Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Απορίες σχετικά με routing…

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò neoklis. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος neoklis στις 06-07-2012, 23:22. Υπάρχουν 0 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  06-07-2012, 23:22 70803

Απορίες σχετικά με routing…

Καλησπέρα,

Κοιτάζοντας τι μπορώ να κάνω για φιλικά url προς τις μηχανές αναζήτησης είπα να πειραματιστώ με routing. Αυτό που θέλω να κάνω είναι στην σελίδα μου να εμφανίζονται δωμάτια για περιοχές/υποπεριοχές π.χ. rooms/cyclades/paros

·         Πρόσθεσα ένα global asax

Sub Application_Start(ByVal sender As Object, ByVal e As EventArgs)
            registerRoute(RouteTable.Routes)
        End Sub

Shared Sub registerRoute(ByVal routes As RouteCollection)
            routes.MapPageRoute("RoomRoute", "rooms/{region}/{subregion}", "~/rooms/search.aspx")
        End Sub

·         σε πρώτη φάση διαβάζω από SQL πίνακες και φτιάχνω τα hyperlinks στην default.aspx.

<div>
            <asp:Repeater ID="rptr" runat="server">
                <ItemTemplate>
                    <asp:HyperLink ID="HyperLink1" runat="server"  NavigateUrl='<%# GetRouteUrl("RoomRoute", New With {.region = Eval("RegionDescr"), .subregion = Eval("subRegionDescr")}) %>' >
                    <%# DataBinder.Eval(Container, "DataItem.Url")%> <br />
                </ItemTemplate>
            </asp:Repeater>
            </asp:Label ID="lblstatus" runat="server" Text="Label">
        </div>

Το αποτέλεσμα που παίρνω είναι σωστό, hyperlinks από την βάση μου (rooms/cyclades/paros). Όταν κάνω κλικ στο σύνδεσμο το routing γίνεται σωστά και ανοίγει η σελίδα μου. Η απορία μου είναι η εξής:

Στην σελίδα που έχω κάνει registerRoute και στο onload event, διαβάζω τα page.routedata αλλά στην βάση μου δεν θέλω να κάνω αναζήτηση π.χ με “paros” αλλά με το id του για να κάνω where στον πίνακα που θέλω. Πως λοιπόν μπορώ να έχω στο onload event και τα id από region και subregion;

Ευχαριστώ

Dionisis
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems