Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Thiseas. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος thrylos στις 02-06-2007, 10:55. Υπάρχουν 11 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  01-06-2007, 10:48 32425

    Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

    Όταν στο "BIOS και Πολιτεία" ο 'τρομοκράτης' Κιμούλης καταφέρνει μετά από απίστευτες προσπάθειες να βγει στην TV και να αποκτήσει "βήμα" είναι ΤΟΣΑ αυτά που θέλει να πει αλλά "κολάει" ...
    Κοιτά την κάμερα...
    Το μόνο που καταφέρνει να ψελίσει μετά από ατελείωτα λεπτά σιωπής είναι.... τον Εθνικό μας Ύμνο.

    Ασχολούμενος με την πληροφορική από το 1983,... μετά από 24 χρόνια,... αισθάνομαι  κάπως ετσι!

    Λυπάμαι πάρα πολύ που έφτασα στο σημείο να σβήσω τα posts μου, αλλά νομίζω οτι δεν είχα άλλη μορφή αντίδρασης σε ένα χώρο αποστειρωμένο όπως αυτόν!

    Κύριοι Moderators αναγκάστηκα να σας δωσω το παραπάνω σύντομο βιογραφικό μιας γραμμής σε μια τελευταία προσπάθεια να ανοίξετε λίγο τα αυτιά σας και να κατεβείτε από τον θρόνο σας:

    Κύριοι,
    1. Η γνώση δεν είναι λάφυρο!
    2. Κανείς δεν έχει την απόλυτη γνώση και σε καμιά περίπτωση αυτή δεν μεταφράζεται σε εξουσία, ή καλύτερα δεν πρέπει να μεταφράζεται ως τέτοια.
    3. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ορίζει ένα χώρο "ελεύθερης" διακίνησης ιδεών όπως είναι τα forums χρόνια τώρα (από τότε που "παίζαμε" στο BBS) και να αυθαιρετεί ατιμώριτα.
    Το Internet κύριοι δεν δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει τις προσωπικές φιλοδοξίες ΚΑΝΕΝΟΣ και καμιάς απολύτος εταιρίας είτε λέγεται Microsoft είτε λέγεται SUN είτε οτιδήποτε!!
    4. Το internet υπάρχει πολύ πριν από εμάς και το κυρότερο θα υπάρχει πολύ μετά από εμάς.
    5. Τα Posts σε ένα forum είναι ιερά διότι αντιπροσωπέυουν την αφορμή και την αιτία που όλο το Internet

    δημιουργήθηκε! Δεν είναι δικά σας όσο κι αν νομίζετε οτι έχετε εξουσία επάνω τους.

    Και εξηγούμαι αμέσως με παραδείγματα:

    1ον. Ορισμένοι Mods έχουνε απίστευτο "ύφος". Ένα ύφος του στυλ "γνωρίζω τα πάντα". Δεν "συγχωρούν" ακόμα και λεκτικές ακροβασίες λειτουργώντας με το εξής λανθασμένο τρόπο: Δέιχνεις το φεγγάρι... κοιτάνε το δάχτυλο και σου απαντάνε μα.... από πότε έχεις να κόψεις να νύχια σου!! Αν θες να μάθεις για το φεγγάρι πάρε και διάβασε αυτό το Book! Τα λέει όλα! Σκουλίκι... τολμάς και ρωτάς για το φεγγάρι με τέτοια... νύχια!

    2ον. Αντιδρούν και διαφωνούν σε θέματα που φαίνεται οτι δεν γνωρίζουν και έχουν μια γνώμη για το κάθε τι. Κάποιος μάλιστα ανέφερε σε κάποιο σημείο οτι "Περιπτώσεις σαν και αυτές που περιγράφεις έχω αντιμετωπίσει άπειρες και συνήθως....".
    Σιγά ρε φίλε! Ποιός είσαι κι έχεις αντιμετωπίσει άπειρες? Προσωπικά σου ρίχνω 10 χρόνια και ντρέπομαι να χρησιμοποιήσω τέτοιες λέξεις! Δεν μιλάς στον φίλο σου αλλά σε ΠΟΛΥ κόσμο που ίσως να έχει πολύ μεγαλύτερη εμπειρία από εσένα και να μπορεί να είναι στο κάτω-κάτω πολύ μεγαλύτερός σου. Λίγη σύνεση δεν έβλαψε ποτέ.
    Ηρεμήστε παιδιά! Ακόμα κι εσείς δεν τα ξέρετε όλα!

    3ον. Αποφεύγουν να απαντήσουν επι του πρακτέου. Εντάξει,... καλά τα Links και τα βιβλία αλλά ρε παιδιά αν είχα ανάγκη από τέτοια δεν θα ερχόμουνα εδώ, αλλα θα πήγαινα στο Google! Να είστε πιο πρακτικοί και πιο προσγειωμένοι!

    4ον. Εντάξει, μπορεί να δουλεύετε για την MS, η οποία είναι τεράστια, έχει προσφέρει στην πληροφορική ίσως όσο ελάχιστοι (θετικά + αρνητικά), αλλά ξεφύγετε από το Αμρικάνικο στυλάκι: RTFM, ή "look ODBC, MSC, ABS, AAI" κλπ κλπ.
    Δεν παίζει αυτό.... πλέον.
    Επίσης, αυτό το "MS Valuable... something" είναι too much. Μου θυμίζει τα "γαλόνια" και τα "διακριτικά" στο στρατό.
    Κύριοι όποιος γνωρίζει το αποδεικνύει με τα λόγια του και όχι με το πόσα διακριτικά Microsoft φέρει.

    5ον.(Άσχετο) Επίσης κάποιος στις φωτογραφίες έβγαλε την κοπέλα του την γυναίκα του ή κάτι τέτοιο...
    What is this? Λάφυρο? Τι δείχνει δηλαδή αυτό?
    Μήπως κι εγώ να αρχίσω να βγάζω το αμάξι μου που είναι ferrari κλπ κλπ. και να πώ "κοιτάξτε τι.... οδηγάω"
    Που θα οδηγηθούμε και τι σκοπό θα έχει αυτό?
    Τεσπα.... λίγο άσχετο αλλά ήθελα να το αναφέρω γιατί κάνει πολύ άσχημη εντύπωση.

    Τώρα για τα Posts μου που σβήσατε και την συμπεριφορά σας γενικά !
    [1]. Από το 1ο μου Post αντιμετωπισα από κάποιον Mod μια επιθετική στάση. Κανείς δεν είπε "Φίλε καλώς ήλθες" κλπ κλπ, οπως προβλέπει ο κώδικας "δεοντολογίας" κλπ κλπ... αλλά δεν είναι αυτό. Σπέυσατε να διαφωνήσετε με τα λεγόμενά μου μόνο και μόνο για να πείτε κάτι. Σχεδόν τίποτα επι της ουσίας! Μόνο σε ένα post! Τόσο πολύ που έβαζα τα γέλια πολλές φορές. Και δυστηχώς λίγοι ήτανε αυτοί που απαντάγανε προσγειωμένα.
    Είμαι admin σε άλλο forum Και γνωρίζω πολύ καλά πως πρέπει να φέρεσαι σε κάποιον που σου καταθέτει την εμπειρία του και τον χρόνο του!

    [2].Σ' έναν ελεύθερο χώρο διακίνησης ιδεών δεν έχεte το δικαίωμα κύριοι να διαγράφεtε το Post του άλλου χωρίς να του  στείλετε ένα PM και να τον ενημερώσετε (τουλάχιστον).... και κυρίως όταν στους κανόνες του forum σας ΔΕΝ

    αναφέρετε οτι απαγορεύεται η διακίνηση των e-books.
    Δεν με ενόχλησε που διαγράψατε τα posts μου, με ενόχλησε που η διαγραφή γινλότανε κατ' εξακολούθηση και ήτανε του στυλ "αποφασίζω και διατάζω και δεν ενημερώνω και κανένανε γιατί είμαι Moderator"!
    Επίσης να σας ρωτήσω κάτι άλλο?
    Αν εγώ δανείσω ένα books σε κάποιον, θα μου κάνει μύνηση η εταιρία που το έκδοσε?

    [3]. Επίσης δεν βλέπω να ευχαριστήται κάποιον γενικά! Είτε γιατί έγραψε κάτι καλό είτε γιατί σας είπε ένα καλό λόγο. Λές και αυτά ειναι... δεδομένα

    [4]. Το post "Επίθεση & Άμυνα" χαρακτηρίστικε ως "κακό" τα πρώτα 10 δευτερόλεπτα που μπήκε. Ένα μπράβο σε αυτόν που το διάβασε και το βαθμολόγησε τόσο γρήγορα!
    Ποτέ δεν καταδικάζεις κάτι αν δεν έχεις την γνώση να το απορίψεις! 
    Φυσικά περίμενα να το αιτιολογήσει! Τι να αιτιολογήσει όμως? Έπρεπε να το διαβάσει πρώτα!
    Απλά θεωρώ προκατειλημένη την ενέργεια από κάποιον που δεν έχει την γνώση να το κρίνει (ειδικά όταν με παραπέμπει στην Wikipedia για να μάθω τι ειναι το XSS  lol!!) ενώ στο underground net γίνεται χαμός από τέτοια.... τεσπα... τι λέμε τώρα!! underground net... απαπα!!! πιπέρι... πιπέρι στη γλώσσα!
    Θεωρώ λοιπόν οτι δεν σας πείραξε αφού έσβησα ένα κακό post.

    Δεν θα ασχολουμουνα μαζί σας καθόλου ούτε θα ξόδευα χρόνο αν δεν πίστευα οτι αξίζει να το κάνω.
    Μερικά άτομα (Mods) που είναι πράγματι καλά εδώ μεσα όχι μόνο από γνώσεις αλλά και από συμπεριφορά, όπως ο KelMal που με έκαναν να σκεφτώ οτι ίσως πρέπει να δώσω κάποια εξήγηση.

    Μιας λοιπόν έχετε το λογότυπο θα πρέπει η συμπεριφορά σας να είναι πιο καλή και πιο προσγειωμένη. Έτσι όπως συμπεριφέρεστε μερικοί δυσφημίζετε και εσάς και το forum αυτό και την εταιρία που εκπροσωπείτε. Και σας διαβεβαιώ οτι αυτό ειναι το μόνο που της λείπει: Να δημιουργεί κι άλλους πολέμιους... Έχει ήδη αρκετούς!


    Φαντάζομαι βέβαια οτι και η ζωή του παρόντως Post θα είναι σύντομη.... αλλά δεν πειράζει... άλλοστε ίσως είναι λίγες και οι στιγμές μου εδώ, πριν το ban.

    Προσβλέποντας σε μια.... "καλύτερη συνέχεια"...


    Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας

     

    tHISEAs


    Nothing to declare...
  •  01-06-2007, 11:49 32436 σε απάντηση της 32425

    Απ: Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

    Απαντώντας στο μήνυμα που δημοσίευσε ο συνάδελφος (και ζητώντας και πάλι συγνώμη για το τεχνικό πρόβλημα) έχω να παρατηρήσω τα εξής:

    Στον χρήστη Thiseas έγινε διαγραφή μηνύματος το οποίο μιλούσε για προώθηση ebook μέσω rapidshare, κατι το οποίο αποτελεί καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων και εντάσσεται στην γενικότερη αρνηση του dotNETZone.gr να ενισχύει οποιεσδήποτε ενέργειες αφορούν διακίνηση πειρατικού λογισμικού ή καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων.

    Ο χρήστης ενημερώθηκε τόσο με προσωπικό μήνυμα για τη διαγραφή ενώ έλαβε συστάσεις και για την μετέπειτα αντίδρασή του (διαγραφή από τον ίδιο ολων των μηνυμάτων που είχε δημοσιεύσει ως τότε).

    Απαντώντας όμως στις παρατηρήσεις του, έχω να πω τα εξής:

    Πρώτον και κύριον: Σε μια συζήτηση στην οποία αντιπαραθέτουμε απόψεις, κανείς δεν χρησιμοποιεί την ιδιότητα του moderator. Αρα, αν υπάρχουν διαφωνίες, διαφορές απόψεων κλπ θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας οτι συζητούμε απλά με άλλο ένα μελος του dotNETZone.gr. Το "καπελάκι" του moderator το φοράει ο moderator μόνο για τις διαχειριστικές εργασίες ή για την αποστολή μηνυμάτων όπως το παρόν και όχι για την ανταλλαγή απόψεων. Κανείς δεν το παίζει "αφεντικο" στις απόψεις επειδή τυγχάνει να είναι moderator. Καλό θα είναι να μην βασιζόμαστε στην ιδιότητα του συνομιλητή μας για να παραπονεθούμε, όταν οι απόψεις του διαφέρουν από τις δικές μας.

    Επίσης κανείς μας δεν δουλεύει για την MS. Το έχουμε αναφέρει αρκετές φορές αυτό.

    Το τι θα βάλει ο καθένας στο avatar του είναι προσωπική του υπόθεση εφόσον δεν αποτελεί copyrighted/προσβλητικό θέμα. Δεν καταλαβαίνω τι έχει να κανει αυτή η παρατήρηση.

    Στέκομαι τώρα στις αναφορές του χρήστη Thisseas σχετικά με τη διαχείριση των posts:

    [1]. Από το 1ο μου Post αντιμετωπισα από κάποιον Mod μια επιθετική στάση. Κανείς δεν είπε "Φίλε καλώς ήλθες" κλπ κλπ, οπως προβλέπει ο κώδικας "δεοντολογίας" κλπ κλπ... αλλά δεν είναι αυτό. Σπέυσατε να διαφωνήσετε με τα λεγόμενά μου μόνο και μόνο για να πείτε κάτι. Σχεδόν τίποτα επι της ουσίας! Μόνο σε ένα post! Τόσο πολύ που έβαζα τα γέλια πολλές φορές. Και δυστηχώς λίγοι ήτανε αυτοί που απαντάγανε προσγειωμένα.
    Είμαι admin σε άλλο forum Και γνωρίζω πολύ καλά πως πρέπει να φέρεσαι σε κάποιον που σου καταθέτει την εμπειρία του και τον χρόνο του!

    Φίλε Thisseas, αυτό εντάσσεται σε οτι ανέφερα παραπάνω. Δεν μιλούσες με ένα moderator όταν συζητούσατε. Μιλούσες απλά με άλλον ένα χρήστη του dotNETZone.gr.

    [2].Σ' έναν ελεύθερο χώρο διακίνησης ιδεών δεν έχεte το δικαίωμα κύριοι να διαγράφεtε το Post του άλλου χωρίς να του  στείλετε ένα PM και να τον ενημερώσετε (τουλάχιστον).... και κυρίως όταν στους κανόνες του forum σας ΔΕΝ αναφέρετε οτι απαγορεύεται η διακίνηση των e-books.

    Οι κανονισμοί γράφουν τα εξής: Παρόλο που είναι αυτονόητο, ας ξεκαθαρίσουμε ότι απαγορεύεται να διακινείται οποιασδήποτε μορφής παράνομο υλικό μέσω των forums του dotNetZone.gr (πορνογραφικό υλικό, πειρατικά προγράμματα, cracks, keygens, serial numbers, κ.α.).  Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι το dotNetZone.gr έχει το δικαίωμα να σβήνει όλα τα τέτοιου είδους μηνύματα καθώς και να κάνει ban τα μέλη που τα έγραψαν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι υποχρεωμένο να το κάνει, ούτε να μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για την τυχών ύπαρξη τέτοιων μηνυμάτων.

    Δεν με ενόχλησε που διαγράψατε τα posts μου, με ενόχλησε που η διαγραφή γινλότανε κατ' εξακολούθηση και ήτανε του στυλ "αποφασίζω και διατάζω και δεν ενημερώνω και κανένανε γιατί είμαι Moderator"!
    Επίσης να σας ρωτήσω κάτι άλλο?
    Αν εγώ δανείσω ένα books σε κάποιον, θα μου κάνει μύνηση η εταιρία που το έκδοσε?

    Υπάρχει αιτιολογία για κάθε διαγραφή μηνύματος για την οποία ο χρήστης ενημερώνεται μέσω προσωπικού μηνύματος. Ο moderator δεν είναι υποχρεωμένος να συντάξει αιτιολογία αν το μήνυμα είναι αντίθετο με τους κανονισμούς του DNZ.

    Για το θέμα του δανεισμού, είναι δικό σου θέμα. Το e-book εφόσον είναι εμπορικό θεωρείται παράνομο υλικό και ναι, η εταιρία που το εξέδωσε έχει το δικαίωμα να σου κάνει μήνυση αν το επιθυμεί. Το dotNETZone.gr έχει το δικαίωμα διαγραφής του μηνύματος όπως προανέφερα.

    [3]. Επίσης δεν βλέπω να ευχαριστήται κάποιον γενικά! Είτε γιατί έγραψε κάτι καλό είτε γιατί σας είπε ένα καλό λόγο. Λές και αυτά ειναι... δεδομένα

    Δεν είναι καθόλου δεδομένα και τα μέλη μας μπορουν να σου επιβεβαιώσουν οτι όταν γράφεται κατι καλό αναγνωρίζεται άμεσα. Δεν είμαστε θεοί, πράγματα μας ξεφεύγουν, αλλά στην πλειοψηφία των περιπτώσεων αυτό συμβαίνει.

    [4]. Το post "Επίθεση & Άμυνα" χαρακτηρίστικε ως "κακό" τα πρώτα 10 δευτερόλεπτα που μπήκε. Ένα μπράβο σε αυτόν που το διάβασε και το βαθμολόγησε τόσο γρήγορα!
    Ποτέ δεν καταδικάζεις κάτι αν δεν έχεις την γνώση να το απορίψεις! 

    Δεν μπορούμε να κριτικάρουμε την αιτία που οδήγησε ένα μέλος να βαθμολογήσει ένα post καλά ή κακά. Η βαθμολόγηση υπάρχει, είναι στη διάθεση όλων των μελών, και είναι καθαρά υποκειμενική.

    Θεωρώ λοιπόν οτι δεν σας πείραξε αφού έσβησα ένα κακό post.

    Εχουν υπαρξει και χειρότερα και καλύτερα posts. Κανένας χρήστης, αν θέλουμε να επικαλεστούμε τη δεοντολογία, δεν "κρεμάει" τους άλλους που έχουν απαντήσει σε δικό του post (δίνοντας προσωπικό τους χρονο για να το κάνουν) σβήνοντας την αρχική του δημοσίευση. Ειναι εξίσου κακό με το να παραπονούμαστε για τους "κακούς" χρήστες οι οποίοι "πολεμούν" τις απόψεις μας...

    Μιας λοιπόν έχετε το λογότυπο θα πρέπει η συμπεριφορά σας να είναι πιο καλή και πιο προσγειωμένη. Έτσι όπως συμπεριφέρεστε μερικοί δυσφημίζετε και εσάς και το forum αυτό και την εταιρία που εκπροσωπείτε. Και σας διαβεβαιώ οτι αυτό ειναι το μόνο που της λείπει: Να δημιουργεί κι άλλους πολέμιους... Έχει ήδη αρκετούς!

    Δεν εκπροσωπούμε καμία εταιρία. Το ξαναλέμε. Τα "χώνουμε" και εμείς στη Microsoft, αρκετές φορές, όσο και αν δεν θέλουν κάποιοι να το πιστέψουν. Οτι η Microsoft είναι ικανοποιημένη να βλέπει μια κοινότητα να ασχολείται με τις τεχνολογίες της, είναι προφανές. Δεν δεχόμαστε όμως ούτε οδηγίες ούτε κατευθύνσεις από τη Microsoft. Είμαστε ελεύθεροι να εκφράσουμε τις απόψεις μας. Δεν θα γίνουμε "καλοί" επειδή η εταιρία αυτή έχει "πολέμιους" σε καμία περίπτωση. Οσο για τη συμπεριφορά, λυπάμαι αλλά είμαι υποχρεωμένος να διαφωνήσω. Ο μέσος όρος ηλικίας των moderators είναι 33+, έχουμε όλοι ξεπεράσει το σύνδρομο του "παντοδύναμου" που συνήθως εμφανίζεται σε μικρότερες ηλικίες, είμαστε σχεδόν όλοι οικογενειάρχες, εργαζόμενοι και πληρώνουμε πολύ ακριβά τη συμμετοχή μας εδώ σε όρους χρόνου, χωρίς να λαμβάνουμε χρηματική ανταμοιβή. Λοιπον, δεν θεωρώ οτι κανείς από εμάς "την έχει δει" καπως και είμαι απόλυτα σιγουρος για αυτό.


    Φαντάζομαι βέβαια οτι και η ζωή του παρόντως Post θα είναι σύντομη.... αλλά δεν πειράζει... άλλοστε ίσως είναι λίγες και οι στιγμές μου εδώ, πριν το ban.

    Δεν υπήρξε ban, μόνο συνεχές moderation μετά την (κακή, κατά τη γνώμη μου) αντίδρασή σου να σβήσεις τα ίδια τα μηνύματά σου.

     

    Ελπίζω να ξεκαθαρίζω κάποια πράγματα. Να τελειώσω λέγοντας το εξής προς το συνάδελφο Thisseas:

    Αγαπητέ συνάδελφε, βλέπεις οτι οι περισσότεροι από εμάς απαντούμε χρησιμοποιώντας το πραγματικό μας ονοματεπώνυμο στην υπογραφή μας. Οχι μόνο αυτό, αλλά πολλές φορές δίνουμε σε χρήστες που θέλουν να μιλήσουν μαζί μας τόσο τα msn μας όσο και άλλα μας στοιχεία. Δεν το λέω για να ευλογήσω τα γένια μου, αλλά για να σου πω οτι ελεύθερα μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου τόσο με email όσο και τηλεφωνικά ακόμα προκειμένου να επιλύσεις όποιες απορίες έχουν δημιουργηθεί και να λύσουμε όποιες παρεξηγήσεις ενδεχομένως έχουν γίνει.

    Πιστεύω οτι η μεγαλύτερη παρεξήγηση είναι το πώς λειτουργούμε. Λειτουργούμε σαν μια ομάδα, που στους κόλπους της δέχεται όλους οσους έχουν να καταθέσουν μια άποψη, ασχέτως ιδιότητας, ηλικίας, επιπέδου γνώσεων. Στις απόψεις υπάρχουν πάντοτε αντίλογοι. Ορισμένοι δεν είναι έτοιμοι για αντίλογο, άλλοι πάλι κάνουν μεγάλη "φασαρία" στον αντίλογό τους. Ολα είναι φυσικά, διότι είμαστε ξεχωριστοί άνθρωποι και προσωπικότητες. Ομως, σε καμία περίπτωση mod δεν έχει καταχραστεί εξουσία προκειμένου να υπερισχύσει σε διάλογο. Δεν είναι λογικό. Είμαστε (αρκετοί από εμάς) επαγγελματίες και τέτοια πράγματα δεν έχουν θέση εδώ.

    Πιστεύω οτι μια πιό ουσιαστικη επικοινωνία (μαζί μου ή με κάποιον άλλον mod) θα βοηθήσει στο να λυθούν όσες παρεξηγήσεις έχουν δημιουργηθεί, και προσβλέπω σε αυτή αν και εσύ το επιθυμείς.

     


    Σωτήρης Φιλιππίδης

    DotSee Web Services

    View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

    DotNetNuke them!
  •  01-06-2007, 15:50 32454 σε απάντηση της 32425

    Απ: Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

    Μπαίνω στο dotnetzone τον τελευταίο καιρό σχεδόν καθημερινά.

    Όχι γιατί πάντα έχω κάποιο πρόβλημα αλλά επειδή μου αρέσει να διαβάζω τα προβλήματα των συναδέλφων. Θεωρώ ότι μπορείς να αποκομίσεις πολλά από τις απορίες των άλλων

    Αν δεν κάνω λάθος thisea μπήκες στην ομάδα σχετικά πρόσφατα. Πραγματικά χαιρόμουν τις απαντήσεις που έδινες.  Ήταν πάντα καλογραμμένες και με ειλικρινή διάθεση να βοηθήσεις και να μεταφέρεις την εμπειρία σου.

    Το post "Επίθεση & Άμυνα" δεν μπορώ να το κρίνω τεχνικά... έχω πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μου για τέτοια. Οφείλω όμως να πω ότι μου κέντρισε αμέσως τον ενδιαφέρον. Ξαφνικά εμφανίζεται ενα Post από το ουκ ανευφ... χωρίς αφορμή (αν δεν κάνω λάθος) από κάποια ερώτηση, απλά για να προσφέρει γνώση και εμπειρία!

    Εύχομαι η παρεξήγηση να λάβει τέλος και να δούμε πολλά, πολλά ακόμα δικά σου Post

  •  01-06-2007, 18:42 32461 σε απάντηση της 32454

    Απ: Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

     Θα καταθέσω την άποψη μου ώς απλός χρήστης. Αν και δεν γράφω συχνά μπαίνω καθημερινά στο dotnetzone.gr. Θεωρώ ότι είναι από τα πιό ποιοτικά και υψηλού επιπέδου site σε ελληνικό επίπεδο. Παρακολούθησα τα posts συγκεκριμένου μέλους από την μέρα που μπήκε. Γι αυτό, χωρίς να έχω κάποια ιδιότητα για να πρέπει να υπερασπίσω τον εαυτό μου, θέλω και γώ να πώ τα εξής:
    α) Όπως απαιτείς να σέβεται κάποιος την άποψη σου να σέβεσαι και συ την δική του. Άν θεωρείς ότι έχεις δίκιο απόδειξε το με τις γνώσεις σου και όχι με το να παραπονιέσαι ότι ο άλλος "χώνεται" σε όλα τα θέματα. Αν έχει την δυνατότητα να ασχοληθεί με ένα θέμα, αυτό φαίνεται στα γραφόμενα του.
    β) Το internet έχει εξελιχθεί έστω και αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους. Ο καιρός που το internet άνηκε στους μυημένους, οι οποίοι έκαναν ότι τους γουστάρει, έχει περάσει. Τώρα ανήκει σε όλη την κοινωνία. Και οι κοινωνίες λειτουργούν σωστά μόνο με ΝΟΜΟΥΣ!(Ολοι μας 'εχουμε επισκεφτεί fora όπου ο καθένας γράφει ότι γουστάρει και όπώς γουστάρει)
    γ) Αν ζητάς βοήθεια και κάποιος σου παραθέτει link, σημαίνει ότι αυτό μπορει να σου δώσει, καλή του προαίρεση, λές και ευχαριστώ. Αλλιώς υπάρχουν και τα καλοπληρωμένα σεμινάρια!
    δ) Τα διακριτικά του καθενός δέν είναι για διαφήμιση. Με τη νοοτροπία του internet και την ανωνυμία ο καθένας λέει ότι γουστάρει. Άρα λίγα διακριτικά για να πιστοποιήσουν την ιδιότητα με την οποία μιλά ο καθένας δεν βλάπτουν. Άλλο βάρος έχει η απάντηση του MVP και άλλο του ανώνυμου. Έχοντας μπροστά μου ένα MVP ξέρω με ποιόν έχω να κάνω αφού έχω μπροστά μου το βιογραφικό του. Πράγμα που προσδίδει άλλη ευθύνη στον γραφόντα γιατί αξιολογείται και ο ίδιος. Και γώ έχω το MCP ώς διακριτικό. Έστι δέν νοούμαι να πώ κάτι για το οποίο δεν είμαι βέβαιος. Ο thiseas μπορεί να πεί ότι θέλει χωρίς να τον ξέρει κανείς.

    Τέλος. λάθη ώς προς τους κανόνες έχουν γίνει αρκετές φορες. Συνήθως τα μέλη συμορφώνονται. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που θεωρούν πολύ ταπεινωτικό το συγνώμη...


    View Παναγιώτης Χαραλάμπους's profile on LinkedIn
    Coding at Mediterranean Acoustics
  •  01-06-2007, 21:21 32469 σε απάντηση της 32425

    Απ: Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

    Έχω την αίσθηση ότι για κάποια αιτία έχουμε μπει στη διαδικασία να υπερασπιστούμε την συγκεκριμένη κοινότητα/forum.

    Έχω βρεθεί σε πολύ ¨σκληρές¨ λεκτικές αντιπαραθέσεις στην συγκεκριμένη κοινότητα/forum.
    Ποτέ δεν ένοιωσα το ¨σπαθί¨ της λογοκρισίας.

    Κρίνω ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά είναι στοχευόμενη με σκοπό να μειώσει – απαξιώσει την συγκεκριμένη κοινότητα / forum.

    Και εξηγώ...
    Ο
    Thiseas ¨μπήκε¨ δυνατά στο forum με θέματα που πραγματικά έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.
    Κάποια μέλη συμφώνησαν, διαφώνησαν, συμπλήρωσαν τα λεγόμενα του.
    Μέχρι εδώ μια χαρά.

    Και ξαφνικά βλέπουμε μια αναίτια ΕΠΙΘΕΣΗ του Thiseas προς όλους μας, αιτιολογώντας  αυτή του την συμπεριφορά, γενικεύοντας (Η γνώση δεν είναι λάφυρο! κλπ.).
    Σε αυτές τις αρχές όλοι πάνω-κάτω είμαστε κοντά.
    Θα έπρεπε να ξέρει όμως ο
    Thiseas ότι αναιτιολόγητη γενίκευση ενός θέματος είναι χαρακτηριστικό μιας συμπεριφοράς που ορίζεται ως τουλάχιστον λαϊκίστικη .

    Και εξηγώ το λαϊκίστικη.
    Όταν άρχισε την  αιτιολόγηση της συγκεκριμένης συμπεριφοράς περιμέναμε να δούμε το θέμα που τον ενόχλησε ή είχε αντίρρηση.

    Αμ δε...

    Τον ενόχλησε ότι κάποιος «mod» όπως λεει, είχε επιθετική στάση.
    Τον ενόχλησε που κάποιος έσπευσε να διαφωνήσει μαζί του μόνο και μόνο επειδή ήθελε να πει κάτι.
    «Σχεδόν τίποτα επί της ουσίας!».
    Όλα αυτά όπως ο ίδιος έκρινε ([1]).

    Χρησιμοποιεί την έννοια της ελεύθερης διακίνησης ιδεών για να τεκμηριώσει την διακίνηση παράνομου υλικού.
    Με την πράξη του αυτή δίνει επιχειρήματα σε όλους αυτούς που είναι εχθροί της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών – γνώσης ([2]).

    Ο Thiseas έκρινε ότι όλοι εμείς είμαστε αγενείς, αγνώμονες και δεν αποδίδουμε το ευχαριστώ σε αυτούς που μας βοήθησαν, ενίσχυσαν, συμπλήρωσαν ([3]).

    Ο Thiseas άνοιξε ένα θέμα πραγματικά πολύ ενδιαφέρον (Επίθεση & Άμυνα).
    Θα ήθελα να μάθω από που κατάλαβε ότι το θέμα χαρακτηρίστηκε ¨κακό¨;
    Πάλι χρησιμοποιεί  την ίδια τακτική και επιτίθεται σε ένα μέλος του
    forum χαρακτηρίζοντας την δημοσίευση του «Απλά θεωρώ προκατειλημμένη την ενέργεια από κάποιον που δεν έχει την γνώση να το κρίνει». ([4]).

    Αυτό με το «Άσχετο».
    Πραγματικά πολύ δυνατό επιχείρημα ([5] νομίζω ότι είναι το 5 γιατί δεν υπάρχει πλέον).
    Ο
    Thiseas έκρινε και την ηθική μας.
    Τι μου θυμίζει,  τι μου θυμίζει ...
     

    Thiseas
    Τα παραπάνω φαίνονται να είναι επιθετικά.
    Αλλά να είσαι σίγουρος ότι κανείς από τους
    Moderators / Administrators του συγκεκριμένου forum δεν θα τα διαγράψει ακόμα και αν είναι καθετα αντίθετοι  με  την απόψη που διατυπώνω.

    Υ.Σ.

    ‘Όταν έχεις το σφυρί αρχίζεις να βλέπεις τα πάντα σαν καρφιά

     

     


    Φιλάρετος Σεβαστιάδης.

    Albert Camus: Life is the sum of your choices.

  •  01-06-2007, 21:35 32473 σε απάντηση της 32425

    Απ: Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

    Νομίζω ότι το θέμα πρέπει να σταματήσει εδώ, έχει πάρει ήδη πολλή έκταση και έχει καταναλώσει CPU time σε πολλούς ανθρώπους. Ας επιστρέψουμε στα καθ' ημάς.
    Και δε χρειάζεται να την πέφτουμε ομαδικά σε κάποιον που (αδίκως κατά τη γνώμη μου) τα πήρε και έγραψε ένα εμπρηστικό post. Πήρε τις απαντήσεις που έπρεπε, και, από εκεί και πέρα, ο αναμάρτητος τον πρώτον λίθον βαλέτω.

    Νατάσα Μανουσοπούλου
  •  01-06-2007, 21:48 32474 σε απάντηση της 32473

    Απ: Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

    Οκ.
    Μαζί σου...

    Φιλάρετος Σεβαστιάδης.

    Albert Camus: Life is the sum of your choices.

  •  01-06-2007, 22:14 32475 σε απάντηση της 32474

    Απ: Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

    Και εγώ θα συμφωνήσω με τη Νατάσα. Αν και δεν μπορούμε παρά να ευχαριστήσουμε όσους στηρίζουν το DNZ με τα γραφόμενά τους, από την άλλη μην ξεχνάμε και τους κανονισμούς μας: Δεν πρέπει να επικεντρωνόμαστε σε προσωπικές κριτικές έναντι άλλων μελών. (Πλην των moderators που είναι η δουλειά τους να τρώνε αυτό το "πακέτο"). Συνεπώς, θα παρακαλούσα αν συνάδελφοι επιθυμούν να σχολιάσουν σε αυτό το thread, να μην επικεντρώνονται στη συμπεριφορά του εν λόγω χρήστη. (Φιλάρετε, δεν αποτελεί "σπόντα" για σενα αυτό :) Κατέθεσες την άποψή σου, απλά δεν θα επιθυμούσαμε να επεκταθεί η κριτική επικεντρωμένη στο άτομο Thiseas αλλά περισσότερο να εστιαστεί στο κομμάτι του τι σημαίνει "κοινότητα" που πολύ καλά περιγράφεις εσύ και οι υπόλοιποι συνάδελφοι)

     


    Σωτήρης Φιλιππίδης

    DotSee Web Services

    View Sotiris Filippidis's profile on LinkedIn

    DotNetNuke them!
  •  01-06-2007, 22:25 32477 σε απάντηση της 32461

    Απ: Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

    Pak:

    [1] Αν και δεν γράφω συχνά μπαίνω καθημερινά στο dotnetzone.gr. Θεωρώ ότι είναι από τα πιό ποιοτικά και υψηλού επιπέδου site σε ελληνικό επίπεδο. ...

    [2] Και γώ έχω το MCP ώς διακριτικό. Έστι δέν νοούμαι να πώ κάτι για το οποίο δεν είμαι βέβαιος.

    [3] Ο thiseas μπορεί να πεί ότι θέλει χωρίς να τον ξέρει κανείς.

    [4] Τέλος. λάθη ώς προς τους κανόνες έχουν γίνει αρκετές φορες. Συνήθως τα μέλη συμορφώνονται. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που θεωρούν πολύ ταπεινωτικό το συγνώμη...

    [1]. Θα συμφωνήσω μαζί σου.

    [2]. Ok.... this is your problem....

    [3]. Μην ορκίζεσαι για αυτό φίλε μου..... υπάρχει κ μια στις 100 να μην είναι έτσι.

    [4]. Πράγματι... Συγγνώμη οφείλω να ζητήσω που έσβησα κάποια posts μου. Όχι όμως για κάτι άλλο. 

     

    Filaretos:
    [1]. Κρίνω ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά είναι στοχευόμενη με σκοπό να μειώσει – απαξιώσει την συγκεκριμένη κοινότητα / forum.

    [2] Και ξαφνικά βλέπουμε μια αναίτια ΕΠΙΘΕΣΗ του Thiseas προς όλους μας, αιτιολογώντας  αυτή του την συμπεριφορά, γενικεύοντας (Η γνώση δεν είναι λάφυρο! κλπ.).

    [3] Χρησιμοποιεί την έννοια της ελεύθερης διακίνησης ιδεών για να τεκμηριώσει την διακίνηση παράνομου υλικού.
    Με την πράξη του αυτή δίνει επιχειρήματα σε όλους αυτούς που είναι εχθροί της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών – γνώσης ([2]).

    [4] Ο Thiseas έκρινε ότι όλοι εμείς είμαστε αγενείς, αγνώμονες και δεν αποδίδουμε το ευχαριστώ σε αυτούς που μας βοήθησαν, ενίσχυσαν, συμπλήρωσαν ([3]).

    [5].Ο Thiseas έκρινε και την ηθική μας.
    Τι μου θυμίζει,  τι μου θυμίζει ...
     

     

    [1]. Βαρύς χαρακτηρισμός και αν μη τι άλλο άδικος!!

     

    [2]. Εδώ είναι το λάθος που κάνεις και είναι και η βασική σου παραδοχή που χαρατηρίζει όλο σου το σχόλιο. Οτι επιτέθηκα προς ΟΛΟΥΣ σας. Αυτό βέβαια είναι καλό να το λες γιατί κερδιζεις με το μέρους ΟΛΟΥΣ, κάνοντας τους να νομίζουν οτι δέχονται επίθεση.... Μήπως αυτό είναι λίγοτερο λαϊκίστικο?

    Φυσικά και δεν ισχύει βέβαια!!

     

    [3]. Εσύ ποτέ δεν έχεις περάσει με κόκκινο φανάρι?

    Εσύ ποτέ δεν έβαλες κάποιο πρόγραμμα / λειτουργικό με c(l)opy / paste?

    ΌΛΑ τα έχεις αγοράσει?

    Τα windows, το office, τους compilers? ΌΛΑ τα έχεις αγοράσει?

    Μιλάτε για παρανομία, για serials, για πορνογραφικα υλικά κλπ κλπ...

    ΕΛΕΟΣ !!!

    Ένα βιβλίο είπα να δώσω για να βοηθηθούν κάποια παιδιά που πιθανόν δεν έχουν την δυνατότητα να το αγοράσουν. Ξέρετε υπάρχουν και τέτοια!!

    Τόσο κακό ήτανε πια.... που με κατηγορείς οτι "τεκμηριώνω την διακίνηση παρανομου υλικού" - βάζεις και το παράνομο σε bold... λες να φοβηθώ? - lolol

    Έπεσε έξω η Microsoft Press.

     

    [4]. Βλέπε [2].

     

    [5] Βλέπε [2].

     

    Τεσπα.... λοιπόν... για να τελειώνουμε!

    Σας ευχαριστώ για τα σχόλια σας και για τον χρόνο σας.

    Δεν θα απαντήσω όμως σε άλλα, ούτε θα κάνω περαιτέρω διάλογο επ' αυτού. Άλλοστε το forum έχει σημαντικότερα πράγματα να ασχοληθεί.

    Ελπίζω τον ίδιο ζήλο που δείξατε με τις απαντήσεις σας εδώ, τον ιδιο να δείξετε και σε όποιον ζητάει τη βοηθεια σας... παντού όμως.

     

    Κλείνοντας θα προσπαθήσω φιλικά να υποσχεθώ αυτό που μου ζήτησε κάποιος...

     

    georgini:
    Εύχομαι η παρεξήγηση να λάβει τέλος και να δούμε πολλά, πολλά ακόμα δικά σου Post


    Nothing to declare...
  •  01-06-2007, 23:29 32479 σε απάντηση της 32477

    Απ: Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

    Η αλήθεια είναι ότι πιθανόν έκανα λάθος και έριξα βάρος και σε έκρινα μόνο από την «γκρίνια» σου :).


    Τα θέματα που έβαλες στο forum πραγματικά έχουν μεγάλο ενδιαφέρον.


    Για τον χαρακτηρισμό του «λαϊκιστή» ήμουν υπερβολικός και  σου ζητώ συγνώμη αν σε αδίκησα. 


    Με το θέμα του bold στο ¨παράνομο¨ ειλικρινά σου λεω ότι ο σκοπός μου δεν ήταν να σε ¨φοβίσω¨.
    Έχω πολλά χρόνια να χρησιμοποιήσω
    ClopyRight  λογισμικό και δυσανασχετώ με αυτή την χρήση.
    Έχω βέβαια την ευκολία να  μου τα διαθέτει η εταιρία που εργάζομαι (και σίγουρα δεν εργάζομαι στην
    Microsoft) ή γιατί είναι κάτω από GNU.


    Σαν επίλογο θα συμφωνήσω με την συνάδελφο ...
    «Εύχομαι η παρεξήγηση να λάβει τέλος και να δούμε πολλά, πολλά ακόμα δικά σου
    post


    Φιλάρετος Σεβαστιάδης.

    Albert Camus: Life is the sum of your choices.

  •  01-06-2007, 23:51 32480 σε απάντηση της 32479

    Απ: Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

    Έτσι όπως ήμαστε μια ωραία αγαπημένη παρέα... να βγούμε μια φωτογραφία όλοι μαζί στο event της Τρίτης;

    Dimitris Papadimitriou
    Software Development Professional
    dotNETZone.gr News

    Οι απαντήσεις παρέχονται για συγκεκριμένες ερωτήσεις και χωρίς καμιά εγγύηση. Διαβάστε επίσης τους όρους χρήσης.
  •  02-06-2007, 10:55 32491 σε απάντηση της 32480

    Απ: Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

    Thisseas
    Μπαίνω στο φόρουμ εδώ και ενάμιση χρόνο.
    Είναι ένα πολύ σοβαρό και ποιοτικό φόρουμ.
    Ως Linuxάς έχω εκφράσει πολλές φορές απαξιωτικές απόψεις για κάποια προιόντα, πρακτικές και κινήσεις της Microsoft και δε λογοκρίθηκα.
    Τρέφω πάντα μέσα μου την πίστη ότι όλοι οι developers του κόσμου (και του φόρουμ) θα φωτιστούν και θα προγραμματίζουν σε Unix/Linux περιβάλλοντα και με καλύτερες συνθήκες απ' ότι τώρα.
    Εαν έδωσες e-book που δεν το έγραψες εσύ ο ίδιος και σου σβήσανε post τότε καλά κάνανε γιατί πρέπει να προστατέψουν το forum από τυχόν νομικούς μπελάδες. Έχω διαβάσει για ποινικές διώξεις κατά forum/bloggers στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για πολύ λιγότερα.
    Ελπίζω πάντως εσύ να συνεχίσεις να ποστάρεις εδώ.

    Powered by openSuSE 11 64-bit Edition
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems