Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

java/jvm ή c#/.net ?

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò SnakeEyes. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος dpant στις 30-08-2011, 12:23. Υπάρχουν 11 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  19-07-2011, 11:58 66592

java/jvm ή c#/.net ?

Καλημέρα,
    θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με το προγραμματισμό σε πρώτη φάση τουλάχιστον
    σε ερασιτεχνικό επίπεδο με τι είναι προτιμότερο να ξεκινήσει ανάμεσα σε  java/jvm και c#/.net? Μετά από τόση εμπειρία που έχετε
    ποια η γνώμη σας για τις δύο τεχνολογίες. Βασικά σε πρώτη φάση αυτό που μου αρέσει με την ms είναι το καταπληκτικό documentation
    και video tutorials και αυτό που με χαλάει πολύ είναι ότι κατευθύνουν τα πράγματα προς όποια κατεύθυνση θέλουν με αποτέλεσμα πως
    αν μείνεις λίγο πίσω χάνεις τη μπάλα αντίθετα με τη java που νομίζω πως τα πράγματα προχωράνε πιο αργά και σταθερά.

"...κάπου μακριά οι άνθρωποι θα νομίζουν πως είναι ακόμα ζωντανοί..."
  •  19-07-2011, 14:38 66594 σε απάντηση της 66592

Απ: java/jvm ή c#/.net ?

SnakeEyes:
    αντίθετα με τη java που νομίζω πως τα πράγματα προχωράνε πιο αργά και σταθερά.

Ορίστε????????? Στην πληροφορική τα πράγματα ΠΑΝΤΑ αλλάζουν προς απρόβλεπτες κατευθήνσεις και χάνεις τη μπάλα αν μείνεις λίγο πίσω.

Μπορείς φυσικά να πεις ότι θα ασχοληθείς με μία μόνο τεχνολογία (πχ. μόνο J2EE ή μόνο WinForms) αλλά .... κάποια στιγμή κι εκεί τα πράγματα θα έχουν αλλάξει γύρω σου τόσο πολύ που θα μείνεις "εκτός". Ειδικά στο χώρο της Java η "περσινή" μόδα ήταν αντί να δουλεύεις με την ίδια τη Java, να δουλεύεις με Groovy ή Scala. Πρόσεξε ότι λέω "περσινή". Τα ORM, το dependency injection και οι containers δεν είναι ούτε καν περσινή μόδα. Μιλάμε για τον προηγούμενο (τον 19ο) αιώνα. Τα aspects είναι πιο πρόσφατα, κάτι σαν "nouveau siecle" ας πούμε.

Αν νομίζεις ότι τα πράγματα προχωράνε πιο αργά και σταθερά στη Java, μάλλον έχεις περιοριστεί στους τομείς που δεν έχουν εξέλιξη.

Από εκεί και πέρα, αν ξεκινάς τώρα τον προγραμματισμό το καλό documentation είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα. Από την άλλη, και για τη Java υπάρχουν πολύ καλά βιβλία (όπως τα Head First), blogs και άρθρα. Η διαφορά μεταξύ .NET και Java είναι ότι το περισσότερο υλικό για το .NET το δίνει η ίδια η Microsoft ενώ το περισσότερο υλικό για τη Java προέρχεται από άλλους (εκδότες, συγγραφείς, βιβλιοθήκες).

Τέλος, καλό είναι να σκεφτείς προς τα που θέλεις να κατευθυνθείς επαγγελματικά. Η Java χρησιμοποιείται πολύ περισσότερο σε core enterprise εφαρμογές και προγραμματισμό ενώ το .NET χρησιμοποιείται περισσσότερο σε desktop και non-core business εφαρμογές. Όχι ότι δεν υπάρχουν και desktop εφαρμογές Java, ή core σε .NET αλλά μιλάμε περισσότερο για καταστάσεις "me too" παρά για τον κανόνα.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  19-07-2011, 14:59 66597 σε απάντηση της 66594

πραγματικά με αυτό
    Αν νομίζεις ότι τα πράγματα προχωράνε πιο αργά και σταθερά στη Java, μάλλον έχεις περιοριστεί στους τομείς που δεν έχουν εξέλιξη. 
    μου κατέριψες ένα μεγάλο ατού για μένα της java (το άλλο είναι ότι τρέχει σε πολλές πλατφόρμες)

Όπως έγραψα και παραπάνω προς το παρόν σκέφτομαι μόνο ερασιτεχνικά την ενασχόληση μου οπότε core enterprise φαντάζουν κάτι αδυανόητο για εμένα.

