Φαίνεται ότι τελικά το Entity Framework έχει βρει τον δρόμο του και όλο και περισσότεροι προγραμματιστές το χρησιμοποιούν σε σύγκριση με την πρώτη και προβληματική έκδοσή του, όχι τόσο στα bugs, νομίζω δεν είχε, αλλά περισσότερο στην υλοποίηση διαφόρων σεναρίων.
Περίμενα όμως περισσότερα από αυτό το CTP μετά την υποστήριξη POCO & Self Tracking Entities, απαιτήσεις που αρκετοί είχαν. Οπότε θεώρησα πως αφού έχουν βγει αυτά από την μέση θα μπορούσαν πλέον να δώσουν αρκετά περισσότερα στο Framework.
Σίγουρα καλοδεχούμενες είναι οι νέες προσθήκες αλλά θα περιμένα και άλλα πράγματα. Για να γίνομαι πιο συγκεκριμένος :
Τα Self Tracking Entities δεν έχουν Reject Changes. Σε μία multi user εφαρμογή το refresh ενός object δεν είναι ίδιο με το Reject Changes.
Asynchronous Calls. Και αυτό είναι κάτι που εδώ και καιρό το ζητάνε οι προγραμματιστές. Ναι μπορώ να ανοίξω νέο Thread και να εκτελέσω μέσα εκεί τον κώδικά μου όμως θα προτιμούσα την υποθετική ExecuteAsync που θα μπορούσε να έχει κάθε ObjectQuery.
Δυνατότητα να μπορώ να ορίσω στο SaveChanges τι θα γίνει save από ένα context και όχι όλα ή τίποτα. Θα μπορούσε να είναι μία Overload function που να πέρνει σαν παράμετρο το object που θέλω να γίνει save.
Στο internet έχω διαβάσει και άλλα must που θα έπρεπε να είχε μέχρι τώρα το EF, για άλλα συμφώνησα για άλλα απλά δεν γνώριζα. Για παράδειγμα ποτέ δεν ασχολήθηκα με Spatial Data Types αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και τέτοιες εφαρμογές. Καλός ήρθαν οι νέες προσθήκες όμως θα περίμενα κάποια εξέλιξη σε ένα από τα τρία παραπάνω.