Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Εισαγωγη πεδιου time μεσα απο μεταβλητη c#

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò dkoum. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος dkoum στις 06-04-2012, 13:17. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  06-04-2012, 11:46 69936

Εισαγωγη πεδιου time μεσα απο μεταβλητη c#

καλημερα σας

εχω στην c#  την εξης μεταβλητη

DateTime ora = Convert.ToDateTime(DP_ora.Value.ToShortTimeString());  // η τιμη που περναει ως value ειναι της μορφης 6/4/2012 9:28:00 μμ  και θελω αυτην την τιμη να κρατησω μονο την ωρα
    και να περασω σε ενα πεδιο στο sql server 2008 μονο την ωρα το πεδιο ειναι τυπου time (7)

το ερωτημα sql που τρεχω ειναι το εξης

select  convert(time,'{3}',8)

αλλα  μου πεταει error

πως μπορω να το περασω ?

http://dkoum.comze.com
  •  06-04-2012, 13:02 69937 σε απάντηση της 69936

Απ: Εισαγωγη πεδιου time μεσα απο μεταβλητη c#

Με συγχωρείς αλλά δε κατάλαβα

τι ακριβως περνάς στο convert, δηλ σε τι ακριβως κάνει evaluate το '{3}' σου (κανονικά θα πρέπει να είναι κάτι της μορφής '21:28:00'); 
    Και τι error παιρνεις;

επίσης, αν θες να έχεις κάπου μια μεταβλητή DateTime που έχει πάρει απο μια άλλη μόνο την ώρα ας πούμε, ένας τρόπος να το κανεις θα ήταν
    var onlyHour = new DateTime(1, 1, 1, otherDate.Hour, 0, 0);
    δηλ βάζεις την dummy ημερομηνία 1/1/0001, και την ώρα σου με 0 λεπτα και δευτερόλεπτα.........
  •  06-04-2012, 13:17 69938 σε απάντηση της 69937

Απ: Εισαγωγη πεδιου time μεσα απο μεταβλητη c#

το βρηκα  παραθετω παρακατω την λυση

ας πουμε οτι εχω ενα object που το ονομαζω ωρα και θελω μεσα απο το datetime picker της c# να περασω μεσα στον sql server 2008 σε ενα πεδιο που το ονομαζω ora και ειναι τυπου time(7) μονο την ωρα  εχω λοιπον το εξης

object ora = DP_ora.Value.TimeOfDay; // το dp_ora ειναι το ονομα που εχω δωσει εγω στο αντικειμενο datepicker με αυτον τον τροπο περναω την ωρα απο το datepicker στην μεταβλητη μου ora

παρακατω παραθετω τον κωδικα που περναω αυτη την μεταβλητη στο πεδιο ora του sql server

ο κωδικας ειναι σε visual c#

object ora = DP_ora.Value.TimeOfDay;
    string vsql1 = string.Format("  select  convert(time,'{0}')  ;insert into Appointment (OraExetasis) values('{0}') ",ora);
    SqlCommand vcom1 = new SqlCommand(vsql1, vcon);
    vcom1.ExecuteNonQuery();

http://dkoum.comze.com
    Δημοσίευση στην κατηγορία:
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems