Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

 

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Εμφάνιση λίστας στη κορυφή ενός site

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò geosieben. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Παναγιώτης Καναβός στις 23-12-2008, 14:25. Υπάρχουν 3 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  23-12-2008, 12:55 47107

    Εμφάνιση λίστας στη κορυφή ενός site

    Καλησπέρα και καλές γιορτές σε όλους,

    Εχω μια λίστα (Contact List) μέσα σε ένα site του SharePoint. Αυτό που θέλω είναι να την μετακινήσω ή να την αντιγράψω στην κορυφή αυτού του site. Δήλαδη ο χρήστης με το που θα πατάει το όνομα του site στο navigation bar, να του εμφανίζεται αμέσως η λίστα δίχως να πρέπει να την ψάξει μέσα στο site, ούτε στην Quick Lauch. Υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει; Η λίστα έχει μέσα ήδη δεδομένα και συνεχώς θα εμπλουτίζεται οπότε δεν πρέπει να είναι μονάχα μια στατική απεικόνιση.

    Οποιος μπορεί να βοηθήσει...

  •  23-12-2008, 13:27 47108 σε απάντηση της 47107

    Απ: Εμφάνιση λίστας στη κορυφή ενός site

    Διαβάζοντας τις ερωτήσεις σου αναρωτιέμαι μήπως θα έπρεπε να παρακολουθήσεις μερικά web casts ή να κοιτάξεις τα tutorials του Sharepoint. Το Sharepoint είναι δυσκολότερο απ' ότι φαίνεται από τα demo και είναι δύσκολο να το δουλέψεις, πόσο μάλλον αν δεν έχεις καταλάβει τις βασικές έννοιες. Αν δεν είσαι developer ίσως θα έπρεπε να ψάξεις για κάποια εταιρεία ή εξωτερικό συνεργάτη για να σε βοηθήσει.

    Όσον αφορά τις ερωτήσεις σου:
    • Το Quick Launch είναι το μενού του Sharepoint και μπορείς άνετα να προσθέσεις ένα menu item με τη λίστα σου. Γιατί δεν το χρησιμοποιείς? Έτσι ο χρήστης θα βλέπει αμέσως τα contacts και δεν θα χρειαστεί να ψάξει τίποτε. Εδώ που τα λέμε, αυτό είναι και η default συμπεριφορά, οπότε τί προσπαθείς να κάνεις?
    • Τί εννοείς "με το που θα πατάει το όνομα του site στο navigation bar"? Θέλεις να αντικαταστήσεις την πρώτη σελίδα με τη λίστα? Γιατί δεν προσθέτεις απλά τη λίστα στην πρώτη σελίδα ως web part?
    • Οι λίστες του Sharepoint προφανώς δεν είναι στατικές, οπότε κάτι άλλο θέλεις να πεις.
    Έχω ξαναγράψει αρκετές φορές για το πόσο σημαντικό είναι να κάνει κάποιος μία καλή ερώτηση, και να ρωτάει αυτό που θέλει, όχι πως νομίζει ότι θα γίνει. Υποψιάζομαι ότι εσύ θέλεις στην πρώτη σελίδα του site να εμφανίζεται το contact list. Αντί να ρωτήσεις αυτό όμως, ρωτάς κάτι εντελώς διαφορετικό. Εκτός και αν αυτό που ρωτάς είναι πως να ενσωματώσεις τη λίστα χωρίς μενού μέσα σε άλλη εφαρμογή ή site. Κι αυτό όμως είναι διαφορετικό από αυτό που ρώτησες.

    Τελικά, τί θέλεις να κάνεις?

    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
  •  23-12-2008, 14:09 47114 σε απάντηση της 47108

    Απ: Εμφάνιση λίστας στη κορυφή ενός site

    Καταρχήν ζητώ συγνώμη για τις πολλαπλές ερωτήσεις (ενοχλήσεις) ομως είμαι πολύ νέος στο Sharepoint και πιέζομαι πραγματικά πολύ να το ανακαλύψω. Προσπαθώ επίσης να επεξηγώ τις ερωτήσεις μου πάρα πολύ για να μην υπάρχει η δυνατότητα παρερμηνείας ομως κάποιες φορές γίνονται και λάθος επεξηγήσεις. Αυτό που θέλω είναι ακριβώς αυτό που είπες: Στην πρώτη σελίδα του site να εμφανίζεται το contact list. Πρόσθεσα ενα web part που το κάνει ομως το πρόβλημα ειναι οτι δεν εμφανίζει τις επιλογές "New, Actions, Settings" στην κορυφή της. Εμφανίζει τη λίστα χωρίς το μενού της.

    Κράτησα τα links που μου είχες στείλει σε αλλο post και θα τα μελετήσω με την πρώτη ευκαιρία. Αν έχεις και αλλα links για beginners ειναι καλοδεχούμενα.

    Ευχαριστώ για ολη την βοήθεια...

    Γιώργος

  •  23-12-2008, 14:25 47118 σε απάντηση της 47114

    Απ: Εμφάνιση λίστας στη κορυφή ενός site

    Αυτό που ζητάς είναι το Toolbar Type το οποίο υπάρχει στο web part properties. Στα properties πηγαίνεις μέσω του μενού του Web part, με το Modify Shared Web part.

    Νομίζω ότι θα πρέπει να πάρεις τα πράγματα από την αρχή και να δεις τα διάφορα tutorials και web casts ξεκινώντας από το End User Help and How To . Η μορφή του toolbar είναι κάτι το οποίο μπορεί να τροποποιήσει ο κάθε χρήστης στην σελίδα του για να την προσαρμόσει στις προτιμήσεις του. Πραγματικά, θα πρέπει να δεις τί κάνει το Sharepoint από τη σκοπιά του χρήστη πριν αρχίσεις τις τροποποιήσεις.

    Παναγιώτης Καναβός, Freelancer
    Twitter: http://www.twitter.com/pkanavos
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems