Καλώς ορίσατε στο dotNETZone.gr - Σύνδεση | Εγγραφή | Βοήθεια
σε

Αρχική σελίδα Ιστολόγια Συζητήσεις Εκθέσεις Φωτογραφιών Αρχειοθήκες

Μαζικές ή μεμονομένες αλλαγές

Îåêßíçóå áðü ôï ìÝëïò Ηλίας Κεκάκος. Τελευταία δημοσίευση από το μέλος Johnnyxp64 στις 22-02-2009, 15:46. Υπάρχουν 6 απαντήσεις.
Ταξινόμηση Δημοσιεύσεων: Προηγούμενο Επόμενο
  •  19-02-2009, 17:53 48549

Μαζικές ή μεμονομένες αλλαγές

Θέλω να θέσω ένα απλό ερώτημα.
    Τι είναι καλύτερο σ' ένα πρόγραμμα, να ανεβάζεις ένα dataset και να κάνεις μαζικές αλλαγές; Ή να φέρνεις μία-μία εγγραφή και να κάνεις την αλλάγή σε αυτήν.
    Θα ήθελα να είχα την γνώμη σας.

Ευχαριστώ
  •  20-02-2009, 08:33 48552 σε απάντηση της 48549

Απ: Μαζικές ή μεμονομένες αλλαγές

Τι εννοείς "ανεβάζεις" και τι εννοείς "αλλαγές"; Για τι εφαρμογή μιλάμε; Κάνε τον κόπο να αναπτύξεις το ερώτημά σου ώστε να κάνουν οι άλλοι τον κόπο να σου απαντήσουν...

Vir prudens non contra ventum mingit
  •  21-02-2009, 11:15 48576 σε απάντηση της 48552

Το ερώτημά μου αναφέρεται σε μία μικρή εφαρμογή πελατολογίου έως σε μία μεγάλη πχ αποθήκης. Αυτό που συνήθιζα να κάνω (και εξακολουθώ να το κάνω) είναι να φορτώνω τον πίνακα σ' ένα datatable ή τους πίνακες σ' ένα dataset να τα επεξεργάζεται ο χρήστης μαζικά δηλ. να κάνει αλλαγές, προσθήκες, διαγραφές και όλες μαζί να τις αποθηκεύει στην βάση δεδομένων.
    Το ερώτημά μου είναι αν αυτός ο τρόπος είναι ο ενδεδειγμένος ή όχι σε σχέση με το να φορτώνεις τα δεδομένα σ΄ένα lıstbox και από εκεί ο χρήστης διαλέγοντας την εγγραφή που θέλει να του φορτώνει και τα υπόλοιπα στοιχεία της, να κάνει ότι αλλαγές θέλει και να τις καταχωρεί στην βάση δεδομένων. Σ' αυτήν την περίπτωση η επεξεργασία και η αποθήκευση γίνεται για κάθε εγγραφή ξεχωριστά.
    Ποια είναι η γνώμη σας σχετικά με αυτούς τους δύο τρόπους επεξεργασίας και αποθήκευσης των δεδομένων;

Πιστεύω τώρα το ερώτημά μου να είναι πιο κατανοητό τώρα.

Ευχαριστώ

Ηλίας
  •  21-02-2009, 18:54 48592 σε απάντηση της 48576

Αν και είμαι εντελώς αρχάριος όσον αφορά το αντικείμενο. Νομίζω πρώτα ότι πάλι δύσκολο να σε απαντήσουν αφου δεν βλέπω ποιό είναι το ζητούμενο.
    Και με τους δύο τρόπους DataSet δεν θα χρησιμοποιήσεις? Αρα για τον ίδιο τρόπο λειτουργίας μιλάς? Απλά αλλάζουν τα Presentation Controls?

•  21-02-2009, 19:44 48594 σε απάντηση της 48592

Γειά σου gtas,

Όχι δεν είναι το ίδιο. Στις μεμονομένες εγγραφές θα χρησιμοποιήσεις μία πχ κλάση για την παρουσίαση και επεξεργασία των χρηστών, με fields,properties, methods etc και την καταχώρηση θα την κάνεις με insert, update ή delete και όχι με dataset. Ενώ στην αντίθετη περίπτωση θα χρησιμοποιήσεις datasets για να κάνεις την ανάκτηση, παρουσίαση και καταχώρηση των δεδομένων. Τουλάχιστον αυτά γνωρίζω εγώ, γι' αυτο και ρωτώ για να δώ πως θ' αναπτύξω τις εφαρμογές μου.

Ευχαριστώ
    Ηλίας
  •  21-02-2009, 19:50 48595 σε απάντηση της 48594

Είδες, κανείς δεν κατάλαβε οτι ρωτάς για τον τρόπο με SQL Strings, και με DataSets.
    Τις διαφορές δυστυχώς εγώ δεν μπορώ να τις επισημάνω. Ίσως κάποιος άλλος.

•  22-02-2009, 15:46 48612 σε απάντηση της 48594

αν και ψιλομπερδεμενος, θα σου απαντησω

βασικα μπορεις να κανεις μαζικα και μεμονομενα "ανεβασμα" στην βαση και με τουσ 2 τροπους.

τωρα η διαφορα απο το να γραψεις τα strings με το να κανεις χρηση dataset ειναι για μενα κυριος θεμα πρακτικης και συνηθειας.

δουλευα αρχικα παρα πολυ το dataset αλλα ομολογω οτι υπηρχαν στιγμες κυριως στα update  που απλα δεν εκανα οτι θα επρεπε να κανει, και ναι μεν ειναι ποιο ευκολο να σχεδιαστει αλλα ποιο "δυσκολο" να το τροποποιησεις αργοτερα, δεν ειναι ευελικτο (για μενα τουλαχιστον) ενω το να γραψεις τα strings ειναι λιγο ποιο συνθετο χρονοβορο και θελει προσοχη (ενα spαce / comma μπορει να αποβει μοιραιο) αλλα ειναι πολυ ποιο πρακτικο και μαλιστα αν το κανεις με string.format() και περνας τις τιμες δυναμικα.

υπαρχει και ο τροπος με LINQ Που δουλευω τελευταια και μου αρεσει παρα πολυ γιατι συνδιαζει και τα 2!

εγω κυριως αν ειναι να κανω χρηση strings εχω φτιαξει μια ωραια class που εχω μεσα και το connection string, φτιαχνω datatables και ολέγχω ολες τις περιπτωσεις Instert,update,delete με μια common function (executeNonQuery) που εχω φτιαξει, και μαλιστα παιζει και σε access (oledb) και sql (sqldb), ολα ειναι συγκεντρωμενα σε 1 μερος και το ελεγχω.

σε θεμα ταχυτητας τεραστιες διαφορες ειδα μεταξυ strings & dataset VS LINQ, η LINQ καταλαβαινει το αντικειμενο που θες να γραψει και το κανει σφερα! βεβαια εχει ορια ως προς το ποσο δυναμικη μπορει να γινει, δηλαδη να ενημερωνη πινακες και πεδια που τα ονοματα τους ειναι καθε φορα διαφορετικα. Εκει η λυση ειναι SQL strings.

εστι βασικα η διαφορα πολυ "απλα" θα ελεγα οτι σε dataset/table adapters ειναι οτι περιεχει τα βασικα strings Που εσυ θελεις και απλα τα καλεις, ενω στην αλλη περιπτωση τα κανεις ολα απο το 0 αλλα εχεις εσυ τον απολυτο ελεγχο.

ξαναλεω θεωρητικες βασεις δεν εχω τοσο δυνατες στο κομματι (δεν προλαβαινεις αμα εχεις πραξεις να βγαλεις) αλλα πρακτικα διαχειρηση με BindindedControls δεν υπηρξε ουτε μια φορα που να μην εχω προβληματα και θα επρεπε να κοιτω και τον dataset.designer.

This Business Is Binary. You are a 1 or a 0. Alive or Dead.-
Προβολή Τροφοδοσίας RSS με μορφή XML
Με χρήση του Community Server (Commercial Edition), από την Telligent Systems