Καλησπέρα,
- Προτού πω οτιδήποτε άλλο, να τονίσω ότι έχω δουλέψει με Visual Basic, αλλά πρώτη φορά στη ζωή μου βλέπω C# -
Θέλω να δημιουργήσω ένα GUI για ένα "πρόγραμμα" γραμμένο σε R, μέσω του Visual Studio 2010. Βρήκα αυτό: http://www.codeproject.com/KB/cs/RtoCSharp.aspx
Το Θέμα είναι ότι κάνω ακριβώς αυτό που λέει, και μου βγάζει πρόβλημα απο τα πρώτο κιόλας βήματα.. Είναι σημαντικό για την εργασία μου στη σχολή γιατί η R έχει όλες τις μεθόδους στατιστικής που χρειάζομαι - απλώς δεν δημιουργεί GUI. Για την ακρίβεια δεν δημιουργεί ούτε καν ένα .exe ώστε να πεις θα κάνεις ένα GUI που θα καλεί το exe με arguments.
Ο τρόπος που γράφει η σελίδα πρέπει να δουλεύει κάπως, αλλά δεν ξέρω πως να ξεπεράσω το πρόβλημα.
Τι έκανα:
1) Έβαλα τα References που θέλει, και τα 3
2) Έβαλα τα Using που λέει,
3) Πάτησα αντιγραφή/επικόλληση μια φορά μέσα στο "public form1()" και μια φορά στο Form1_Load (Δεν έχω ιδέα γιατί έχει 1, στην basic είχε μόνο 1), τον εξής κώδικα:
"object o1;
int n=20;
StatConnector sc1 = new StatConnectorSRVLib.StatConnectorClass();
Sc1.Init(“R”);
Sc1.SetSymbol(“n1”,n);
Sc1.Evaluate(“x1<-rnorm(n1)”);
O1=sc1.GetSymbol(“x1”);
Xrnd=(double) o1;"
Α) Μου βγάζει λάθος: Type or namespace Name 'StatConnectorSRVLib' could not be found (are you missing a using directive or an assembly refference?)
Ε λέω, αφού έβαλα το reference, έβαλα και το using, θα είναι ηλίθιο αυτό και θα θέλει να τα κάνω όλα κεφαλαία όπως στο Using (Τότε στο website γτ τάχει με μικρά?)
Β) Το αλλάζω σε κεφαλαία να είναι ίδιο με το using, και το πρόβλημα αλλάζει στο εξής:
"STATCONNECTORSRVLib.StatConnectorClass()
Error:
Interop typ 'STATCONECTORSRVLib.StatConnectorClass' cannot be embedded. Use the applicable interface instead."
Τι πρέπει να κάνω δηλαδή?
Μήπως είναι εντελώς κακογραμμένο το Tutorial σε εκείνη τι σελίδα? ή μήπως είναι φάρσα?
Δεν ξέρω, πάντως εμένα σωστό μου φαινόταν ρε γαμώτο..