•  19-07-2011, 15:09 66598 σε απάντηση της 66597

Ατού???? Οι πλατφόρμες οι οποίες δεν εξελίσσονται είναι αυτές που πλησιάζουν στην εξαφάνιση ή αυτές που δεν μπορούν να αλλάξουν, για παράδειγμα τα mainframe και η Cobol.

Ακόμα και αν θέλεις να ασχοληθείς ερασιτεχνικά, καλό είναι να κοιτάξεις τί σε ενδιαφέρει. Για παράδειγμα, αν θέλεις να φτιάξεις κάποια εφαρμογή για smartphone και τα οικονομικά σου αντέχουν Android, διάλεξε Java. Αν θέλεις να φτιάξεις απλές desktop εφαρμογές, κοίτα .NET. Gaming με XNA είναι ευκολότερο, αλλά σοβαρό gaming απαιτεί C#. Για web sites η C# είναι προτιμότερη από Java, αλλά υπάρχουν ακόμα πιο εύκολες και φθηνές (σε επίπεδο Hosting) λύσεις σε Ruby, Python και PHP.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  19-07-2011, 15:29 66599 σε απάντηση της 66598

Παναγιώτη πραγματικά μου παρουσιάζεις το θέμα από μια άλλη οπτική γωνία που δε το είχα δει.
    Οπότε ίσως τελικά η ms να δέχεται άδικα τόση λασπολογία σχετικά με την ποιότητα των προϊόντων της.

•  19-07-2011, 15:49 66600 σε απάντηση της 66599

Ε τώρα...  μα από που και ως που η MS να δέχεται λάσπη; Τι λες τώρα; Microsoft bashing? Δεν ξανακούστηκε! Big Smile

"When the darkness rises up from inside - that is normal.
    It's when you reach down to pull it up - that the noxious warnings sound."
    Tuzak, Farscape
  •  22-07-2011, 00:09 66629 σε απάντηση της 66592

Οποιαδήποτε πολυεθνική προσπαθεί να κατευθύνει τα πράγματα εκεί που θέλει (microsoft, Oracle (Java), Google) με την διαφορά ότι η microsoft το κάνει με πιό ολοκληρωμένες λύσεις και με πιό οργανωμένο-επαγγελματικό τρόπο (tutorials, videos, σχεδόν όλα σε ένα μέρος κλπ κλπ) . Αν δεν θέλεις να συμμετέχεις σε "πολέμους" ανάμεσα σε πολυεθνικές υπάρχει η C/C++ που δεν ανήκει σε κανέναν και είναι απόλυτα εφικτό γιά οποιονδήποτε καταβάλει προσπάθεια να γίνει παραγωγικός έστω και ερασιτεχνικά με την C++. Όχι δεν θα φτιάξεις windows application σε μία ώρα αλλά σε 1000 αλλά ποτέ δεν θα αναρωτηθείς για το τί πραγματικά σημαίνει να περνάς ένα class byref στη VΒ ή στην C# και τι πάει να πει το intPtr structure του .ΝΕΤ ή το wndproc method.

Όσον αφορά την επιλογή ανάμεσα σε Java και C# η Java έχει πιό αυστηρή αντικειμενοστρεφή δομή από την C#,  επίσης δεν έχει pointers, goto προτάσεις, by reference μεταβλητες και άλλα πολλά, που κατά την γνώμη των δημιουργών της βοηθούν στην δημιουργία καλύτερου και πιό ευανάγνωστου κώδικα.

Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα την C#, κληρονομεί αρκετά από τα "λανθασμένα" features της C και φυσικά δεν έχω κανένα δικαίωμα να αφαιρέσω κάποιο από αυτά επειδή δεν ξέρω να το χρησιμοποιώ σωστά. Η C# κατά την γνώμη μου σε συνδυασμό με τις πλούσιες βιβλιοθήκες της microsoft θα σου προσφέρει πολλές δημιουργικές ώρες και σε συνδυασμό με το mono project multi platforming.

•  22-07-2011, 10:57 66632 σε απάντηση της 66629

Libra Storm:

Οποιαδήποτε πολυεθνική προσπαθεί να κατευθύνει τα πράγματα εκεί που θέλει (microsoft, Oracle (Java), Google) με την διαφορά ότι η microsoft το κάνει με πιό ολοκληρωμένες λύσεις και με πιό οργανωμένο-επαγγελματικό τρόπο (tutorials, videos, σχεδόν όλα σε ένα μέρος κλπ κλπ) .

Ναι όντως έχεις δίκιο.

Γενικά αρκετά πράγματα δεν τα είχα σκεφτεί από την οπτική που μου τα παρουσιάσατε. Αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι πως
    αν είναι να έχω κάποια εταιρεία που θα με κατευθύνει προτειμώ αυτή να είναι η Microsoft παρά η Oracle, η Google ή η Novel.

•  22-07-2011, 12:04 66634 σε απάντηση της 66632

Μια που τό'φερε η κουβέντα πάντως, ο συνδυασμός Mono-MySQL σου προσφέρει μία φτηνή εναλλακτική λύση για υλοποιήσεις web. Εμένα μου έλυσε τα χέρια πάντως... έχω ένα shared hosting και βάζω ότι θέλω πάνω, και το κυριότερο: πράγματα που φτιάχνω με c#.
    Tuzak, Farscape
  •  22-07-2011, 12:35 66639 σε απάντηση της 66634

σε τι ποσοστό δλδ υπάρχει συμβατότητα? δεν μπορώ να πιστέψω οτι φτιάχνω κάτι σε .net με το VS και παίζει χωρίς κανένα πρόβλημα σε υπολογιστή
    με mono ή  σε server με mono (στη περίτπωση ιστοστελίδας). κι γι αυτό ούτε καν σκέφτομουν να το δοκιμάσω.

•  22-07-2011, 17:33 66643 σε απάντηση της 66639

Δεν μπορώ να σου απαντήσω σε αυτό, αλλά δεν είχα πρόβλημα μέχρι τώρα. Τα βασικά namespaces έχουν όλα implementation. 

Τώρα για πιο ιδιαίτερα πράγματα (System.IO, System.Diagnostics κλπ), ε, εκεί ίσως υπάρχει πρόβλημα. Αλλά οτιδήποτε αφορά τα βασικά είναι εκεί. Δεν ξέρω όμως να σου πω περισσότερα.

Περισσότερες πληροφορίες περί συμβατότητας στο http://www.mono-project.com

Tuzak, Farscape
  •  30-08-2011, 12:23 66981 σε απάντηση της 66632

Ξέρεις, υπάρχει μια "θολούρα" ενώ τα πράγματα είναι απλά. Επειδή οι τεχνολογιές έχουν γίνει μαζικό καταναλωτικό προιόν και τα ΜΜΕ ακολουθούν τη "μόδα" το αποτέλεσμα είναι να ακούς κυρίως για τεχνολογίες - λύσεις - προιόντα καταναλωτικά παρά επαγγελματικά. Όμως είναι δυο διαφορετικά επίπεδα, αυτό προσπαθεί να σου πει ο παναγιώτης. Οι επαγγελματίες που δεν έχουν λόγο να παρασυρθούν απο τη μόδα χρησιμοποιούν προιόντα με συγκεκριμμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Απο εκεί και πέρα το ρυθμό τον επιβάλεις και εσυ αν καλύπτονται οι ανάγκες σου (και δεν παρασύρεσαι όπως προανέφερα Wink )

In their capacity as a tool, computers will be but a ripple on the surface of our culture. In their capacity as intellectual challenge, they are without precedent in the cultural history of mankind. -Edsger W. Dijkstra. The humble programmer.
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems