους δύο.

Το ICT είναι μια μυστηριώδης μορφή ζωής, η οποία συναντάται και ζει μόνο σε προτάσεις για δημόσιους διαγωνισμούς και επιδοτήσεις, και εξαφανίζεται αμέσως μόλις κατακυρωθούν τα έργα για να ξαναεμφανιστεί κατά την προκήρυξη του επόμενου διαγωνισμού. Κανείς δεν ξέρει που ζει στο ενδιάμεσο διάστημα.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems