Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

ComboBox σε LookUp Field σε καρτέλα εισαγωγής

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò getsa. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος getsa στις 28-05-2012, 13:00. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  28-05-2012, 09:28 70403

ComboBox σε LookUp Field σε καρτέλα εισαγωγής

Έχω μια access 2003 βάση την οποία θέλω να διαχειριστώ σε vb2010 εφαρμογή.

Έστω ότι η βάση έχει τους παρακάτω 2 πίνακες με τα αντίστοιχα πεδία:

tblProducts         tblCategories

ID                            ID

Description               Category

Qty

CategoryID

Ο πρώτος πίνακας περιέχει τα προϊόντα κι ο δεύτερος κατηγορίες προϊόντων. Έχει δημιουργηθεί σχέση μεταξύ των 2 πινάκων στα πεδία CategoryID - ID.

Θέλω στην φόρμα εισαγωγής προϊόντων να καταχωρώ το Description του προϊόντος και να επιλέγω από ComboBox την Κατηγορία (CategoryID) χωρίς να χρειάζεται να θυμάμαι το ID της.

Οι επιλογές του ComboBox να είναι το πεδίο Category αλλά στο CategoryID να καταχωρείται το ID.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Ευχαριστώ.

•  28-05-2012, 10:42 70406 σε απάντηση της 70403

Απ: ComboBox σε LookUp Field σε καρτέλα εισαγωγής

Μιλάμε για Windows Forms ή για WPF εφαρμογή? Ο τρόπος που δουλεύουν αυτά τα δύο είναι πολύ διαφορετικός.

Υποθέτωντας ότι μιλάμε  για Windows Form, ορίζεις το πεδίο που θέλεις να εμφανίζεται στο property ComboBox.DisplayMember και την τιμή που θέλεις να φορτώσει (π.χ. το ID) στο ValueMember. Η επιλεγμένη τιμή θα επιστραφεί στην SelectedValue . Μπορείς να δεις ένα παράδειγμα στο documentation της DisplayMember και της ValueMember.

Υποψιάζομαι όμως ότι δεν έχεις εμπειρία σε VB.NET και data binding σε .ΝΕΤ. Μάλλον θα πρέπει να ξεκινήσεις διαβάζοντας γενικά πως δουλεύει το data binding σε Windows Forms.

Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  28-05-2012, 13:00 70408 σε απάντηση της 70406

Απ: ComboBox σε LookUp Field σε καρτέλα εισαγωγής

Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντηση.

Παναγιώτης Καναβός:
    Μιλάμε για Windows Forms ή για WPF εφαρμογή?

Windows Forms

Παναγιώτης Καναβός:
    Η επιλεγμένη τιμή θα επιστραφεί στην SelectedValue .

Θα πρέπει να διαχειριστώ εγώ την επιλεγμένη τιμή μέσω της SelectedValue ;
    Διότι στα πειράματα που έκανα (μέχρι να κάνω το ερώτημα στο φόρουμ) η επιλεγμένη τιμή δεν επέστρεφε στο επιθυμητό πεδίο.

Παναγιώτης Καναβός:
    Υποψιάζομαι όμως ότι δεν έχεις εμπειρία σε VB.NET και data binding σε .ΝΕΤ. Μάλλον θα πρέπει να ξεκινήσεις διαβάζοντας γενικά πως δουλεύει το data binding σε Windows Forms.

Δεν έχω εμπειρία. Έχω να ασχοληθώ αρκετά χρόνια με τον προγραμματισμό και προσπαθώ να επιστρέψω μπαίνοντας απ' ευθείας στα βαθιά... Embarrassed
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems