Ναι ... μάλλον δεν το 'γραψα κι εγώ καλά. Εννοούσα στο App / Web.Config της εφαρμογής που χρησιμοποιεί το client DLL σου.
Π.χ. ... έχω εγώ ένα dll, ονόματι Wds.Uis.dll - Περιέχει μέσα ένα Web Service Reference, ορισμένο ως Dynamic.
Με το που φτιάχνω το reference μέσα στο dll, αυτομάτως μου προσθέτει app.config στο dll project, το οποίο κάτω κάτω έχει το εξής:
<applicationSettings>
<Wds.Uis.Properties.Settings>
<setting name="Newsphone_Wds_Uis_MppingService_MappingService"
serializeAs="String">
<value>http://<my service url here>.asmx</value>
</setting>
</Wds.Uis.Properties.Settings>
</applicationSettings>
Και μετά τα compile κτλ κτλ, παίρνω αυτό το dll και το χρησιμοποιώ σε ένα web site μου, αλλά θέλω άλλο web service url. Πάω λοιπόν στο web.config του site μου, και κάνω copy paste το snippet παραπάνω, αλλάζοντας το url μετά. Κι όλα μια χαρά. To σημαντικό και κοινό λάθος είναι το <Wds.Uis.Properties.Settings>, που δεν το βάζει ο κόσμος και δεν του δουλεύει.
Καταλαβαίνω ότι μάλλον θα προτιμούσες όλα αυτά να γίνονταν "εσωτερικά", μόνο σε δικό σου κώδικα, οπότε το dll που δίνεις στον κάθε πελάτη έχει ήδη απο τη μάνα του μέσα το σωστό url κι ο πελάτης σου να μην ξέρει ποτέ τίποτα. Για κάτι τέτοιο μάλλον θα κοίταγα κάποιο custom build configuration στο VS, ή κάτι σε pre-post-build events, κάτι τέτοιο, δε φαίνεται να υπάρχει easy way out.
Ελπίζω να βοήθησα φίλε, αν το βρείς τελικά, μοιράσου, είναι ενδιαφέρον πρόβλημα για service developers.
Angel
O:]