Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Μορφοποιηση αποτελεσματων αναζητησης σε βαση...!!

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò kos6101991. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος kos6101991 στις 07-12-2012, 14:14. Υπάρχουν 2 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  06-12-2012, 17:56 71699

Μορφοποιηση αποτελεσματων αναζητησης σε βαση...!!

Kαλησπερα! Θελω να ρωτησω κατι και να σας πω αρχικα πως δεν εχω ιδεα, πως μπορω να κανω κατι τετοιο. Το λεω αυτο, για να ειστε, οσο  μπορειτε πιο λεπτομερεις.
    Αρχικα στη σελιδα θα γινονται καποιες επιλογες απο τον χρηστη και απο πισω θα εκτελειται καποιο query. Αυτο που θελω, ειναι τα αποτελεσματα που θα επιστρεφονται, ας πουμε για παραδειγμα 100 εγγραφες απο καποιον πινακα, θελω σε καθε γραμμη να μου εχει την καθε εγγραφη οχι ομως με τροπο οπως ενα datagrid...δηλ σαν καταλογο θελω κατι πιο εμφανισιμο, για παραδειγμα οπως εμφανιζονται προϊοντα σε ενα e-shop ή στο plaisio που ειναι το ενα κατω απο το αλλο, με τις πληροφοριες του το καθενα...
    Αυτο πως μπορει να γινει δεν εχω ιδεα...μου ειπε ενας φιλος με html table και καθε φορα θα προσθετει δυναμικα γραμμες....

Αν μπορει καποιος ας μου δωσει καποια ιδεα αλλη ή καποια κατευθυνση...

Ευχαριστω!!!

•  06-12-2012, 22:51 71703 σε απάντηση της 71699

Απ: Μορφοποιηση αποτελεσματων αναζητησης σε βαση...!!

Από ότι καταλαβαίνω είναι πως μπορείς να το υλοποιήσεις με GridView αλλά το αισθητικό αποτέλεσμα δεν είναι κάτι ωραίο, οπότε ψάχνεις μία εναλλακτική.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν Repeater, με τον οποίο μπορείς να έχεις απόλυτο έλεγχο στο παραγόμενο markup. Στον Repeater μπορείς να ορίσεις HeaderTemplate, ItemTemplate και FooterTemplate. Στο ItemTemplate θα ορίσεις το markup για ένα στοιχείο του πίνακα σου. Τα HeaderTemplate και FooterTemplate είναι προαιρετικά.

Τέλος, για να πετύχεις κάτι ωραίο σαν αποτέλεσμα θα πρέπει να γράψεις κ κάποια css rules τα οποία μορφοποιήσουν το markup που έφτιαξε ο Repeater.

Τάσος Καραγιάννης

Baby debugging steps...
  •  07-12-2012, 14:14 71707 σε απάντηση της 71703

Απ: Μορφοποιηση αποτελεσματων αναζητησης σε βαση...!!

Σε ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου και πιστευω πως η DataList θα με βολευε καλυτερα..!!!

Ευχαριστω και παλι
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems