Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Computed Colunms για Count(rows)

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Chrysostomos Kolovos. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Markos στις 03-04-2012, 19:24. Υπάρχουν 1 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  03-04-2012, 10:40 69896

Computed Colunms για Count(rows)

Έχω ένα Category πίνακα και ένα Items. Και θέλω στα DropDownList από τις Κατηγορίες να εμφανίζω το πλήθος των items που έχουν επιλεγμένη αυτή την κατηγορία. π.χ. Kat1(123) . Και η απορία μου είναι η εξής. Τα Computed Colunms ενδεικνύεστε για την υλοποίηση αυτού του πράγματος ή είναι best να το κάνω σε ένα select με outer Join?

Ευχαριστώ

•  03-04-2012, 19:24 69905 σε απάντηση της 69896

Απ: Computed Colunms για Count(rows)

Δύσκολη ερώτηση... Και στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει να υπολογίζονται aggregates, οπότε όλα εξαρτώνται από το πόσο συχνά τρέχουν τα αντίστοιχα Selects (και από το πλήθος των items, βεβαίως). Στη δική σου απορία έρχεται να προστεθεί και η δική μου που είναι η εξής:

Μήπως είναι προτιμότερο να δημιουργήσεις ένα dummy int ή bigint πεδίο, στον πίνακα των κατηγοριών, του οποίου την τιμή θα ενημερώνεις με trigger κάθε φορά που κάτι προστίθεται ή διαγράφεται στα items; Στην αρχή, μέχρι να στρώσει η βάση, τα updates θα είναι συχνά. Στη συνέχεια, αν για κάθε update τρέχεις 50 selects, νομίζω ότι δε θα σε πειράζει και τόσο...

Ακόμα κι ένας άνθρωπος μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο. Μη θέλεις να κυβερνήσεις. Απλά δείξε το μονοπάτι κι ο κόσμος θ' ακολουθήσει!!
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems